-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Kernagio gimtadienio proga – jautri sūnaus žinutė: „Dabar yra ką prisiminti“

Gegužės 19 dieną Vytautui Kernagiui būtų sukakę 69-eri. Nors po mirties praėjo jau 12 metų, tačiau jo dainos vis dar nesustoja skambėjusios, o išskirtinę asmenybę prisimena ištikimi gerbėjai, artimieji. Apie tėčio rūpestį bei svarbias gyvenimo pamokas šiandien kalba ir maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis. Gimtadienio proga jis pasidalijo jautria akimirka iš savo vaikystės.
Vytautas Kernagis su sūnumi Vytautu
Vytautas Kernagis su sūnumi Vytautu / Vytauto Kernagio fondo archyvo nuotr.

„Pamenu, mokiausi važiuoti dviračiu. Per pusę Antakalnio 99 namo kiemo jis bėgo šalia, padėjo laikyti lygsvarą, sakė: „Tu tik mink ir važiuosi“. Myniau, pradėjau riedėti be pagalbos. Taip ir išmokau. Tiesa, matyt iš to noro greičiau išmokti važiuoti, praklausiau, kai buvo pasakojama apie stabdžius. Tai turėjau supranti pats, kai jau buvau numynęs pusę kiemo ir priekyje laukė medis. Pyliau kaip reikiant, bet dabar žinau, kokie svarbūs dviračiui yra stabdžiai.

Taip ir lydėjo mane – palaikydamas, patardamas, pasitikėdamas. Su nuotykiais, nepamirštamomis patirtimis. Dabar yra ką prisiminti. Geri laikai buvo.

Su gimtadieniu“, – prisimindamas savo tėtį rašė Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Šalia įrašo jis taip pat pasidalijo ir akimirka iš vaikystės, kurioje žinomas vyras įamžintas šalia savo tėčio Vytauto Kernagio. Po šia nuotrauka pasipylė daugybės žmonių sveikinimai, prisiminimai ir jautrūs pastebėjimai.

„Kaip aš jo ilgiuosi! Geresnių niekada nebus“, „Su gimtadieniu mūsų brangus Vytautai!“, „Kaip dažnai mums trūksta Maestro“, – rašė Vytauto Kernagio jaunesniojo bičiuliai.

15min primena, kad maestro Vytautas Kernagis mirė 2008 metų kovo 15 dieną. Jis kovojo su skrandžio vėžiu. Prezidento Valdo Adamkaus jis buvo apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija už populiariosios kūrybos profesionalumą ir artistiškumą. Tokia premija populiariojo žanro atstovui buvo įteikta pirmą kartą.

Nidoje, kur vykdavo populiarus festivalis, pavadintas kažkada paties V.Kernagio personažo juostoje „Mažoji išpažintis“ ištarta fraze „Benai, plaukiam į Nidą“, pastatyta skulptūra. Ant suolelio, kur „ilsisi“ V.Kernagis su gitara, pamėgę prisėsti poilsiautojai. Skveras tapo vien patraukliausių vietų. 2019 metais buvo pradėta svarstyti jo vardą suteikti Palangoje projektuojamai alėjai, vesiančiai nuo J.Basanavičiaus gatvės iki Meilės alėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius