-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 24

Angelou iš Klaipėdos talentu nori užkariauti pasaulį: apie meilę muzikai, karjerą ir emigraciją

Dainininkė Andželika Petrauskaitė (22) geriau žinoma Angelou pseudonimu. Didžiojoje Britanijoje rinkodarą studijuojanti mergina savo kuriamą muziką žada skleisti ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pasigirti Angelou jau turi kuo: išleido ne vieną singlą ir vaizdo klipą, o jau greitai ji žada nustebinti ir debiutiniu EP (mini albumu) „Vision A“.
Andželika Petrauskaitė-Angelou
Andželika Petrauskaitė-Angelou / Silver Mikiver ir APPVT nuotr.

15min Angelou pasakojo, kad visą savo laiką skiria debiutinio mini albumo kūrybai. Dalį jo savo gerbėjams Angelou jau parodė – neseniai išleido naują dainą „Grip“ ir dabar – antrąjį kūrinį „Hush“.

„Muzika užima labai svarbią mano gyvenimo dalį. Kūrinys „Grip“ taip pat yra apie nenorą talpinti savęs į jokius rėmus. Tai ir buvo pagrindinis variklis, kuris įkvėpė parašyti šį kūrinį. Vaizdo klipą taip pat stengėmės perteikti tomis pačiomis spalvomis, kūrėme „reckless“ atmosferą. Rašydama tekstą, nenorėjau savęs per daug taisyti, nereikia bijoti to, kaip jį gali interpretuoti skaitytojas. Stengiausi paleisti šį jausmą“, – apie dainą kalbėjo Angelou.

„Antrasis kūrinys „Hush“ – tai atviras ir nuoširdus laiškas mylimam žmogui, sukuriantis kur kas intymesnę atmosferą. Kūrinys pasakoja apie emocijas, verdančias santykiuose, ir yra, ko gero, pats jausmingiausias visame EP“, – pridūrė Angelou.

VIDEO: Angelou - HUSH ft. JR Castro, Tre Capital

Angelou teigė, kad Lietuvoje jai darėsi per ankšta, todėl mokytis nusprendė išvažiuoti svetur. Studijas Didžiojoje Britanijoje pasirinkusi atlikėja teigia, kad nėra emigrantė, veikiau kaupia gyvenimišką patirtį, kuria galės pasidalyti bent trumpam grįždama į Lietuvą.

„Jau gimnazijoje svarsčiau galimybes mokytis svetur, nes norėjau pakeisti aplinką, galbūt šiek tiek ištrūkti iš komforto zonos“, – sakė ji.

Svetur kurti muziką lengviau nei Lietuvoje? „Gyvendama užsienyje išmokau geriau išreikšti save, įgavau daugiau pasitikėjimo savimi. Sutikti žmonės, įvykiai taip pat turėjo įtakos mano kūrybai. Kūrybinis procesas kartais būna gana ilgas ir, žinoma, į tai reikia atsakingai žiūrėti, nesvarbu kokiame pasaulio krašte bebūtum. Visa įrašams reikalinga įranga yra mano kambaryje, ją visada vežiojuosi su savimi, tad kuriu visur, kur bebūčiau. „Vision A“ taip pat įrašiau kambaryje, tik būdama skirtingose pasaulio vietose“, – pasakojo Angelou.

APPVT nuotr./Andželika Petrauskaitė-Angelou
APPVT nuotr./Andželika Petrauskaitė-Angelou

Rinkodarą studijuojančios merginos dažnai klausia, kodėl nesirinko dainavimo studijų. Angelou atšauna, kad būnant dainininke, būtinos ir rinkodaros žinios.

„Kartais galbūt pagalvoju apie muzikos studijų pranašumą, bet kartu džiugu, kad rinkodaros studijos netrukdys tolimesniam mano kūrybiniam keliui. Rinkodara ar reklama yra neatsiejama muzikinio pasaulio dalis ir tokios žinios, manau, bus vertingos ateityje. Tikiu ir mėgstu sau kartoti, jog viskas įvyksta dėl tam tikrų priežasčių. Šiuo metu savo gyvenimą sieju su muzika ir tikiuosi, kad šie planai nepasikeis“, – teigė Angelou.

VIDEO: Angelou - GRIP (prod. by Frgmnts)

Paklausta, ar baigusi studijas ji planuoja grįžti į Lietuvą, Angelou teigė, kad apie tai mąsto kone kasdien. Ji žada nepamiršti gimtinės ir savo kūrybą tikisi skleisti ne tik svetur, bet ir Lietuvoje.

„Šiuo metu studijuoju paskutiniame kurse, todėl turėjau minčių kažkuriam laikui po studijų sugrįžti į Lietuvą. Galiausiai aplinkybės susidėliojo kiek kitaip ir nusprendžiau kraustytis į Londoną. Tačiau nemanau, jog tai yra mano galutinė stotelė. O Lietuva visuomet išliks mano namai, į kuriuos, be abejonės, visada gera sugrįžti“, – kalbėjo ji.

APPVT nuotr./Andželika Petrauskaitė-Angelou
APPVT nuotr./Andželika Petrauskaitė-Angelou

Muzikuoti atlikėja pradėjo nuo mažų dienų, tačiau apie profesionalią veiklą susimąstė tik tuomet, kai išvyko svetur.

„Rimčiau muzikuoti pradėjau išvykusi į Angliją, 2013 metais. Per tą laiką išleidau kelias dainas ir vaizdo klipus. Tačiau tai tikrai nebuvo mano pirmieji prisilietimai prie muzikos. Užaugau namuose, pilnuose vinilinių plokštelių, dėl to muzika buvo neatsiejama kasdienybės dalis. Galiu tik spėti, kad ši pirmoji pažintis paskatino tuo domėtis dar labiau“, – pasakojo Angelou.

Kokio stiliaus muzika dominuoja Angelou kūryboje? „Tai tamsesnių atspalvių ritmenbliuzas. Tačiau stengiuosi savęs neriboti, visada įdomu eksperimentuoti ir stebėti, kur tam tikros idėjos gali nunešti“, – kalbėjo ji.

Asmeninė nuotr./Andželika Petrauskaitė-Angelou
Asmeninė nuotr./Andželika Petrauskaitė-Angelou

Paklausta, kas suformavo jos muzikinę stilistiką, skonį ir iš kur semiasi kūrybinių idėjų, Angelou teigė, kad kuria tai, ką pati mėgsta klausyti.

„Šiam muzikos stiliui esu neabejinga nuo pat mažumės. Laikui bėgant jaučiau vis augantį susidomėjimą šiuo žanru ir galiausiai tai natūraliai pradėjo atsiskleisti ir mano pačios kūryboje.“

Angelou kuriamų dainų idėjos perteikiamos ir jos vaizdo klipuose. „Tikiu, kad su manimi kartais gali būti sunku dirbti. Dažniausiai turiu labai ryškią viziją, kaip viskas turi atrodyti. Galiausiai su režisieriumi aptariame viską – nuo spalvų iki vietų, kur galėtumėme filmuoti. Tuomet kartu bandome gvildenti idėją ir rasti optimalų sprendimą. Labai stengiuosi dalyvauti visame procese ir nemėgstu, kai už mane galvoja kiti. Kartais į tai žiūriu ir į kaip savo ydą“, – juokėsi atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Angelou
Asmeninio albumo nuotr./Angelou

Angelou pasakojo, kad jau greitai pasirodysiantis EP „Vision A“ buvo įkvėptas minties ir užsispyrimo nepaleisti savo vizijos, ją realizuoti ir priimti viską, kas pasirodys kelyje, judant jos link. Kūriniai šiame projekte – tai asmeninis požiūris į kasdieninius iššūkius, laimėjimus ar praradimus. Kiekviena daina atspindi įvairias emocijas ir pasakoja skirtingas, bet kartu ir labai susijusias istorijas.

Debiutinį EP išleisianti Angelou jau galvoja ir apie koncertus. Baigusi studijas, vasarai ji grįš į Lietuvą, kur žada surengti ne vieną pasirodymą.

„Neplanuoju apsiriboti vien Lietuva, net ir negyvenu ten, tačiau tikrai esu pilna noro jau visai greitai pasirodyti gimtinėje“, – 15min ​pasakojo Angelou.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įvertinkite: užsienyje populiarėjanti lietuvė atlikėja Angelou pristato dainą „Lovetrack“ ir klipą

VIDEO: Angelou - Lovetrack ft. Ess Vee

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius