Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 13

„Antis“ iširo, bet jos muzika gyva: grupė išleido vinilą, CD ir DVD

Šiemet išsiskirsčiusi grupė „Antis“ muzikos gerbėjams pažėrė malonių naujienų. Gruodžio pradžioje grupė išleido kartu su Leonu Somovu ir Jazzu prieš dvejus metus įrašyto hito „Nauji metai“ paveikslinę vinilo plokštelę. Tai – pirmasis Lietuvoje paveikslinis vinilo singlas, išleistas 45 greičiu. Šio singlo tiražas 249 vienetai.
Plokštelės „Nauji metai EP“ pristatymo akimirka
Plokštelės „Nauji metai EP“ pristatymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Lapkričio viduryje taip pat pasirodė „Anties“ CD ir DVD albumas „Geriausios dainos II“, kuriame surinkti žymiausi „Anties“ 2007-2016 metų kūriniai, atsisveikinimo koncertas Trakų pilyje ir vaizdo klipai.

Vinilo plokštelė „Nauji metai EP“ vos per pusantros aktyvios prekybos savaitės jau baigiama išpirkti. Ją išleidusi muzikos kompanija „M.P.3“ įsitikinusi, kad iki švenčių šio leidinio prekyboje nebeliks. Šiuo metu prekyboje jau mažiau nei šimtas vienetų.

Greta su Leonu Somovu ir Jazzu įrašytos „Naujų metų“ versijos plokštelėje skamba „Sweet Euphony“ sukurtas šio kūrinio remiksas, gimęs bendradarbiaujant su radijo stotimi „Power Hit Radio“. Taip pat „Anties“ dainų „Muzika“ ir „Žaislas“ versijos, kurias sukūrė „Lemon Joy“ ir Vitas Vaičiulis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išsiskirsčiusi „Antis“ pristatė drauge su Jazzu ir „Lemon Joy“ įrašytą ypatingą vinilą

Iš viso „Antis“ per savo karjerą išleido penkias vinilo plokšteles — albumus „Antis“ (1988 m.), „Dovanėlė“ (1990 m.), „Zuikis Pleibojus“ (2010 m.), „Baisiai džiugu!“ (2014 m.) ir singlą „Nauji metai EP“ (2016 m.).

Praėjusią savaitę vinilo plokštelės pristatymo metu „Ančiai“, Leonui Somovui ir Jazzu buvo įteiktas platininio singlo apdovanojimas už singlą „Nauji metai“. Šios dainos vaizdo klipo peržiūros „YouTube“ kanale artėja prie 5 milijonų, daina sulaukė didelio susidomėjimo „Spotify“, „Deezer“, „Soundcloud“, „iTunes“ ir kituose portaluose.

„Anties“ rinkinys „Geriausios dainos II“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, yra antrasis grupės diskografijoje. 1995 metais muzikos kompanija „Zona“ buvo išleidusi albumą „Geriausios dainos“. Naujame rinkinyje skamba didžiausi hitai po grupės atsikūrimo 2007 metais — „Mes rimti!“, „Debesys“, „Nauji metai“, „Žaislas“, „Muzika“, „Aš pasitaisysiu“ ir kiti. Šiame albume pirmą kartą publikuota paskutinė „Anties“ daina, šiemet kartu su Donatu Montvydu ir Virgilijumi Noreika įrašytas kūrinys „Per amžius su Vyčiu už laisvą Tėvynę“. Spalio mėnesį režisieriaus Rimo Sakalausko pastangomis „Anties“ dainai „Duokit medalį“ buvo sukurtas vaizdo klipas, kuris kartu su kitais vaizdo klipais „Nauji metai“, „Debesys“, „Muzika“ taip pat išleistas CD ir DVD rinkinyje „Geriausios dainos II“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius