-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrams, nešiojantiems vestuvinį žiedą, gresia impotencija

Mokslininkai nustatė, kad ilgus metus nešiojamas vestuvinis žiedas gali pakankamai rimtai paveikti sveikatą. Be to, specialistai nustatė, kam reikia kuo skubiau nusimauti aukso žiedą nuo bevardžio piršto, nors pavydžios žmonos ir reikalauja nešioti jį nuolat.
Jaunavedžiai
Jaunavedžiai / Photos.com nuotr.

Aukso žiedas – gerai moterims, bet – blogai vyrams.

Iki šiol nesibaigia mokslininkų chemikų diskusijos, kaip apskritai papuošalų nešiojimas, tame tarpe ir sutuoktuvių žiedas, daugiau kenkia ar vis dėlto kažkiek ir padeda žmogaus sveikatai.

Faktas tas, kurio niekas nenuginčija, kad balzakiško amžiaus moterims aukso papuošalai turi net tonizuojančio poveikio. Taip pat jie tinka ir asmenims, turintiems polinkį į širdies negalavimus.

Užtat taip pat vieningai medicinos specialistai tvirtina, kad aukso žiedas, nešiojamas ant bevardžio ar kito piršto, kenkia vyrams. Reikalas tas, kad bėgant laikui brangus metalas pradeda oksiduotis, o susidariusios cheminės reakcijos metu išsiskiria toksinės medžiagos, kurios ypač veikia vyrų lytinių organų funkcijas. Taip atsitinka dėl to, kad organizmui ima trūkti geležies.

Galima neutralizuoti oksidacijos užuomazgas

Skirtingai nei vyrams, miligramas oksidų nuosėdų kiekis moters organizmui neigiamos įtakos neturi. Mokslininkai aiškina tuo, kad moterų hormoninės ir lytinės funkcijos geriau apsaugotos nuo išorės veiksnių, todėl beoksiduojantis metalas joms ir nekenkia.

Iki šiol nesibaigia mokslininkų chemikų diskusijos, kaip apskritai papuošalų nešiojimas, tame tarpe ir sutuoktuvių žiedas, daugiau kenkia ar vis dėlto kažkiek ir padeda žmogaus sveikatai.

Medicinos specialistai nori nuraminti ir vyrus, tvirtindami, kad jie neskubėtų panikuoti dėl šio reikalo, nes kol prasidės oksidacijos procesas, turi praeiti ne vieneri metai. Be to, jei neigiamas procesas ir būtų pastebėtas, tiesiog reikia dažniau plauti rankas, valyti juvelyrinį dirbinį ir taip neutralizuoti oksidacijos užuomazgas.

Ypač pavojinga dėvėti veržiančius žiedus

Tačiau tyko ir kitas pavojus. Juk pirštuose – gausybė nervų ląstelių, apie 400 įvairių taškų, kurie „surišti” su kepenimis, inkstais, širdimi ir, suprantama, svarbiausiu vyro organu – peniu. Vadinasi, nuolat nešiodami žiedą, vyrai fiziškai perduoda nervinius impulsus į kitus organus ir taip daro vienokią ar kitokią įtaką savo sveikatai. Todėl ypač pavojinga nuolat dėvėti veržiančius žiedus. Apskritai, nešiojant ankštą žiedą ne tik jaučiamas diskomfortas, bet didelė tikimybė vyrams susirgti asterochondroze ar radikulitu. Taip pat ateroskleroze ar hipertonine liga, o tada impotencijos jau neišvengti!

Užtenka nusimauti žiedą ir ligos kaip nebūta

Todėl, jei jūsų pirštai per vedybinio gyvenimo metus „pasitaisė”,, – geriau nenešioti sutuoktuvių žiedo arba jį nusiimti bent nakčiai. Pagaliau, nunešti pas juvelyrą ir padidinti.

Ne tik medicinos specialistai, bet ir kai kurios moterys įsitikinusios, kad dažnai vyrams pakanka padėti vedybų žiedą į šoną, kad atsisveikintų su kamavusiais juos negalavimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius