-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus verslininkė Greta Vaitkutė-Kaikarienė visureigį vairavo girta, bet teismas bylą nutraukė

Didelių bendrovių vadovo dukra, oro vežėjų kompanijos bendraturčio žmona, vilnietė verslininkė Greta Vaitkutė-Kaikarienė prisidarė nemažų problemų su teisėsauga. Tačiau sostinės teismas moters rūpesčius gerokai sumažino, nutraukdamas baudžiamąją bylą už vairavimą neblaiviai ir nekonfiskuodamas prabangaus visureigio.
Nutarties paskelbimas Gretos Vaitkutės-Kaikarienės byloje
Greta Vaitkutė-Kaikarienė / Svajūno Stroino / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities policijos ištirtos bylos duomenimis, sausio 11 d. apie 19 val. 27 min. Vilniuje, prestižiniame Žvėryno rajone, Sėlių gatvėje buvo sustabdyta neblaivi (2,78 prom.) moteris (gimusi 1979 m.), kuri vairavo automobilį „Land Rover“.

Tą patį vakarą G.Vaitkutės-Kaikarienės atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 281 str. 7 d. (dėl vairavimo neblaiviam, kuomet nustatomas vidutinis arba sunkus girtumas).

BK numato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

Beje, pareigūnai iškart nustatė, kad pažeidėjos vairuotas visureigis tuo metu buvo be galiojančios techninės apžiūros. Tačiau teisme tai laikoma mažesniu pažeidimu ir bausmę apima bausmė, skiriama už didesnę nuodėmę kelyje.

Pagal teismų praktiką, tokiais atvejais gali būti konfiskuojama ir nusikaltimo priemonė – automobilis. Šioje byloje figūruojantis „Land Rover“ yra registruotas kaltinamosios vyro vardu.

Vairuotoja kaltę šioje byloje pripažino ir dėl savo poelgio gailėjosi.

G.Vaitkutė-Kaikarienė savo kaltę šioje byloje pripažino ir dėl savo poelgio gailėjosi. Prisipažinimas ir atgaila yra būtinos sąlygos prasikaltusiems vairuotojams, siekiantiems atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Būtent tokios baigties šioje byloje siekė prasižengusi vairuotoja, kartu su savuoju advokatu Mindaugu Bliuvu prašiusi teismo laiduoti už ją jos motinai.

Suprasti akimirksniu

  • Šioje byloje prieš teismą teko stoti vilnietei, kuri žinoma kaip japonų kalbos vertėja, tuo pačiu esanti Vilniuje įsikūrusio restorano „Wok to Walk“ bendraturtė. Dar garsesni už ją pačią yra Gretos Vaitkutės-Kaikarienės šeimos nariai.
  • Gretos Vaitkutės tėvas – bendrovės „Vilniaus baldai“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus, kuriam, beje, pastaruoju metu tenka aiškintis tam pačiam sostinės teismui dėl reikalų, susijusių su vadovavimu uždarytai Ignalinos atominei elektrinei. Savojoje baudžiamoje byloje R.Vaitkus yra kaltinamas piktnaudžiavimu, kai vienai viešųjų ryšių bendrovei permokėjo 0,9 milijono eurų.
  • 37 metų teisiamosios sutuoktinis yra įmonių grupės „Small Planet Airlines“ vadovas Vytautas Kaikaris.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį priešpiet paskelbė, kad G.Vaitkutės-Kaikarienės byla nutraukiama. Teisiamoji atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal mamos Alinos Vaitkienės laidavimą.

VIDEO: Švelniai nubaustos Vilniaus verslininkės advokatas: mes to ir prašėme

Nustatytas laikotarpis, kuomet A.Vaitkienė bus atsakinga už pavyzdingą dukters elgesį – pusantrų metų. Jei per tą laiką vilnietė prisidarytų naujų bėdų su teisėsauga, tai galėtų tapti pagrindu svarstyti apie laidavimo privilegijos panaikinimą.

Vis dėlto G.Vaitkutė-Kaikarienė iš alkoholio balos visiškai sausa neišlipo. Teismo nutartimi jai uždrausta vairuoti transporto priemones pusantrų metų. Be to, verslininkė įpareigota sumokėti 30 MGL dydžio (1 050 eurų) baudą į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų paramos fondą.

Šiandienis teisėjo Ramūno Keidūno verdiktas dar neįsiteisėjo, per 20 dienų dėl jo gali būti teikiamos apeliacijos. Tačiau vargu, ar pati verslininkė gali tikėti geresnės bylos baigties, tuo metu prokuratūros atstovas jos atleidimui nuo baudžiamosios atsakomybės irgi neprieštaravo, mat moteris iki šiol nebuvo teista.

Beje, bemaž prieš ketverius metus, 2014-ųjų liepą, vykusios G.Vaitkutės ir V.Kaikario vestuvės tapo ryškiu aukštuomenės kronikų įvykiu.

Po 11 metų draugystės susituokusios poros šventėje tuomet dalyvavo pramogų ir, žinoma, verslo pasaulio atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius