-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 16

„Bohemiečių svajonėse“ – platūs Dalios Ibelhauptaitės ir kolegų užmojai bei finalas su „We are the champions“ (nuotraukos)

Sekmadienio vakarą Vilniaus kongresų rūmų salę užliejo „bohemiečių“ kūrybinės grupės arijos, ištraukos iš pamėgtų ir dar niekuomet negirdėtų operų, miuziklų. Dalia Ibelhauptaitė nepašykštėjo ir staigmenų – turbūt tai buvo vienintelis vakaras, kai galima buvo išgirsti Asmik Grigorian, dainuojančią legendinę Whitney Houston dainą „I Will Always Love You“.
„Bohemiečių“ sezono uždarymo akimirka
A.Grigorian / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į baigiamąjį trupės sezono koncertą „Bohemiečių svajonės“ sugužėjo pilnutėlė salė, o dauguma svečių – pažįstami visuomenės veikėjai, politikai, diplomatai, pramogų verslo atstovai ir verslininkai. Laukdami koncerto aukštuomenės vyrai valiūkiškai damoms dalijo dėmesį, o moterys koketiškai besišnekučiuodamos nepraleido progos aptarti kitų viešnių puošnių suknelių ir aukštakulnių. Kongresų rūmuose taip pat buvo galima pasigrožėti specialiai sukurta kostiumų dailininko ir užkietėjusio „bohemiečio“ Juozo Statkevičiaus sceninių drabužių ekspozicija.

Renginį vedė „bohemiečių“ siela ir variklis režisierė Dalia Ibelhauptaitė, o jai talkino J.Statkevičius. Sveikindmasi D.Ibelhauptaitė negailėjo keleto kandesnių replikų menininkus besistengiančiai nuskriausti valdžiai, tačiau po jų skambėjo džiugios istorijos apie buvusias, esamas ir būsimas „bohemiečių“ svajones.

Renginys surinko 102 tūkst. Lt.Pirmoje koncerto dalyje nuskambėjo ištraukos iš „bohemiečių“ jau statytos operos „Bohema“, norimų pastatyti Giuseppe Verdi operų „Don Karlas“ ir „Makbetas“, Giacomo Puccini – „Manon Lesko“. Klausytojai galėjo išgirsti ir greitai statyti planuojamą Piotro Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“ ištrauką, o Lauryna Bendžiūnaitė atliko ariją iš Gaetano Donizetti operos „Linda di Chamounix“.

Vakaro vedėjai nevengė pajuokauti, pavyzdžiui, apie spektaklius, kuriems kurti reikia daugiau kaip 500 kostiumų, mat J.Statkevičiui patinka jų kurti daug. Nors visos arijos sulaukė daugybės plojimų ir šūksnių „bravo“, ypač žiūrovų dėmesį prikaustė Joanos Gedmintaitės atlikta Nakties Karalienės arija iš W.A.Mozarto „Užburtosios fleitos“ ir dvi ištraukos iš „Makbeto“, kurių metu solistams talkino Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro choras.

Antroji dalis, kaip pavadino D.Ibelhauptaitė, buvo linksmoji. Kaip atlikėjas debiutavo režisierės vyras aktorius Dexteris Fletcheris. Jis duetu su A.Grigorian atliko dainą „Money Makes The World Go Round“, o vėliau dar vieną kūrinį atliko solo, sulaukdamas gausių ovacijų. Nuskambėjo teatralizuotos ištrauktos iš jau pamėgto muzikinio trilerio „Svynis Todas: demonas kirpėjas“, kūriniai iš žymiausių Brodvėjaus miuziklų „Vestsaido istorija“, „Kabaretas“, „Smuikininkas ant stogo“.

Dėkodama visiems, prisidėjusiems prie „bohemiečių“ gyvavimo, D.Ibelhauptaitė padėkojo ir Lietuvos spaudai. Tiesa, ji darsyk priminė, kad iš valdžios negauna nė cento paramos jau 15 mėnesių, o „bohemiečių“ kolektyvas mokesčių sumokėjo visai nekuklią sumą – 549 tūkst. Lt. „Bohemiečiai – didžioji mano gyvenimo svajonė. Neleiskite niekam nukirpti mums sparnų, mes grįšime ir kursime“, – ryžtingai tikino D.Ibelhauptaitė. Po šių jos žodžių nuskambėjo populiarių atlikėjų muzika.

Eltono Johno kūrinį „Can You Feel The Love Tonight“ atliko Laimonas Pautienius ir J.Gedmintaitė, ypač gausių aplodismentų sulaukė Jeronimas Milius su Edmundu Seiliumi, kartu atlikę žinomą dainą „More Than Words“. Žiūrovams kvapą užgniaužė ir A.Grigorian atliktas Whitney Houston kūrinys „I Will Always Love You“. Šventinį koncertą iškilmingai užbaigė bendra daina „We Are The Champions“, kuri ne tik tryško energija, bet ir spinduliavo šiltas emocijas.

Kaip po koncerto 15min.lt sakė D.Ibelhauptaitė, renginys surinko 102 tūkst. Lt. „Tai išties istorinis įvykis, nes galima buvo pamatyti verslo ir meno žmones kartu. Mums dar trūksta iki nulio, kad nebebūtume skolingi, bet stengsimės“, – patenkinta švente kalbėjo režisierė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius