-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždės mokėsi ruošti egzotišką sušį

Ar įsivaizduojate Nataliją Zvonkę, klusniai kaip mokinukę vykdančią virtuvės šefo nurodymus? O Gediminą Jaunių, nekantraujantį, kada greičiau bus galima ragauti? Visa tai buvo galima išvysti ketvirtadienio pavakarę vykusiame kulinarijos kursų „Virtuvės guru“ pristatymo vakarėlyje.
Žvaigždės gamino „išvirkščią“ suši
Žvaigždės gamino „išvirkščią“ suši / Organozatorių nuotr.
Temos: 1 Virtuvė

Vieni garsiausių Lietuvos žmonių dainininkė N.Zvonkė, laidos „3-ias butas“ vedėjai Gediminas Jaunius ir Jurgita Klimaitė, kompozitorius Deivydas Zvonkus, prodiuseris Egmontas Bžeskas, dainininkė Taja ir kylanti atlikėja Katerina ruošė japoniškus patiekalus klausydami virtuvės šefo Dainiaus Kubecko nurodymų.

Organozatorių nuotr./Natalija Zvonkė
Natalija Zvonkė

„Man nelimpa“, „Kaip čia padaryti?“, „Padėkite“, – tokie šūksniai skambėjo vakarėlyje, o virtuvės šefas stengėsi visiems pagelbėti. Žvaigždės ruošė „išvirkščią“ sušį su lašiša ir agurkais, egzotišką su krevetėmis ir neįprastą su portobelo grybais. Nors planuota, kad sušiai bus ragaujami paruošus visus patiekalus, daugelis kursantų neištvėrė ir ragauti pradėjo gerokai anksčiau.

„Krizė – ne pats geriausias metas pradėti ką nors naujo, bet valgyti reikia ir šiuo nepalankiu metu, – juokėsi maisto ruošimo kursų sumanytojas ir įkūrėjas Rimgaudas Leonavičius. – Be to, yra tendencija valgyti namuose, ruošti šventines vakarienes, pasikviesti svečius ir jas degustuoti, o anksčiau visi rinkosi kavines. Taip pat žmonės pradėjo teikti didelį dėmesį maisto kokybei. Todėl ir atsirado „Virtuvės guru“.

Lietuvoje kulinarijos ir konditerijos paslapčių galima išmokti arba darbo mokymo centruose, arba vienkartiniuose cikluose, kurie vos prasidėję baigdavosi, nes vienas iš „Virtuvės guru“ tikslų yra užtikrinti nuoseklumą – kursai vyks du kartus per savaitę neribotą laiką. Pirmą mėnesį bus pristatomos įvairių šalių virtuvės: ispanų, prancūzų, italų, taip pat sriubų virimo paslaptys, žuvies ruošimo ypatybės ir ištaigingi priešpiečiai.

Kiekvieną mėnesį paskaitos bus vis kitos ir pristatomi vis kiti patiekalai. Taip pat žadama organizuoti vegetariško, japonų virtuvės, mažai cholesterolio turinčio, vaikiško ir net ekologiško maisto ruošimo paslapčių paskaitas, taip pat bus siūlomi trumpti kursai, kurie truks pusvalandį, o per juos ketinama ruošti vieną patiekalą. Tai ypač nudžiugino G.Jaunių ir J.Klimaitę: „Išmokti greitai gaminti cepelinus? Norim!“

Paskaitas ves virtuvės šefas D.Kubeckas, Lietuvoje išgarsėjęs televizijos projekto „Iki pergalės! Virėjų kovos“ metu, kai pristatė originaliausius savo receptus. Su juo prie puodų stovės Algirdas Amolevičius, kavinės „Žaliasis bazilikas“, kurioje ir vyks paskaitos, savininkas bei virėjas. Prie jų prisidės televizijoje išgarsėjęs virėjas Linas Samėnas, kuris žada nustebinti savo receptais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius