-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių su negalia kurtas žaislas tapo serialo „Naisių vasara. Sugrįžimas“ talismanu

Atsinaujinęs serialas „Naisių vasara. Sugrįžimas“ nepaliauja stebinti. Serialo talismanu tapo negalią turinčių žmonių rankomis kurtas žaislas – zuikis. Iki įvykusios premjeros, ištisą mėnesį po įvairius Lietuvos kampelius ir užsienio šalis keliavęs zuikis pagaliau grįžo į Naisius – tiesiai į filmavimo aikštelę.
Serilas „Naisių vasara. Sugrįžimas“
Serilas „Naisių vasara. Sugrįžimas“ / Fotogenijai nuotr.
Temos: 1 Žaislai

Žaislas pabuvojo ne tik Lietuvoje, bet ir Rumunijoje, Portugalijoje, Graikijoje, šventė Jonines lietuviškuose lubinų laukuose, slėpėsi nuo lietaus, valgė ledus. Negana to, šis žaislas neša ir svarbią socialinę žinutę.

Išskirtinio dizaino, rankų darbo žaislas gaminamas neįgaliųjų socialinės įmonės „Socialinis institutas“. Vienas pagrindinių įmonės tikslų – integruoti neįgaliuosius į darbo rinką.

Fotogenijai nuotr./Žmonių su negalia kurtas zuikis Portugalijoje
Fotogenijai nuotr./Žmonių su negalia kurtas zuikis Portugalijoje

Instituto vadybininkė Gintarė Runčaitė džiaugėsi, kad jų kuriami žaislai buvo pastebėti ir atsidūrė televizijoje: „Mums labai smagu, kad pati televizija susirado mūsų zuikį ir jis jums patiko, o mes likome pastebėti. Visus žaisliukus siuvame rankomis, buitinėmis siuvimo mašinomis. Į juos įdėta tikrai daug meilės.“

„Pas mus dirbantys žmonės beveik visi yra neįgalieji. Šiuos žaislus kuria ir siuva fizinę negalią turintys žmonės. Mes turime dizainerę, kuri sukuria žaislų dizainą, o tuomet mes savo siuvėjams išvežiojame medžiagas, priemones, o po to jau pasiimame pasiūtus žaisliukus. Žaisliukus siuvantys ir fizinę negalią turintys žmones pas mus dirba tiesiai iš savo namų. Tai jiems labai patogu“, – pasakoja G.Runčaitė.

Fotogenijai nuotr./Žmonių su negalia kurtas zuikis Lietuvoje
Fotogenijai nuotr./Žmonių su negalia kurtas zuikis Lietuvoje

Serialo kūrybinė komanda kviečia TV3 žiūrovus „Naisių vasara. Sugrįžimas“ žiūrėti akylai, nes net keliolikoje serijų įsiamžino ir pats Naisių zuikis. „Jį pastebėti bus tikrai nelengva, tačiau mes tikime, kad žiūrovams pavyks rasti talismaną“, – viliasi serialo prodiuserė Aušra Vaitkevičiemė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius