Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„X faktoriaus“ dalyvė Gerda papasakojo apie liguistą potraukį: dėl jo sulaukė ir patyčių

Dalyvavimas populiariame muzikiniame projekte „X Faktorius“ reikalauja ne tik atsidavimo, bet ir atvirumo. Dalyvė Gerda Zaptoriūtė vaizdo reportaže atvirai kalbėjo apie ją kankinusią psichologinę ligą – trichotilomaniją. Tai – liguistas, nenumaldomas potraukis ar įprotis rautis plaukus. Mergina neslėpė – dėl to ji sulaukdavo labai daug patyčių, visaip bandė save įtikinti, kad taip elgtis negalima, tai yra nesveika ir labai negražu.
Gerda Zaptoriūtė
Gerda Zaptoriūtė / TV3 nuotr.

„Baidyklė be antakių, be blakstienų, be veido. Na, visokių būdavo. Ir labai žiaurių, ir buvau apspardyta... Vien dėl to, kad taip atrodau“, – apie tai, ką teko patirti sergant psichologine liga, kalbėjo Gerda.

Mergina pasakojo, kad ji pešiodavo antakius ir blakstienas. Turėjusi storus ir vešlius antakius, galiausiai jų neteko. Dabar, norint sukurti vešlių antakių efektą, tenka ilgą laiką praleisti grimerės kėdėje arba prieš veidrodį.

„Dažniausiai užeina nerimas ar bijai kažko... Kažkokia nepatogi situacija ir tu pajauti, kad jau esi kažkur prie blakstienų ir trauki. Ir tada pagalvoji, kad vėl tą darai“, – atvirai kalbėjo Justės Arlauskaitės-Jazzu mokinė.

TV3 nuotr./Gerda Zaptoriūtė
TV3 nuotr./Gerda Zaptoriūtė

Gerda buvo visko susigalvojusi, ilgai tylėjo apie šią ligą. Manė, kad galbūt tai šalutinis poveikis nuo vartotų vaistų ar kažkokios ligos. Medikai, į kuriuos Gerda kreipėsi, ne iš karto pasakė, kas jai yra. Tačiau, kai mergina sužinojo savo diagnozę, jai iš karto palengvėjo. „Niekaip neišdrįsau pasakyti, kad aš pati tai darau. Galiausiai supratau, kad ne aš viena tokia „nenormali“ kaip iš pradžių galvojau“, – kalbėjo mergina.

Dabar Gerda yra įsitikinusi – apie tokias ligas reikia kalbėti, nesigėdinti to ir pasidalinti savo išgyvenimais garsiai. „Taip, tai labai asmeniška. Sunkiausia yra pradėti, bet kai pradėjau, jaučiuosi gerai. Ir džiaugiuosi, kad pasipasakojau. Galbūt kiti žmonės nežino, kas tai yra ir galvoja, kad yra tokie pasaulyje vieni. Tai va, jūs tokie ne vieni“, – sakė projekto dalyvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius