Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atgimė Vienos pokylis: išsipustę džentelmenai ir damos ne tik šoko, bet ir aukojo

Elegantiškomis ilgomis suknelėmis pasipuošusios damos ir smokingais bei frakais vilkintys džentelmenai šeštadienio vakarą rinkosi į Vienos pokylį. Vilniaus rotušėje vykęs labdaros renginys šiemet įtraukė apie 60 porų.
Karolina Toleikytė
Karolina Toleikytė Vilniaus Vienos pokylyje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Svečiai į jau tradicine tapusią šventę pradėjo rinktis apie 21 val. Čia renginys prasidėjo įprasta tvarka: pirmiausia į salę šokiu žingsneliu įėjo privalomomis baltomis suknelėmis vilkinčios jaunimo komiteto narės, drauge su jomis – baltas pirštines mūvintys vyrai. Tik po to atvyko visi kiti komiteto nariai, pokylio ambasadoriai, globėjai.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka

Bilietai į pokylį porai kainavo 100 eurų, studentų porai – 50 eurų. Pokylio Globėjų ir organizacinio komitetų sprendimu renginio metu surinkta labdara bus skiriama VŠĮ „Vaikų ligoninės paramos fondui“.

Salėje buvo sakomos sveikinimo kalbos, Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis pristatė specialiai paruoštą šokį. Vienos pokylio Vilniuje globėjas – Austrijos Respublikos ambasadorius Johannas Spitzeris. Jam tarus sveikinamąjį žodį, pokylio svečiai ėmė suktis valso žingsneliu.

Vienos pokylio dalyviai – ne tik žinomi šalies politikos, verslo, kultūros veikėjai, bet ir visų visuomenės sluoksnių atstovai: gydytojai, mokslininkai, pedagogai, menininkai ir net studentai.

Jau kone 200 metų tradicijas Europoje ir nuo 1999 metų Lietuvoje turinčiu renginiu siekiama puoselėti visuomeniškumą, elegantiškumą. O elegancijos čia išties netrūko. Daugelis viešnių šiam renginiui ruošėsi iš anksto.

Paskutinį kartą Vienos pokylis vyko 2014 metais. Ir nors praėjusiais metais labdaros renginio buvo nuspręsta nerengti, šiemet jis vėl atgaivino savo tradicijas.

Anksčiau Vienos pokylyje būdavo pagerbiami prie jo organizavimo svariai prisidėję žmonės, jie tapdavo renginio ambasadoriais.

Tai asmenys, kurie aktyviai propaguoja labdaros idėją, daug dirba Globėjų komitete ir remia pokylį asmeniškai. Ambasadoriaus titulas suteikiamas visam laikui. Jais yra tapę Juozas Olekas (2008), Florianas Haugas (2012), Daiva Janulaitytė-Gunther (2013). 2014 metais į pokylio ambasadorių gretas buvo priimta Aurelija Olekienė, jai įteiktas Austrijos vėliavų spalvų kaspinas.

Pirmąja Vienos pokylio ambasadore moterimi 2011 metais tapo verslininkė Inga Budrienė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka

„Šis titulas man labai svarbus, labai svarbi ir pačios šventės idėja. Tai, kad viskas vyksta labdaringai, kad čia – labdaros renginys. Tikrai didelė garbė būti tokio pokylio dalimi. Juolab, kad esu pirma moteris globėja“, – sakė Inga Budrienė Žmonės.lt.

Tiesa, šiemet ambasadorius nebuvo paskelbtas. „Anksčiau pagerbdavome žmones, kurie labai prisidėdavo prie organizavimo. Šįkart pokylio ambasadorius nebus skiriamas“, – Žmonės.lt sakė pokylio organizatorius Arnoldas Riekumas.

Koncertinėje renginio programoje šįmet pasirodė Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Rasa Juzukonytė, Nomeda Vilkanauskaitė, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Liudas Mikalauskas, Viktoras Malinauskas, Audrius Rubežius, ir renginio vedėju tapęs Gintaras Mikalauskas.

Muzikinę programą paruošė dirigento Jaroslavo Cechanovičiaus vadovaujamas šokių muzikos orkestras, Ugniaus Vaiginio šokių muzikos bigbendas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka

Vėliau poros šoko kadrilį, prasidėjo ir labdaros loterija. Vienos pokylio tikslas – surinkti labdaros, kurios gavėjas yra nustatomas pokylio globėjų arba globėjų komiteto posėdyje, išanalizavus pateiktas paraiškas. Labdara šiemet bus įteikta Vaikų ligoninės paramos fondui.

Vienos pokylis truko iki pat 2 val. nakties, vėliau vakaro svečiai buvo pakviesti jau tradicija tapusių prabangių naktipiečių.

Labdaros aukcione buvo suaukota 1040 eurų suma. Kiek pavyko suaukoti per visą pokylį, bus skelbiama po poros savaičių.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vilniaus Vienos pokylio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius