Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Auskos“ vilos, kurioje vyko festivalis „Pudra1444“, direktorius: „Ne mūsų darbas vertinti tokias šventes“

Savaitgalį Lietuvos pajūryje praūžė paslaptingiausias metų festivalis „Pudra1444“. Palangoje, prezidentinėje viloje „Auska“ vykusiame keturių dienų renginyje, dalyvavo būrys ryškiausių pramogų pasaulio atstovų. Visgi socialiniuose tinkluose buvo pradėta diskutuoti, kad tokioje prabangioje viloje vykęs vakarėlis turėjo sukelti nemažai nuostolių.
Festivalio „Pudra1444“ akimirkos
Festivalio „Pudra1444“ akimirkos / Žilvino Bartkaus nuotr.

Į ketvirtadienį prasidėjusį festivalį Palangoje iš visos Lietuvos suvažiavo daugybė jaunimo, ištroškusio gerai praleisti laiką. Tarp jų ir gausybė Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.

Žilvino Bartkaus nuotr./Festivalio „Pudra1444“ akimirka
Žilvino Bartkaus nuotr./Festivalio „Pudra1444“ akimirka

Čia laiką leido Juozas Statkevičius, Egidijus Dragūnas-Sel, Agnė Jagelavičiūtė, Simona Albavičiūtė, Titas Motūzas, Žilvinas Grigaitis, Simona Starkutė, Gabrielė Rutkauskienė-Vasha ir daugelis kitų. Visi jie turėjo pademonstruoti savo išmonę, nes festivalis turėjo aprangos kodą – mėgstamiausi filmų personažai.

Festivalio „vinimi“ tapo išskirtinis Džordanos Butkutės pasirodymas, kurį ant efektingos didžiulės pakylos ji surengė naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Į elitinį festivalį patekti nebuvo lengva – vyko griežta atranka. Festivalio organizatoriai akylai tikrino kiekvieną jo dalyvį. Kai kuriems teko rašyti net motyvacinius laiškus vien tik tam, kad galėtų įsigyti bilietą į išsvajotąjį festivalį. Šiais metais paslaptingasis festivalis vyko ir kiek netikėtoje erdvėje – buvusioje Sovietų Sąjungos lyderio Leonido Brežnevo vasaros rezidencijoje.

Prabangios vilos direktorius: vyko derybos, kalbėjome dėl garantijų

Vilos „Auska“ direktorius Gintaras Pociūnas 15min pasakojo, kad festivalio organizatoriai keturioms paroms išsinuomojo visą viešbutį. Tiesioginio kontakto su ten dalyvavusiais asmenimis vilos administracija neturėjo – viskas vyko per organizatorius.

Festivalio „Pudra1444“ akimirkos – galerijoje:

„Jie mus susirado, išreiškė savo norą. Tada vyko derybos, kalbėjome dėl garantijų, pasirašėme sutartis. Tokio dalyko nebuvome darę, tad nerimo ir abejonių buvo. Organizatoriai labai dalykiški, nors ir menininkai, bet moka tvarkyti reikalus“, – apie tai, kaip vyko derybos, pasakojo G.Pociūnas.

View this post on Instagram

#pudra1444#pupyte#vasara2019

A post shared by Gabrielė GR (@vasha_gr) on

Vilos direktorius sako, kad vakarėliai ir įvairūs renginiai jiems nėra naujiena. Tad sutarties sąlygos buvo labai detalios. Viso festivalio metu budėjo apsauga, medicinos ekipažas. Specialiai buvo pasamdyta ir daugiau valymo įmonės darbuotojų, taip pat pasirūpinta papildomu elektros tiekimu. Anot jo, tai buvo vienas didžiausių čia vykusių renginių, kuris nesukėlė jokių nuostolių.

„Vila buvo užsakyta, jau kitą dieną turėjo atvažiuoti nauji klientai“, – sakė vilos direktorius.

Bendromis organizatorių ir viešbučio darbuotojų pastangomis viską pavyko sutvarkyti laiku – sekmadienį po pietų viešbutyje registravosi nauji klientai.

Rinkosi „auksinis jaunimas“

Svečiai, pasak Gintaro, buvo labai malonūs ir korektiški – jei darydavo ką nors ne taip, pakakdavo vienos pastabos ir viskas išsispręsdavo.

„Publika buvo labai inteligentiška. Pasitvirtino tai, ką mums deklaravo užsakovai. Tas epitetas „auksinis jaunimas“ yra labai specifinis, bet tai tikrai buvo ne kaimo jurgių vakarėlis, muštynės ar kažkas tokio. Tai buvo jaukus, tam tikro sluoksnio žmonių vakarėlis. Visi dalyviai klusniai vykdė visus nurodymus“, – prisiminė G.Pociūnas.

Žilvino Bartkaus nuotr./Festivalio „Pudra1444“ akimirka
Žilvino Bartkaus nuotr./Festivalio „Pudra1444“ akimirka

Vilos direktorius atviras – festivalis puikus būdas paskleisti žinią apie viešbutį platesnei šalies auditorijai ir taip pritraukti naujų lankytojų. Būtent tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl administracija sutiko išnuomoti patalpas. Iki šiol tokio mąsto reklamos, pasak Gintaro, viešbutis neturėjo.

Gerų žodžių jis negailėjo ir festivalio organizatoriams. „Su tokiais žmonėmis galima nuversti kalnus“, – festivalio „Pudra1444“ organizatorius gyrė G.Pociūnas. Nors jų iki renginio nepažinojo, tačiau jis liko sužavėtas organizatorių kruopštumu ir susitarimų laikymusi.

„Labai malonūs ir profesionalūs žmonės, o jau kokias šventes organizuoja yra jų reikalas, mes tame niekaip nedalyvaujame. Galime tik sėdėti ir išsakyti savo nuomonę, bet ją pasilaikome sau. Ne mūsų darbas vertinti“ , – teigė vilos „Auska“ direktorius.

Jei nenueis netinkamais keliais, apie „Pudra1444“ organizatorių dar išgirsime

Pagrindinį renginio organizatorių Marių Lucką jis vadina labai drąsiu ir energingu žmogumi. Jis mano, jei Mariaus gyvenime viskas susiklostys tinkama linkme, apie jį ir jo renginius bus kalbama ne kartą.

„Marius Lucka ir visa jo komanda gyvenimą daro linksmesnį. Iki projekto aš jo pavardės nežinojau, bet dabar galiu pasakyti, kad tikrai nesigailiu dėl mūsų pažinties. Jis jaunas vaikinas, jei nenueis netinkamais keliais, tai bus šaunus žmogus, apie kurį Lietuva girdės dar ilgai“, – sako G.Pociūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius