-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas ir Neringa Kirkliauskai triumfavo Pasaulio žmonų nešimo čempionate: ruošėsi 9 metus

Marijampoliečių Vytauto (38) ir Neringos (31) Kirkliauskų svajonė triumfuoti Pasaulio žmonų nešimo čempionate prasidėjo dar 2009-aisiais. Po devynerius metus vykusių bandymų ir atkaklių treniruočių jiems pavyko pasiekti užsibrėžtą tikslą.
Vytautas ir Neringa Kirkliauskai
Vytautas ir Neringa Kirkliauskai / „Scanpix“/„Reuters“ ir asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Neringa Suomija

Savaitgalį Suomijos Sonkajervio mieste vykusiame Pasaulio žmonų nešimo čempionate Marijampolės pataisos namų apsaugos ir priežiūros skyriaus specialistas bei lietuvių kalbos ir tikybos mokytoja 253,5 metrų trasą įveikė per 1 min. 5,10 sek. ir tapo pasaulio čempionais.

„Prieš devynerius metus laikraštyje perskaičiau, kad suomiai laimėjo Pasaulio žmonų nešimo čempionatą. Su šiuo straipsniu priėjau prie žmonos ir pasiūliau išbandyti šį sportą. Aš nesu bėgikas ar geras sprinteris, bet iš savo tėčio, buvusio galiūno Alvydo Kirkliausko, paveldėjau stiprias kojas ir sumąsčiau, kad jeigu pridėsiu ištvermės ir greičio, tai su tomis kojomis mes galėsime šį tą pasiekti“, – 15min pasakojo V.Kirkliauskas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vytautas ir Neringa Kirkliauskai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vytautas ir Neringa Kirkliauskai

Tais pačiais metais jiedu dalyvavo Lietuvos žmonų nešimo čempionate Dusetose, kurį laimėjo. Po metų, 2010-aisiais, pora ne tik atšoko savo vestuves, bet jau važiavo ir į pasaulio čempionatą Suomijoje, kur iškovojo 5-ą vietą. Tokio įvertinimo Vytautui ir Neringai nepakako – 2011-aisiais džiaugėsi jau 3-iąja vieta.

„Vėliau žmona laukėsi vaikučio, tai darėme pauzę. Dar kartą nuvažiavome 2015-ais metais ir vėl iškovojome 5-ą vietą. Po to vėl sekė šeimos pagausėjimas, o dabar, kai jau turim du vaikučius, nusprendėme labai rimtai ruoštis ir nuvažiavome ketvirtą kartą“, – kalbėjo V.Kirkliauskas.

Paklaustas, ko reikia, norint laimėti šį netradicinio sporto čempionatą, V.Kirkliauskas juokavo: „Pirmiausia, reikia turėti gerą žmoną. Aišku, čempionate nėra taisyklės, kad tai būtinai būtų žmona – gali būti tavo draugė, pažįstama, svarbiausia, kad ant pečių neštum moterį.“

„O kalbant rimtai, jeigu važiuosi nepasiruošęs, tikrai nieko neiškovosi. Reikia daug dirbti. Iš tikrųjų, per šiuos metus į tai įdėjome daug darbo. Bėgome tiek ilgas, tiek trumpas distancijas su svoriais, stiprinau visas raumenų grupes salėje. Kai išsikeli tikslą, reikia įdėti darbo“, – sakė V.Kirkliauskas.

V.Kirkliauskas pasakojo, kad nešama moteris turi būti ne jaunesnė nei 17 metų ir sverti ne mažiau nei 49 kilogramus. „Jeigu sveria mažiau, tuomet dedami papildomi svoriai. Mano žmona svėrė 49 kilogramus“, – sakė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Vytautas Kirkliauskas ir Neringa Kirkliauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Vytautas Kirkliauskas ir Neringa Kirkliauskienė

Vytautas pasakojo, kad šio sporto nereikėtų nuvertinti. Tik atrodo, kad 253,5 metrų ilgio trasa – vieni juokai.

„Trasa yra be galo sunki. Visą distanciją bėgi su svoriu ant pečių ir dar turi įveikti didžiulį, 20 metrų ilgio baseiną, kur vandens iki kaklo, o paskui dar laukia dvi kliūtys. Tai labai sekina, todėl reikia labai didelės ištvermės, o tą gali pasiekti tik daug treniruodamasis“, – tikino V.Kirkliauskas.

Jųdviejų su Neringa sėkmę lėmė ir tai, kad Vytautas sportuoja jau 25-erius metus. Ilgą laiką jis buvo sunkiosios atletikos sportininkas, taip pat užsiėmė ir jėgos trikove.

Asmeninio albumo nuotr./Vytautas Kirkliauskas ir Neringa Kirkliauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Vytautas Kirkliauskas ir Neringa Kirkliauskienė

Vytautas pasakojo, kad dažniausiai pergales iškovodavo Suomijos atstovai, todėl šio čempionato organizatorius džiaugėsi lietuvių sėkme.

„Jis pakvietė mus atvykti ir kitais metais bei apginti iškovotą titulą. Kol kas dar nežinome, ar tam ryšimės, bet būtų visai smagu. Po tokių varžybų iškart sulauki kvietimų – paskambino Didžiosios Britanijos žmonų čempionato organizatorius, taip pat lenkų atstovas priėjo ir pakvietė į jų čempionatą. Toks įvertinimas yra labai svarbus. Be to, džiugu, kad patekome į istoriją ir jau niekas iš mūsų šio titulo neatims“, – 15min pasakojo V.Kirkliauskas.

Čempionate iš viso dalyvavo 39 poros iš 13 valstybių. Antrąją vietą čempionate iškovojo suomiai Taisto Miettinenas ir Pinja Miettinen Kauniainen (01:08.79), trečiąją – šveicarai Thomas Kuengas ir Sandra Burch (01:10.43).

Žiūrėkite galeriją:

Žiūrėkite video:

VIDEO: Pasaulio žmonų nešimo čempionate lietuvių sutuoktinių pora tapo nugalėtoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius