-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žagarėje Saulius Urbonavičius-Samas įgėlė Naisiams: „Jūs mus priėmėt, o jie išmetė“

Žagarės vyšnių kulminacija – koncertinis šeštadienis. Tuomet į nedidelį provincijos miestelį sulekia dešimtys tūkstančių iš visos šalies ar aplinkinių šalių. Šiemet – mažiau vyšnių ir kaliausių. Daugiau – politikos ir rinkliavų už parkavimą.
Saulius Urbonavičius-Samas
Saulius Urbonavičius - Samas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Žagarės vyšnių festivalis – nori ar nenori – tapo savotišku konkurentu Naisių vasaros festivaliui. Tai ideologinė dvikova – ne tik muzikinė ar politinė.

Abu festivaliai vyksta panašiu metu, greta vienas kito, tačiau turi vieną didžiulį skirtumą – Naisiuose nėra alkoholio, o Žagarėje – gerk kiek nori.

Abu festivaliai vyksta panašiu metu, greta vienas kito, tačiau turi vieną didžiulį skirtumą – Naisiuose nėra alkoholio, o Žagarėje – gerk kiek nori.

Tiems, kurie netiki šia nematoma dvikova derėtų priminti, ką Naisių vasaros festivalio scenoje kalbėjo ten koncertavęs Jurgis Didžiulis.

Jis savo kalboje smerkė per prievartą pasiekiamus rezultatus, net jei tikslas – blaivybė: „Rodot gerą pavyzdį žmonėms, kurie moka tiktai tūsintis su buteliu. Taip? Tai klausimas yra – kaip juos atvesti į šitą tūsą?“

TAIP PAT SKAITYKITE: „Naisių vasaros“ scenoje Jurgis Didžiulis pasakė savo nuomonę apie blaivybę per prievartą

Naisių scenoje turėjo pasirodyti ir Saulius Urbonavičius-Samas su grupe BIX, tačiau jis pats šio koncerto atsisakė. Kodėl? Sako sulaukęs organizatorių skambučio, raginančio susilaikyti nuo įvairių replikų. Kokių – neįvardijo.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Publika kėlė aukštyn bokalus, kai kas – ir praimtus butelius.
Alvydo Januševičiaus nuotr./Publika kėlė aukštyn bokalus, kai kas – ir praimtus butelius.

Gal būtų sakęs, o gal ir ne, tačiau toks burnos užčiaupimas atlikėją įžeidė. Jis atsisakė koncerto Naisiuose, viešai paskelbė, kad nedera maišyti muzikos su politika. Tačiau Žagarėje nesusilaikė nuo politinių replikų.

„Kodėl Žagarės vyšnių festivalis yra geriausias? Nes jūs mus priėmėt, o Naisiai mus išmetė. Čia yra pati geriausia publika Lietuvoj“, – audringai kalbėjo nuo scenos atlikėjas S.Urbonavičius.

Jis dar kelis kartu per savo koncertą tokiu stiliumi kandžiojosi. Publikai tai patiko. Jie kėlė aukštyn bokalus. Kai kas – praimtus brendžio butelius.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Žagarės vyšnių festivalis 2017
Alvydo Januševičiaus nuotr./Žagarės vyšnių festivalis 2017

Šiemetinis vyšnių festivalis pasižymėjo dar neregėta automobilių statymo sistema. Nori statyti automobilį parko teritorijoje – 5 eurai. Prieigose – 3. Būtent dėl to visos Žagarės gatvelės buvo pristatytos automobilių.

Šiemet buvo gerokai mažiau tradicijų, kurias šis festivalis ir sukūrė bei ilgainiui puoselėjo.

Miestelį puošė vos viena kita kaliausė, niekas šventės dalyviams nevirė vyšnių uogienės.

Festivalis liko tarsi atiduotas žirgams, medžioklei ir populiariems atlikėjams.

Žagariečiai sako, kad mielai būtų virę uogienes, jei tik kas būtų pakvietęs tai daryti. Ir kaliausių būtų daugiau, jei, kaip būdavo seniau, paskelbtų gražiausiose kaliausės konkursą. Žagarės gyventojai teigė nebesijaučią festivalio dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius