Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 10

„Baltic Balkan“ į energingą balkanišką vakarėlį pakvietė atlikėją iš Meksikos

Jau šį penktadienį Gruodžio 11d. į Vilniaus barą „Peronas“ atbildės balkaniškos muzikos garvežys. Čia karštą ir energingą pasirodymą vakarėlyje „Balkanaktis“ lietuviams ruošia neeilinis atlikėjas Abelis Reyesas, geriau žinomas sceniniu Gypsy Box vardu.
Gypsy Box
Gypsy Box / Asmeninio albumo nuotr.

Ispanijoje gyvenantį meksikietį į sostinę pakvietė jau daugiau nei septynerius metus balkaniškais ritmais publiką užvedantys lietuviai „Baltic Balkan“. Vaikinai neslepia patys šio ypatingo svečio laukiantys su jauduliu ir pažada, kad Gypsy Box pasirodymas nepaliks abejingų.

„Jis – charizmatiškas, linksmas žmogus. Toks, kuris uždega, su kuriuo smagu ir groti, ir linksmintis. Juk svarbiausiai – skleisti gerą energiją, o tą jis tikrai moka“, – patikino „Baltic Balkan“ narys Lencas.

Asmeninio albumo nuotr./„Baltic Balkan“ narys Lencas
Asmeninio albumo nuotr./„Baltic Balkan“ narys Lencas
Asmeninio albumo nuotr./„Baltic Balkan“
Asmeninio albumo nuotr./„Baltic Balkan“

Su Gypsy Box jis susipažino Šveicarijoje ir nesuabejojo – Lietuvą Meksikoje gimusiam Abeliui tiesiog būtina aplankyti. Ne viename žemyne koncertavęs muzikantas kol kas arčiausiai yra koncertavęs Čekijoje, todėl, pasak „Baltic Balkan“ nario, vizitas Lietuvoje jam dar įdomesnis.

„Didžėjavimas – pagrindinė Gypsy Box veikla. Tai jo pagrindinis darbas, kuriam muzikantas skiria didžiąją dalį gyvenimo. Jis pats groja keliais instrumentais, turi paruošęs daug siurprizų ir Vilniaus publikai“, – sakė Lencas.

Pasaulyje populiarią Balkanų muzika vis labiau mėgstama ir Lietuvoje. Tuo galima įsitikinti ir „Baltic Balkan“ pasirodymuose, į juos susirenkanti publika šėlsta liedami paskutinį prakaito lašą.

Asmeninio albumo nuotr./„Baltic Balkan“
Asmeninio albumo nuotr./„Baltic Balkan“

„Mes rengiame šou, pats pasirodymas yra vienas didelis performansas. Ant scenos nesnaudžiame, nesnausime ir drauge su Gypsy Box“, – žada penktadienį „Perone“ drauge koncertuosiantis „Baltic Balkan“ narys.

Dar visai neseniai kolektyvas grįžo iš porą savaičių trukusių gastrolių po Prancūziją, ten grupė turėjo kelis solinius pasirodymus, grojo kartu su kitomis balkaniškos muzikos grupėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Gypsy Box
Asmeninio albumo nuotr./Gypsy Box

„Parsivežėme daug gerų įspūdžių, išsiblaškėme, pailsėjome, pasikrovėme naujų minčių, o dabar laikas kurti toliau“, – kalbėjo Lencas.

Artimiausiu metu „Baltic Balkan“ planuoja aplankyti ne tik Prancūziją, bet ir Čekiją, Suomiją, bet ir egzotiškesnius kraštus, tačiau kol kas apie tau neatvirauja.

Pasak Lenco, kol kas yra ką veikti ir Lietuvoje. Jų darbų grafike – speciali fotosesija ir darbas prie naujo albumo, kuris pasirodyti turėtų kitų metų pavasario pabaigoje. „Ne tik linksminamės, bet ir dirbam, kad linksmintis būtų smagu“,– linksmai kalbėjo grupės narys.

VIDEO: Gypsy Box en El Fusil Parte I

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius