-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogžudžiui pasitenkinimą kelia virtualios žudynės

35 metų Jolantą Blėdaitę kankinęs, nužudęs ir vėliau dalimis kūną sukapojęs Aleksandras Skirda kiekvieną dieną daugybę valandų praleidžia įgyvendindamas savo nesveikas fantazijas virtualioje erdvėje, rašo „Scottish Daily Record“.
Aleksandrui Skirdai gali tekti kalėti iki gyvos galvos.
Aleksandrui Skirdai gali tekti kalėti iki gyvos galvos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp protu nesuvokiamo žiaurumo žmogžudystę įvykdžiusio devyniolikmečio mėgstamiausių žaidimų – „Grand Theft Auto“ (Didžiosios automobilių vagystės). Tai itin žiaurus žaidimas, kuriame žaidėjai gali vykdyti siaubingas žmogžudystes, pardavinėti narkotikus ir vogti automobilius.

A.Skirda žaidimų kompiuterį „Playstation“ turi savo kameroje Edinburgo Saughtono kalėjime. Grynuosius pinigus, kuriuos jam siunčia artimieji iš Lietuvos, nuteistasis išleidžia pirkdamas įvairius žaidimus, tarp kurių – „Grand Theft Auto“ ir „Mortal Kombat“ (Mirtinas mūšis).

Pastaruoju metu gyvenimas kalėjime A.Skirdai yra gan įtemptas. Žmogžudys buvo sumuštas kalinių, pasibjaurėjusių jo nusikaltimu. Tačiau, anot vieno informacijos šaltinio, lietuvis yra laimingas, nes turi savo „Playstation“. „Jis nuolat žaidžia su šiuo žaidimų kompiuteriu. Jis žaidžia „Grand Theft Auto“, „Need for Speed Underground“ (Greičio poreikis – pogrindis), „Mortal Kombat“. Iš tiesų baisu, kad jam leidžia žaisti tokius žaidimus. Esu tikras, kad aukos artimuosius supykintų sužinojus, kad šis žmogžudys gali įgyvendinti savo fantazijas ir kad taisyklės to nedraudžia“, – teigė šaltinis.

A.Skirda nuolat giriasi pinigais, kuriuos jam siunčia jo šeima. Jis jau apsiskelbė, ką ketina įsigyti artimiausiu metu – garso aparatūrą ir CD grotuvą.Jis taip pat pridūrė: „A.Skirda nuolat giriasi pinigais, kuriuos jam siunčia jo šeima. Jis jau apsiskelbė, ką ketina įsigyti artimiausiu metu – garso aparatūrą ir CD grotuvą. Jis yra padugnių padugnė. Mane ir visus kitus supykina vien pagalvojus apie tai, ką A.Skirda padarė tai vargšei mergaitei. Jis yra tikras velnias“.

A.Skirdai jo žaidimų kompiuteris yra vienintelis išsigelbėjimo šaltinis, padedantis ištverti vienatvę. Šis žiaurus žudikas visą laiką leidžia savo vienutėje, siekdamas išvengti susidūrimo su kitais kaliniais.

Teigiama, kad dėl savo arogancijos A.Skirda yra ypač nemėgstamas Saughtono kalėjime ir kad tai taip pat buvo viena iš jo sumušimo priežasčių. Po to, kai buvo sumuštas, A.Skirda iš vienutės išeina tik pavalgyti ir į dušą.

Savo tėvynainę Jolantą A.Skirda nužudė jos namuose Brehine kovo mėnesį, prieš tai žiauriai kankinęs ir siekęs sužinoti jos banko kortelės numerį. Nužudęs merginą, A.Skirda supjaustė ją dalimis ir išmetė jos galvą, rankas ir liemenį į jūrą. Dvi seserys – 8 ir 11 metų – rado Jolantos galvą maiše Arbroatho paplūdimyje.

Tikimasi, kad įkalinimo iki gyvos galvos bausmė A.Skirdai bus skirta kitų metų pradžioje. Apie savo likimą jis sužinos po to, kai kitas lietuvis, 41 metų Vitas Plytnykas, bus apklaustas dėl Jolantos nužudymo. V.Plytnykas neigia visus kaltinimus dėl žmogžudystės, tačiau manoma, kad A.Skirda duos parodymus prieš jį.

Žaidimas „Grand Theft Auto“ dažnai kritikuojamas kaip pernelyg žiaurus žaidimas. Dar vienas devyniolikmetis, kuris, kaip teigiama, buvęs priklausomas nuo žaidimo, praėjusią savaitę buvo įkalintas Kente dėl moters užpuolimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius