Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Vis daugiau žmonių renkasi virtualius pasimatymus ir virtualią meilę

Pasaulyje vis labiau populiarėja personaliniai kompiuteriai ir internetas, todėl vis sparčiau daugėja internetinių romanų ir net internetinių santuokų.
Porelė paplūdimyje
Porelė paplūdimyje / Photos com. nuotr.

Kai naudojimasis internetu išaugo, pasimatymai ir meilė internete tapo labai populiarūs ir pradėjo veikti mūsų kultūrą, taip pat davė milijonams vienišų žmonių naujas galimybes susirasti porą ar net meilę, rašo enotalone.com. 

Dauguma žmonių šiandien naudojasi elektroniniu paštu, turi priėjimą prie interneto namuose ar darbe. Daugelis praleidžia daug laiko internete dirbdami ar savo malonumui, bendrauja su draugais ar šeima. Be to, yra grupė žmonių, kuriems internetas reiškia visą pasaulį. Jie gali praleisti kiekvieną minutę prilipę prie asmeninio kompiuterio.

Virtualūs įsimylėjėliai, ypač vyrai, dažnai nori labai skubiai nuo internetinio „kabinimo“ pereiti prie intymių dalykų, praleisdami visas svarbias pasimatymų stadijas.

Internetas pirmiausia suteikia galimybę susisiekti su žmonėmis, net nepaliekant kambario. Jūs galite su kažkuo susisiekti per elektroninį paštą, net turėti virtualų pasimatymą, jei jūs turite kamerą. Jei kažkas vyksta ne taip, kaip jums norėtųsi, viskas, ką jūs turite padaryti, tiesiog atjungti elektroninį ryšį. Atrodo, jog viskas patogu ir paprasta. Bet yra keli niuansai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, jei jūs norite užmegzti virtualų santykį.

Internetas yra pilnas neatsakingų nuo interneto priklausomų žmonių, kurie visada gali pasinaudoti interneto lankstumu. Internetiniai santykiai yra visiškai kitokie nei realiame gyvenime besivystantys santykiai. Internetinė aplinka savo prigimtimi yra labai suvaržanti.

Internete komunikacija yra apribota spausdintų žodžių skaičiumi. Žmogaus balsas, emocijos, intonacija, fizinė išvaizda, gestai – viskas yra įsivaizduojama. Todėl labai dažnai būna, jog puikaus draugo atvaizdas yra tiesiog jūsų fantazija. Tikėjimas, jog internetinis draugas bus puikiu sielos draugu realybėje, iš tikrųjų tėra tik fantazija.

Kai kurie žmonės mano, kad internetinė draugystė prieštarauja meilės prigimčiai, kur svarbus žvilgsnis, judesiai, kūno kalba. Bet tie, kurie teikia pirmenybę internetiniams santykiams, tvirtina, kad virtualus santykis kuriasi ant intensyvių emocijų ir yra virš fiziškumo, kur kūnas gali būti vertinamas kaip mėsa.

Internetiniai pasimatymai yra dažnai kaip bėgimas nuo realiojo pasaulio į fantaziją. Internete mes galime būti ar apsimesti bet kuo, net jei tai darome tik kelias valandas. Šis pabėgimas nuo tikrovės internetinius pasimatymus daro dar sudėtingesnius. Kadangi ne tiktai jūs, bet dar kas nors gali naudoti tą pačią taktiką ir žaisti su jumis. Internetiniai santykiai turi būti laikomi kaip neužbaigti santykiai. Asmuo, kuris ieško potencialaus sielos draugo internete, taip pat turi norėti ir būti paruošęs susitikti realybėje.

Virtualūs įsimylėjėliai, ypač vyrai, dažnai nori labai skubiai nuo internetinio „kabinimo“ pereiti prie intymių dalykų, praleisdami visas svarbias pasimatymų stadijas. Internetiniuose romanuose viskas priimama daug lengviau ir paprastai žmonės nesigilina į kito asmens mielas ar erzinančias asmenines ypatybes. Tai savo ruožtu labai dažnai gali privesti prie rimto emocionalaus prisirišimo prie asmens, nors galbūt realiame gyvenime žmonės nebūtų artimi vienas kitam.

Daugelis žmonių net nenori internetinių santykių perkelti į realybę, kadangi labai dažnai tikri virtualių įsimylėjėlių susitikimai teikia tiesiog abipusį nusivylimą. Pavyzdžiui, jis gali būti iš tikrųjų penkiasdešimties vietoj dvidešimties. Ar gali pasirodyti, jog jūs esate tos pačios lyties. Ar nuotrauka, kurią jūs matėte, buvo ne jo. Štai kodėl žmonės daugeliu atvejų nori gyventi su savo fantazija, užuot nusivylę.

Iš tikrųjų yra nemažai internetinių romanų, kuri baigėsi laimingai. Yra daug porų, kurios susitikusios per internetą, yra laimingai vedusios. Nesvarbu, kokį santykį jūs pasirenkate, tiesiog svarbu žinoti, kad santykiams yra reikalingas sveikas protas, kantrybė, pasiaukojimas, sąžiningumas ir realybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius