-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 01 /10:21

Už melagystę teisiamas Žilvinas Žvagulis: „Aš to nepadariau“

Teismas sostinėje nagrinėja bylą, kurioje atlikėjas Žilvinas Žvagulis kaltinamas melagingais parodymais Darbo partijos byloje. Kaltinamasis nieko nepripažįsta, tad pagreitintas procesas neįmanomas.
Žilvinas Žvagulis
Žilvinas Žvagulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ž.Žvagulis teisiamas už tai, kad teisme dar 2012 metais galimai melavo, esą Darbo partijos renginiuose koncertuodavo be atlygio, o apmokamos būdavo tik transporto išlaidos.

Iš tiesų, honorarai už linksmybes buvo mokami, taip užfiksuota partijos juodosios buhalterijos dokumentuose.

Ši byla teismui perduota kaip baudžiamasis įsakymas, todėl galėjo baigtis žaibiškai, jei kaltinamasis neneigtų kaltinimų.

„Ne, aš neprisipažįstu, aš to nepadariau“, – tvirtino Ž.Žvagulis.

Jis tikino, kad viskuo rūpindavosi vadybininkė, jis pats tiesiai dėl koncertų ir atlygio už juos nesitardavo. Paklaustas, kas būdavo jo vadybininkė, kaltinamasis atsakė: Vitalija Butkevičiūtė. Ją teks apklausti teisme.

„Už savo koncertus jokio atlygio negavau, buvo apmokėtos tik transporto išlaidos“, – maždaug tokį atlikėjo liudijimą pacitavo bylą kuruojantis prokuroras. Dėl to Ž.Žvagulis ir yra teisiamas. Formaliai atlikėjui gresia iki 2 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau niekada anksčiau neteisto Ž.Žvagulio į kalėjimą sodinti niekas nesirengia, jei bus įrodyta kaltė, jam teks sumokėti baudą.

„O čia ne pinigai!? 400–500 litų ne atlygis? Gal aš benzinui 100 litų išleidau, ir man šiek tiek liko“, – svarstė Ž.Žvagulis, nenorėjęs pripažinti, kad gavo honorarą už koncertavimą, o ne už atvykimą į renginį. „Jūs kabinėjatės prie žodžių“, – dar papriekaištavo kovingai šįryt teisme nusiteikęs kaltinamasis.

VIDEO: Teisiamųjų suole atsidūręs Ž.Žvagulis: „Juokinga“

Jis teismui papasakojo, kad dėl sąlygų koncertuojant Darbo partijos renginiuose tarėsi asmeniškai su DP lyderiu Viktoru Uspaskichu. Tačiau kalba, anot atlikėjo, buvo trumpa. Esą jis tik pažadėjo politikui, kad jo kvietimu koncertuos su didele nuolaida. „Sumą pasakiau iš oro“, – Ž.Žvagulis tikino, kad realiai net nebandė skaičiuoti, kiek jam kainuos degalai, reikalingi atvykti į partiečių linksmybių vietas.

„Pagal visą logiką, aš norėčiau apklausti Vitaliją Butkevičiūtę“, – pareiškė bylą nagrinėjanti teisėja.

V.Butkevičiūtė pati jau yra nuteista už melagingus parodymus. Todėl teisme suabejota, ar ji ir toliau nemeluos. Prokuroras S.Verseckas svarstė, kad teks ją įspėti dėl liudytojo atsakomybės už melagingus parodymus.

„Mano logika, kad įspėjimas už melagingus parodymus jai yra negalimas“, – oponavo Ž.Žvagulio advokatas. Savo požiūrį jis motyvuoja tuo, kad jei V.Butkevičiūtė ir toliau neigs juodąją buhalteriją, formaliai bus pagrindas dar kartą teisti ją už tai (melagingus parodymus teismui), už ką moteris jau yra nuteista.

Ž.Žvagulis teisėjai pasakė, kad padės perduoti šaukimą liudytojai, mat ji yra grįžusi į darbą po motinystės atostogų.

Proceso dalyviams beliko suderinti būsimo posėdžio datą.

„Klausimas: tarp Kalėdų ir Naujųjų tinka?“ – teiravosi teisėja, o bylą kuruojantis prokuroras suskubo atsakyti teigiamai.

„Man tai visai ne“, – nesikuklino teisiamasis, kuriam tarpušvenčio laikotarpis – pats darbymetis.

Netiko ir kitas teisėjos siūlytas variantas, nes sausio pradžioje svarbioji liudytoja V.Butkevičiūtė, Ž.Žvagulio žiniomis, yra suplanavusi žiemos atostogų išvyką su šeima. Tad procesą nutarta tęsti tik sausio 9-ąją.

Po posėdžio Ž.Žvagulis žurnalistams pareiškė, kad ši byla jam atrodo absurdiška.
Tuo metu prokuroras S.Verseckas pakartojo, kad visi neteisėtos buhalterijos faktai yra pasitvirtinę nagrinėjant didžiąją juodosios buhalterijos bylą, nukeliavusią iki pat Aukščiausiojo Teismo. Per kratą DP būstinėje paimtuose išlaidų dokumentuose užfiksuota, kad Ž.Žvaguliui ir jo komandai už kiekvieną koncertą buvo mokama 5 tūkst. litų (apie 1 448 eurų).

Prokuroras priminė, kad už melagingus liudijimus šioje byloje atsakomybėm yra patraukta apie 20 asmenų. Pusė iš jų jau nuteista. Be Ž.Žvagulio, dar 9 liudytojai, įskaitant kitą pramogų pasaulio atstovą Juozą Liesį, dar laukia teismo, ikiteisminis tyrimas jų atžvilgiu jau eina į pabaigą. J.Liesį prokuroras išskyrė kaip vienintelį iš visos kompanijos, neneigiantį kaltinimų dėl melo – muzikantas yra pripažinęs, kad tais laikais neoficialūs atsiskaitymai su atlikėjais būdavo įprasta praktika, ji galiodavo ir Darbo partijos renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius