Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visaginas įžiebė išmanią Kalėdų eglutę: lemputės mirksės pagal pasirinktą dainą

Penktadienio vakarą Visagino gyventojai vieni pirmųjų įžiebė Kalėdų eglę. Ir nors šiais metais šventė sutikta be įprasto koncerto, tačiau miestas gyventojus nudžiugino kitais būdais – pristatė specialias vizualizacijas, šviesos ir garso instaliacijas.
Visagino Kalėdų eglės įžiebimas
Visagino Kalėdų eglė / J.Cholodovos nuotr.

Prieš pat penktadienio renginį Visagino kultūros centras ir Visagino savivaldybė gyventojams priminė, kad šalyje įvestas karantinas, dėl kurio būtina laikytis saugumo reikalavimų. Tad tuo laikydamiesi atrado kiek kitokią alternatyvą – gyventojams pristatė specialų maršrutą.

Todėl šis maršrutas Visagine prasidėjo nuo žavios eglutės įžiebimo ir ketina tęstis iki sausio pradžios. O pati eglutė šiais metais ypatinga – ji ne tik išmani, bet ir mirksės įvairiomis spalvomis pagal gyventojų pasirinktas dainas.

J.Cholodovos nuotr./Visagino Kalėdų eglutės įžiebimo vizualizacijos
J.Cholodovos nuotr./Visagino Kalėdų eglutės įžiebimo vizualizacijos

Jeigu koks nors gyventojas nespėjo į šią arba kitas miesto vizualizacijos, tai galės drąsiai padaryti ir kitu laiku. Jam padės specialiai sukurtas žemėlapis, kuriame pažymėtos visos Kalėdinio maršruto stotelės.

„Šiais metais nepavyks visiems kartu sušukti „Eglute įsižiebk“, tačiau šventės ateina ir jos bus! Ir jau netrukus Visaginas nušvis Kalėdų eglės ir daugybės puošmenų šviesomis“, – anksčiau buvo rašoma Visagino savivaldybės svetainėje.

Visagino eglutės įžiebimas – galerijoje:

Beje, įprastai Visagino gyventojai prieš pat eglutės įžiebimą sulaukdavo koncerto ir programos, kurioje buvo gausu įvairiausių pramogų. Visgi šįkart pramogas atstojo suprojektuotos vizualizacijos, šviesos ir garso instaliacijas skirtingose miesto vietose.

„Būkime draugiški vieni kitiems, atidūs šalia esantiesiems, būkime sveiki ir saugūs, atsakingi šiuo nepaprastu laikotarpiu“, – palinkėjo organizatoriai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudondvaryje – jau Kalėdos: įžiebta eglė, įspūdingas dekoracijas papildė ir povas

TAIP PAT SKAITYKITE: Kėdainių eglės įžiebimas bus kitoks. Laukia ir kitokios Kalėdos

TAIP PAT SKAITYKITE: 12 metų Kauno eglę puošianti J.Šmidtienė: „Kritikų vis noriu paklausti – kaip jūs geriau padarytumėt?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius