Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Uspaskichas: Net tapęs milijonieriumi kelerius metus gyvenau tik vieno kambario bute!

Tokiais, kiek šokiruojančiais, ir milijonieriams paprastai nebūdingais prisiminimais pasidalino Europos parlamento narys Viktoras Uspaskichas laidoje „Valanda su Rūta“, kurioje šįkart buvo kalbama apie skolose bankams skęstančius lietuvius.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Užsidirbęs pirmąjį savo milijoną, penkerius metus su žmona ir vaiku gyvenau tik vieno kambario bute. Tuo metu jau buvau įkūręs ne vieną įmonę, versle sukosi ne vienas milijonas litų, tačiau visus uždirbtus pinigus, užuot švaistęs dideliam butui ar namui, vėl investuodavau į sparčiai besiplečiantį verslą. Puikiai suvokiau, kad negana vien pasistatyti namą, reikia dar turėti pinigų ir jo išlaikymui“, – patirtimi dalijosi V.Uspaskichas.

Tuo tarpu trijų vaikų mama Ligita, kurios vyresnysis sūnus serga sunkia autizmo forma teigė, kad paskola nuosavam namui įsigyti jos šeimai buvo tiesiog būtina. „Kiekvienas persikraustymas mano sūnui buvo tarsi peilis. Neturėjome kitos išeities, tik imti paskolą namui“, – emocijas sunkiai tvardė moteris. Šiuo metu Ligitos vyras netekęs darbo Lietuvoje uždarbiauja Švedijoje. Į studiją moteris atvyko su 20 litų, nors iki algos dar buvo likę dvi savaitės.

„Nors mano alga dar tik po dviejų savaičių, kišenėje švilpauja vėjai. Dėl staigiai išaugusių palūkanų visi mano ir vyro uždirbti pinigai atitenka bankui, o pragyvenimui lieka vos 300 litų“, – guodėsi mama.

Tačiau statistika byloja, kad kas antras dirbantis Lietuvoje turi įsipareigojimų bankams. „Ar Lietuvos bankai elgėsi neatsakingai, lengva ranka dalindami paskolas beveik visiems norintiems jas gauti, ar žmonės, imdami šimtus tūkstančių litų butams, kurie šiuo metu nuvertėję kelis kartus. Ir kas turėtų padėti greit turto neteksiantiems žmonėms“, – tokia diskusija įžiebė kibirkštį tarp studijoje susirinkusių bankų atstovų ir skolose skendinčių lietuvių.

„Kas kaltas dėl prasiskolinusių, ir kas turėtų jiems padėti“ – tokia tema karštą, ginčų kupiną diskusiją laidoje „Valanda su Rūta“ įžiebs Viktoras Uspaskichas, Gitanas Nausėda, Mindaugas Stasiulis, Vudis ir daug kitų studijoje susirinkusių jau šį ketvirtadienį, 19.40 per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius