-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos šeimos mėgavosi Birštonu: keliavo Nemunu, ragavo netikėtų patiekalų

Vėjas, kedanantis plaukus, upės vėsa ir kerintys Nemuno pakrantės vaizdai, sveikatinančio purvo ir mineralinio vonios, profesionalūs masažai ir SPA procedūros, dar neragauti patiekalai, tokie kaip šaltibarščiai su pelėsiniu sūriu ar švilpikai su dilgėlių pesto, tapo tradiciniu jau vadinamo žinomų šeimų susitikimo Birštono kurorte dalimi.
Žinomi žmonės Birštone
Žinomi žmonės Birštone / Karolinos Alaburdaitės nuotr.

„Į Birštoną kelios dešimtys bičiulių kartu atvyksta nebe pirmą kartą. Esame čia buvę ir skirtingais metų laikais, ir skirtingomis progomis. Kartais apsistojame kelias dienas, bet būna, kad užsukame ir vienai popietei. Dabar šiame kurorte yra pramogų ir procedūrų tokiai trukmei, kokiai norisi“, – patikina aktorė Lina Bražinskaitė.

Kartu su ja į kelionę Nemunu 150 keleivinių vietų turinčiu laivu „Algirdu“ leidosi ir daugiau pramogautojų – Merūnas ir Erika Vitulskiai, Rasa Kaušiūtė, Rūta Andrė, Donata Virbilaitė, Valerijus Šatunovas, Karolis Murauskas, Gintė Ramutytė, Rita ir Marius Sekmokai, Giedrius Gustas, Redita Dominaitytė, Modestas Petrikas, Vaida Norkūnaitė, Aurelija Jurkšaitytė ir kiti, rašoma pranešime spaudai.

„Siekiame atgaivinti keleivinę laivybą upėmis ir tą jau darome ne vienerius metus. Tam reikalinga infrastruktūrą, kurią po truputį savo jėgomis kuriame. Net neabejoju, kad mūsų pavyzdžiui pasieks ir mažesnių laivų savininkai ir greitu metu po Lietuvą keliausime ne tik automobiliais ar traukiniais“, – sakė Mindaugas Žiedelis, keleivinės laivų asociacijos „Nemunas“ prezidentas ir MB „Birštono kruizas“ įkūrėjas.

M.Žiedelis vienas pirmųjų atgaivino reguliarią keleivinę laivybą Lietuvoje ir pradėjo keliones tokiais maršrutais kaip Kaunas–Birštonas–Kaunas bei Kaunas–Šilutė–Kaunas (ilgiausi vandens maršrutai Lietuvoje).

„Šio sezono naujiena – reguliarios apžvalginės kelionės laivu „Algirdas“ Birštone. Tai didžiausias laivas, kada nors dirbęs karališkame kurorte“, – pasakoja M.Žiedelis.

Birštone jau oficialiai pradėtas keleivinės laivybos sezonas. Nuo šiol čia visą vasarą vyks reguliarūs apžvalginiai vienos ir dviejų valandų plaukimai Nemuno kilpų regioniniame parke. Taip pat maršrutu „Birštonas-Prienai-Birštonas“ keleiviai bus plukdomi kiekvieną penktadienio, šeštadienio ir sekmadienio vakarą.

Nuotraukų galerija:

Keleivinės laivybos entuziastas M.Žiedelis turi ir daugiau planų: tolimesnė keleivinių maršrutų ir prieplaukų plėtra iki Alytaus ar net Druskininkų.

„Mums pasitaikė idealus oras, todėl Birštoną ir jo apylinkes apžiūrėjome kitaip – iš upės“, – kalba K.Murauskas.

Po pasiplaukiojimo „Algirdu“, kurorto svečiai aplankė dar vieną naują vietą – sanatorijoje įkurtą SPA erdvę.

„Puiku, kai yra vieta, kur gali palepinti save atvykęs į kurortą ir pusdieniui. Pramogų pasaulio atstovai savaitgaliais dažniausiai dirba, o ilsisi pirmadieniais ar antradieniais. Tuomet yra galimybė atitrūkti nuo darbų, pabūti su savimi. Net jei savaitės viduryje gali išmėginti ne visus kurorto malonumus, Birštone tikrai yra kuo gėrėtis – apžvalgos bokštas, mineralinio vandens biuvetės, Kneipo takas, mineralinio vandens garinimo vieta „Druskupis“, kurhauzas, Žvėrinčiaus miškas, sakralinis muziejus, mineralinio vandens paviljonas. O kitą mėnesį čia pradės veikti ir rogučių trasa“, – iškyla į vieną ryškiausių Lietuvos kurortų, kurią vainikavo šaltibarščių su pelėsiniu sūriu bei kitų neregėtų patiekalų degustacija, džiaugėsi dainininkė R.Kaušiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius