Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 05

„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras – rokas ir klasika po vienu stogu

Jau visai netrukus melomanų ausis pasieks išskirtinis projektas. Rokas jungsis su klasika, elektrinės gitaros su smuikais, šiuolaikinė muzika su aktualumo niekada neprarandančiomis melodijomis. Visa tai ruošia grupė „Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras.
„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras
„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras / Asmeninio albumo nuotr.

Likus mėnesiui iki jungtinio „Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinio orkestro projekto – išskirtinis interviu su kolektyvų lyderiais. Grupės vokalistas, tekstų autorius Julijus Aleksovas ir orkestro būsimas vyr.dirigentas ir meno vadovas Modestas Barkauskas atstovauja du visiškai skirtingus pasaulius, bet tuo pačiu turi ir šį tą bendro: abu šiauliečiai, pametę galvas dėl muzikos, simpatizuojantys legendinei grupei „The Beatles“, o galiausiai – abu nekantriai laukia daug žadančio projekto.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Colours of Bubbles“ bendradarbiaus su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru

Asmeninio albumo nuotr./„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras
Asmeninio albumo nuotr./„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras

MODESTAS:

Muzikos kelyje

Labai to norėjau. Vaikystėje norėjau dainuoti, nelankiau muzikos mokyklos, maniau, kad man to nereikia. Su minimaliu privačiu paruošimu įstojau tiesiai į Šiaulių konservatoriją, choro dirigavimą neturėdamas žalio supratimo, kas čia tokio. Ten mane užklupo žinių lavina.

Beprotiškas užimtumas

Planuoju viską minučių tikslumu, stengiuosi planuoti bent pusę metų į priekį, bet kartais tai nepavyksta. Šeimai teikiu pirmenybę. Kai ateina mano mažylis ir prašosi ant rankų „tete, bubu“, negaliu atsispirti.

Gyvenimo svajonė

Būti reikalingu ir laimingu šeimoje. O darbo svajonės jau pildosi.

Projektas su „Colours of Bubbles“

Kiekvienas toks bandymas, kai susilieja skirtingi žanrai, intriguoja, kontempliacija skatina, įkvepia publiką, ne tik muzikantus. Orkestro ir grupės fanai išgirs kažką naujo ir netikėto, įvyks rezultatas, kuris visus sujungia.

Roko muzika

Gero roko mielai pasiklausau. Puikus pavyzdys – „Queen“, jie yra unikumas visame roko pasaulyje. Freddie Mercury stebina savo dainomis, balso spalvomis. Dar patinka „Pink Floyd“, „The Beatles“. O mūsų projekto partneriai „Colours of Bubbles“ taip pat turi gerą energijos užtaisą ir potencialo.

Šiauliai

Kartais ten pakoncertuoju. Ten gyvena mano tėveliai, aplankysiu juos lapkričio 5 d. po koncerto.

Rokas Šv.Kotrynos bažnyčioje

Ne kasdien roko grupė koncertuoja bažnyčioje. Joje gera atmosfera, nuotaika. Bažnyčia įpareigoja – neateisi su traškučių pakeliu ir kolos buteliuku. Ji padės mums įsiskverbti į klausytojų širdis.

Koncertų salė „Saulė“ Šiauliuose

Taiklus sutapimas, kad grosime kinematografinio skambesio muziką buvusiame kino teatre.

JULIJUS:

Muzika

Muzikos mokykloje grojau fortepijonu, tai man buvo kone katorga, mat kiemo draugai galėdavo smagiai leisti laiką žaisdami krepšinio ar futbolo aikštelėse, o man tekdavo groti. Vėliau įvyko lūžis – atradau muziką iš naujo, ačiū mokytojai Laimai Mameniškytei. O su „Colours of Bubbles“ draugais susipažinome vieno vakarėlio metu dar būdami paaugliais, jie tiesiog man pasiūlė prisijungti. Nedvejodamas sutikau – tai buvo viena mano svajonių.

Kita svajonė

Groti su orkestru. Ji pamažu virsta realybe. Šis projektas yra puikus pavyzdys, ko galima pasiekti nenuleidžiant rankų. Su grupe grojame daugiau nei dešimt metų. Per visą šį laikotarpį buvo visko: pykčių, nesutarimų. Nepaisant visų kliūčių, likome kartu, daug dirbome, kūrėme, svajojome ir veikėme, kad tos svajonės būtų įgyvendintos.

Kinematografinis skambesys

Projekte muzikos dėka klausytojas gali nusikelti į savo susikurtą filmą ir įsivaizduojamą scenarijų bei istoriją, susitapatinti su ja. Neabejoju, kiekvienas atras tuose garsuose dalelę savęs, savo praeities, o gal net ir ateities. Muzika kine įprasmina vaizdą. Neretai ji būna didinga, įkvepianti. Esu tikras – ir mūsų koncertas bus toks.

Šiaulių grynuolis

Šiauliai visad buvo ir bus visų pirma namais. Tai miestas, kuris suformavo mane kaip žmogų ir asmenybę. Už tai visada jausiu jam simpatijas. Kaskart gera grįžti į iki skausmo pažįstamus kiemus ir gatves.

Bažnyčia baugi, bet neatbaido

Pirmasis koncertas vyks Šv.Kotrynos bažnyčioje, o ten mistinė vieta. Paslaptinga. Gal net kiek baugi. Tokioje erdvėje šis projektas turėtų atsiskleisti labai gerai.

Meilė

Turiu savo antrąją pusę. Ji yra priežastis, kodėl atsidūriau Klaipėdoje – tai yra geriausias mano priimtas sprendimas per pastaruosius metus.

Grupės saitai

Mes su grupe ne tik grojame. Drauge veikiame viską, ką veikia draugai: piknikai, vakarėliai, festivaliai, pasivažinėjimai motociklais, plaukimas baidarėmis, tenisas, kelionės...

Šv.Kristoforo kamerinio orkestro ir Colours of Bubbles bendro projekto koncertai vyks lapkričio 4 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, lapkričio 5 d. Koncertų salėje „Saulė“ Šiauliuose. Bilietus platina bilietai.lt.

Asmeninio albumo nuotr./„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras
Asmeninio albumo nuotr./„Colours of Bubbles“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius