Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 30

Aksominis sopranas Sarah Brightman grįžo į Lietuvą: šįkart savo pasirodymo fotografuoti neleido

Ketvirtadienio vakarą Kaune prasidėjo tikros Kalėdos. Į Lietuvą trečią kartą grįžo vienas populiariausių pasaulyje sopranų Sarah Brightman (57), kuri čia surengė karališką koncertą.
Koncerto „Royal Christmas Gala“ akimirka
Koncerto „Royal Christmas Gala“ akimirka / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Royal Christmas Gala“ koncertas Kaune yra įtrauktas į Europos turo grafiką, kurio metu surengta 15 pasirodymų įvairiose Europos šalyse. Kartu su didžiule komanda Sarah Brightman čia išties leido pasijusti kaip karaliais.

Į scena vienas populiariausių pasaulyje sopranų lipo ne viena. Klausytojams dainas dovanojo jau ne kartą Lietuvoje svečiavęsi grigališkojo choralo grupė „Gregorian“. Taip pat ir tikri operinio dainavimo virtuozai – Fernando Varela (JAV), Mario Frangoulis (Graikija) ir Narcis Ianau (Rumunija).

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Koncerto „Royal Christmas Gala“ akimirka
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Koncerto „Royal Christmas Gala“ akimirka

Šventinio koncerto metu dainininkai pasirodė solo bei duetuose, atliko ne tik populiariausius savo kūrinius, bet ir gražiausią Kalėdų klasiką – taip leisdami pajusti gražiausių metų švenčių dvasią.

Tiesa, pasirodymo atvykę įamžinti fotografai po trijų dainų buvo išprašyti iš salės. Nors ir pagrindinė koncerto žvaigždė buvo Sarah Brightman, bet jos nufotografuoti jiems nepavyko – pirmuosius kūrinius dainavo choras „Gregorian“, prie jų kiek vėliau prisijungė Sarah jaunesnioji sesuo Amelia Brightman. O pati atlikėja į sceną žengė tik antroje koncerto dalyje.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Koncerto „Royal Christmas Gala“ akimirka
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Koncerto „Royal Christmas Gala“ akimirka

Apie Sarah

Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo aksominiu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloydas Webberis. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 milijonų kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes, išsilaikė ten net 35 savaites ir tapo platininiu 21 pasaulio šalyje. Titulinis singlas, atliktas duetu su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ buvo parduotas daugiau nei 12 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir tapo vienu perkamiausių singlų muzikos istorijoje.

Jos balsas, tarsi akinantis saulės spindulys – kibirkščiuojantis, žėrintis įvairiomis spalvomis, užburiantis. Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos įspūdingi albumai: „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau kaip 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų. Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais atlikėjais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių ir platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse. Dainininkės turtas vertinamas 36 mln. svarų sterlingų, o bendras parduotų albumų skaičius viršija 30 mln. kopijų. S. Brightman – pirmoji atlikėja, kuriai nusišypsojo sėkmė du kartus būti pakviestai atlikti kūrinius Olimpinių žaidynių ceremonijose – 1992 m. Barselonoje ir 2008 m. Pekine.

Tai buvo trečia dainininkės viešnagė Lietuvoje. Pirmą kartą Sarah Brightman viešėjo Vilniuje 2004 m. ir pristatė publikai rytietiškais motyvais persmelktą programą „Harem“, o 2014 m. Kauno „Žalgirio“ arenoje pavergė žiūrovų širdis savo futuristiniu koncertiniu šou „Dreamchaser“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius