Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 11 19

40 metų scenoje: Vytauto Šiškausko jubiliejiniame koncerte – kolegų palaikymas ir sausakimša salė

Keturiasdešimt metų scenoje ir  asmeninis šešiasdešimtmetis – tokias dvi rimtas sukaktis sekmadienį sostinės „Compensa“ arenoje minėjo dainininkas Vytautas Šiškauskas.
Vytautas Šiškauskas, Martyna Kerbedytė ir Aras Vėberis, Arvydas Martinėnas-Vudis
Vytautas Šiškauskas, Martyna Kerbedytė ir Aras Vėberis, Arvydas Martinėnas-Vudis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atrodo, kad per keturiasdešimt karjeros metų jis užsitarnavo išskirtinę klausytojų meilę – bilietai į jubiliejinį koncertą „Gražiausi metai – geriausios dainos“ Vilniuje buvo iššluoti likus savaitei iki koncerto. Sausakimšoje salėje buvo galima išvysti ir muzikanto kolegas – į koncertą atvyko Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė, Arvydas Martinėnas-Vudis.

„Šis vakaras – ypatingas, nes tarp milijono žvaigždžių viena šviečia ryškiau. Tai įsitaisykite patogiai ir mėgaukitės kelione po Vytauto Šiškausko muzikinį pasaulį“, – dainininką pristatė vakaro vedėjas Darius Čepulis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytauto Šiškausko koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytauto Šiškausko koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytauto Šiškausko koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytauto Šiškausko koncerto akimirka

Susirinkusieji audringais plojimais pasitiko į sceną žvaliai išbėgusį dainininką ir koncertas prasidėjo daina „Akimirkos“.

Gėles savo numylėtiniui gerbėjai buvo pasiryžę nešti po jau pirmojo kūrinio. „Palaukite, dar nėra už ką, dar nepadainavau normaliai“, – juokėsi V.Šiškauskas. Tačiau gėles publika atkakliai nešė po kiekvienos dainos, o vienas sveikintojų buvo ypatingas. „Čia mano sūnus – Marius“, – simpatišką vyrą pristatė Vytautas. Salėje taip pat buvo ir specialiai koncertui į Lietuvą grįžusi dainininko sesuo.

Dainiaus Čėplos nuotr./Vytautas Šiškauskas su sūnumi Mariumi
Dainiaus Čėplos nuotr./Vytautas Šiškauskas su sūnumi Mariumi

V.Šiškauskas šiltai bendravo su publika, pasakojo apie savo hobius – prisipažino, kad mėgsta fotografuoti grybus. Per dainą „Leisk prisiglaust“ jis nuo scenos nusileido į salę.

„Matau, kad čia salėje yra du maestro – Stasys Žlibinas ir Algimantas Raudonikis. O taip pat matau ir maestro Mikalojų Noviką“, – Lietuvos estrados grandams pagarbą atidavė V.Šiškauskas.

Vilniuje susirinkusi publika po daugiau nei dviejų valandų trukmės koncerto skirstėsi tikrai pakylėta. V.Šiškauskas dovanojo jiems daug mielų akimirkų ir visas gražiausias savo dainas. Skambėjo „Mūsų čia žemė“, „Mano lyra“, „Leisk prisiglausti“, „Ateina metas“, „Žvaigždė“, „Laikui“ ir kiti puikiai gerbėjams žinomi ir mylimi kūriniai. Dainą „Aš ja tikiu“ V. Šiškauskas atliko duetu su laidos „Duokim garo“ vedėja Loreta Sungailiene.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytauto Šiškausko koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytauto Šiškausko koncerto akimirka

Scenoje V. Šiškauskui akompanavo VDU styginių orkestras ir ritmo grupė. Šoko sportinių šokių pora Kamilė Poškaitė ir Vladislavas Volkovas bei VGTU šokių ansamblis „Vingis“.

Nuo pat pirmų dainų publika audringai palaikė savo numylėtinį, bet tikroji linksmybė prasidėjo renginio vedėjui paprašius salės padaryti tai, ką įprastai daro pats V.Šiškauskas. O gi sudainuoti jam „Su gimtadieniu“ – vieną pačių populiariausių jo paties hitų. Salė traukė iš širdies. Sujaudintas dainininkas taip pat prisijungė prie bendro choro.

Koncertas pasibaigė pačia populiariausia V.Šiškausko daina „Lietuva (Mūsų kaimas)“. Žinoma, dainą teko kartoti, gerbėjai taip lengvai nuo scenos savo mylimo dainininko nenorėjo paleisti.

Gerbėjai dainininko taip pat nekantriai laukia lapkričio 25 d. – „Žalgirio“ arenoje Kaune, gruodžio 8 d. – „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje ir 29 d. – „Šiaulių arenoje“.

VIDEO: Vytautas Šiškauskas "Su gimtadieniu"
VIDEO: Vytautas Šiškauskas "Žvaigždė" [nauja versija]
VIDEO: Vytautas Šiškauskas "Akimirkos"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius