Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas santuokos recepto dar nerado: teismas išskyrė jį su žmona Milda

Skirtingais keliais pasukusi žinoma pora – ekonomistė Milda Praspaliauskė (buvusi Savickaitė) ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, sostinės teisme civilizuotai, nors ir ne itin sparčiai, penktadienį susitvarkė santuokos nutraukimo dokumentus.
Deivydas Praspaliauskas ir Milda Savickaitė
Deivydas Praspaliauskas ir Milda Savickaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tvirtos santuokos recepto Praspaliauskai taip ir nesurado. Kuomet bent vienam prioritetas yra darbas – šviežiai iškeptos šeimos nariams, matyt, belieka sukti skirtingais keliais.

Jau anksčiau realiai įvykęs Vilniuje žinomos poros išsiskyrimas dabar ir teisme patvirtintas parašais bei antspaudais.

Procesas teisme – bendru sutarimu

Vilniaus miesto apylinkės teisme pagaliau išnagrinėta vilniečių Mildos Praspaliauskės ir Deivydo Praspaliausko skyrybų civilinė byla.

Teisėjai Aistei Račkauskaitei-Burneikienei pateiktuose prašymuose buvo nurodyta, kad pora dėl santuokos nutraukimo kreipiasi bendru sutarimu.

Ištuokos įforminimo procese abiem sutuoktiniams atstovavo vienas advokatas. Teismui pranešta, kad pora skiriasi gražiuoju, abipusiu sutarimu. Dėl to į teismą niekam net nereikėjo atvykti.

Teismų praktika tokiais atvejais nesudėtinga: kai žmonės skiriasi be pykčių, santuokos nutraukimas virsta tik trumpa formalia procedūra.

Vis dėlto dar gegužės pradžioje, kuomet teismas ėmėsi šios bylos, paaiškėjo, jog šalys nėra pristačiusios visų reikiamų dokumentų. Tad porai ir jos atstovui teisėja davė laiko trūkumams pašalinti.

A.Račkauskaitės-Burneikienės paskelbtu sprendimu, Praspaliauskų santuoka nutraukta. Teismas tuo pačiu patvirtino, kad sutuoktiniai tinkamai ir taikiai išsprendė klausimus dėl gyvenamosios vietos, dėl sukaupto turto dalybų ir kitus aspektus, kurie būna aktualūs skirtingais keliais sukančioms poroms.

„Vertybės nesutapo“

Kaip jau rašė 15min, virtuvės šefas 29 metų Deivydas ir trejais metais vyresnė jo išrinktoji Milda vienas kitam prisiekė amžiną meilę palyginti neseniai, 2016-ųjų metų vasarą. Iki vestuvių jiedu draugavo apie trejus metus. Tačiau Praspaliauskų šeima ėmė byrėti – dar po pusantrų metų pora pasuko skirtingais keliais.

„Nesame priešai ir jais nebūsime“, – yra sakęs D.Praspaliauskas.

„Nesame priešai ir jais nebūsime“, – 15min dar žiemą teigė D.Praspaliauskas.

Viešai deklaruojama poros skyrybų priežastis – nesutapusios judviejų vertybės.

„Profesiniai klausimai yra vienoki, asmeniniai – kitokie, jie byra. Deja, mūsų vertybės nesutapo ir teko pasukti skirtingais keliais. Važiuojame toliau, gyvenimas nestovi“, – 15min yra sakęs D.Praspaliauskas.

Jau vykstant skyryboms teisme, poros advokatas 15min teigė nesąs įgaliotas komentuoti šios ištuokos.

Gegužės 25 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismui priėmus sprendimą dėl skyrybų, sutuoktiniai teoriškai dar visą mėnesį gali persigalvoti ir pareikšti vienas kitam kokių nors pretenzijų, tačiau toks scenarijus mažai tikėtinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius