Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje iškilo sostas iš gitarų: kvietė prisėsti ir pasijusti Gatvės muzikos dienos karaliais

Šeštadienį į miestų gatves tūkstančiai žmonių išeina ne tik dėl puikaus oro. Jau 11-ąjį kartą čia skamba Gatvės muzikos diena, išviliojanti viešai pasirodyti daugybę muzikantų, o jų pasiklausyti – dar daugiau melomanų. Šeštadienio popietę renginys prasidėjo ir Vilniaus gatvėse, o savotišku jo atidarymu tapo į Rotušės aikštę išneštas didžiulis sostas, pagamintas iš tikrų gitarų.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu muzika dabar karaliauja gatvėse, tai turi būti ir sostas“, – juokiasi vienas iš sosto idėjos autorių Viačeslavas Mickevičius, geriau žinomas dėl savo projektų kanale „Slavka Channel“.

Šiemet Gatvės muzikos dienų komanda gavo net 13 gitarų, kurias galėjo panaudoti kaip nori. Iš pradžių jie galvojo, kad talentingoji menininkė Jolita Vaitkutė jas išardys ir sukurs ką nors renginio plakatams. Tačiau galiausiai Viačeslavo Mickevičiaus draugė Ieva sumanė kurti tikrą „GMD“ sostą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavas Mickevičius-Slavka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavas Mickevičius-Slavka

Kaip ir pagaliau pasirodęs pavasaris, taip ir Rotušės aikštėje pastatytas kone 4 metrų aukščio ir 2 metrų pločio sostas – spalvotas, gėlėtas, kvepiantis šiluma ir kviečiantis prisėsti.

„Jam naudojom ir gitaras, ir paprasto medžio lentas, kurias spalvinom, dažėm, skyles maskavome dirbtinių gėlių žiedais.

Šis sostas – lyg tarpinė stotelė. Publika stebinti muzikantus privalo čia užsukti – jei nebuvai prie sosto, vadinasi, ir Gatvės muzikos dienoje nebuvai!“, – 15min kalbėjo Viačeslavas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gatvės muzikos dienų sostas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gatvės muzikos dienų sostas

Visi norintys pasijusti tikrais muzikos karaliais kviečiami visą šeštadienį prisėsti bei nusifotografuoti prie sosto. „O po to skelbsime aukcioną – kas norės, tas galės šį sostą įsigyti. Jį eksponuoti galėtų kokia koncertų salė ar klubas“, – 15min pasakojo Viačeslavas.

VIDEO: 11-oji Gatvės muzikos diena Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius