-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žano Maslausko kolekcijoje „Transformacija“ – batai su unikaliais aksesuarais

Avalynės dizaineris Žanas Maslauskas po ketverių metų pertraukos pristato antrąją rankų darbo batų kolekciją „Transformacija“.
Avalynės dizaineris Žanas Maslauskas
Avalynės dizaineris Žanas Maslauskas / Andriaus Kasparavičiaus nuotr.

„Batai, kaip ir drabužiai, kaskart gali atrodyti kitaip, viskas priklauso nuo juos avinčio žmogaus fantazijos ir išradingumo. Prie kiekvieno iš pristatomų modelių galima pasiūti dar gausybę įvairių aksesuarų, jei reikia, nors ir aulus iki pat kirkšnių. Jei batai klasikiniai, dar nereiškia, kad jie negali transformuotis ir tapti ekstravagantiškais. Manau, kad šiuo laikmečiu universalumas yra vienas iš būtiniausių dalykų“, – sako kėdainietis Ž.Maslauskas.

Kiekviena kolekcijos batų pora gali transformuotis: iš kiekvienos galima sukurti dar bent keturias papildomas batų poras. Visoms vienuolikai pristatomų batų porų sukurti papildomi aksesuarai, kurie batus pakeičia tiesiog neatpažįstamai.

Ant klasikinių batelių galima užmauti tos pačios ar kitos spalvos ar faktūros odinius ar net medžiaginius auliukus, o kadangi šie yra pagaminti iš itin minkštos odos, juos galima nešioti kaskart skirtingai užlenkus. Prie dailių aulinukų siūlomi ir papildomi ilgi aulai, kurie tiesiog užmaunami ant bato ar susegami po jo padu, ar apjuosiami tampriomis gumomis.

Agnės Lukošiūtės nuotr./Kolekcija „Transformacija“
Kolekcija „Transformacija“

Nepakanka pagaminti vien gražius ir įdomius batus, svarbiausia sąlyga – jie turi būti funkcionalūs, skirti avėti, o ne vaikščioti podiumu.

Kolekcijos pristatymas po sunkaus išbandymo

„Transformacija“ – antroji 37 metų Ž. Maslausko kolekcija. Kūrėjas neslepia, savo kolekciją jis pristato ištrūkęs iš mirties nagų – diabetu sergantis avalynės dizaineris prieš kelis mėnesius patyrė antrą širdies infarktą. Pirmąją kolekciją, kuri buvo pavadinta „Galimybe“, Žanas buvo pristatęs lygiai prieš ketverius metus.

Ž. Maslauskas tikina neketinantis diktuoti mados ir „nekepantis“ kolekcijų kiekvieną, nes nemato prasmės to daryti vien tik pakeičiant spalvas, detales ir naudojamos odos tekstūrą.

Agnės Lukošiūtės nuotr./Kolekcija „Transformacija“
Kolekcija „Transformacija“

„Nepakanka pagaminti vien gražius ir įdomius batus, svarbiausia sąlyga – jie turi būti funkcionalūs, skirti avėti, o ne vaikščioti podiumu. Batų tobulinimas trunka ne vienerius metus, tad ir mano kolekcijos pristatymai susiję ne su sezoniškumu, o su akivaizdžiais kūrybiniais pasiekimais“, – sako Ž.Maslauskas, visus batų modelius kuriantis savo rankomis nuo pat eskizo iki paskutinės siūlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius