-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 27

Cristiano Ronaldo vaikystė: nepriteklius, girtuoklis tėvas ir futbolas vietoj namų darbų

15min Vardai pristato naują rubriką „Žvaigždė vaikystėje“, kurioje apžvelgsime garsiausių pasaulio muzikantų, aktorių, modelių ar sportininkų vaikystę – kaip jie atrodė, kuo gyveno ir apie ką svajojo būdami maži. Pirmas naujos rubrikos herojus – geriausias pasaulio futbolininkas Cristiano Ronaldo (31 m.).
Cristiano Ronaldo dabar ir vaikystėje
Cristiano Ronaldo dabar ir vaikystėje / „Scanpix“ ir „Instagram“ nuotr.

Šiandien jis – vienas turtingiausių sportininkų. Portugalas mėgaujasi prabangiu gyvenimo būdu ir neretai juo puikuojasi socialiniuose tinkluose, tačiau jo vaikystė buvo visiškai kitokia.

Cristiano Ronaldo gimė Portugalijos saloje Madeiroje sodininko ir virėjos šeimoje. Christiano – jauniausias iš keturių vaikų: jis turi brolį Hugo ir dvi seseris Elmą bei Lilianą.

„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo vaikystėje
„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo vaikystėje

Ronaldo motina dokumentiniame filme apie savo sūnų yra prisipažinusi, kad kai sužinojo, jog ketvirtąkart laukiasi, rimtai svarstė apie abortą – manė, kad nepajėgs išlaikyti dar vieno vaiko. Tačiau galiausiai nepajėgė to padaryti ir nusprendė pasikliauti Dievo valia.

„Jis yra vaikas, kurio aš norėjau atsikratyti. Dievas nenorėjo, kad taip nutiktų, ir esu palaiminta dėl to – Dievas manęs nenubaudė, – yra sakiusi futbolininko motina. – Kartais Ronaldo patraukia mane per dantį sakydamas „Tu nenorėjai, kad aš gimčiau, bet dabar matai, kad aš jums visiems padedu“. Ir mudu kartais iš to pasijuokiame.“

Būsimosios futbolo žvaigždės vaikystė nė iš tolo nepriminė tos, kokią dabar išgyvena jo sūnus Cristiano jaunesnysis, aprūpintas viskuo, kuo tik įmanoma.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo su sūnumi, motina, seserimis ir drauge Georgina Rodriguez
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo su sūnumi, motina, seserimis ir drauge Georgina Rodriguez

Paties Cristiano šeima gyveno vargingai ir jis vaikystėje dalinosi vienu kambariu su broliu ir seserimis, o apie brangius žaislus, keliones ir pramogas galėjo tik pasvajoti. Kad išmaitintų šeimą, Cristiano Ronaldo motina dirbo dviejuose darbuose – virėja ir valytoja.

Maža to, šeimos galva nuolat girtuokliaudavo – futbolininko tėvas priklausomybės alkoholiui neatsikratė visą gyvenimą ir galiausiai mirė nuo kepenų ligos kai Ronaldo buvo 20 metų.

„Mano tėvas išgėręs būdavo linksmas, bet man (dėl to) neteko jo iš tiesų pažinti. Ir aš nežinau, dėl ko jis gėrė, galbūt jis jautėsi sužlugdytas. Norėjau turėti kitokį tėvą, tokį, kuris būtų labiau įsitraukęs ir matytų mano pasiekimus“, – yra sakęs futbolininkas.

Būtent dėl to dabar pats Cristiano Ronaldo visiškai negeria.

Tačiau nors Cristiano Ronaldo gyveno nepritekliuje, jam užteko vieno vienintelio žaislo – futbolo kamuolio. Jį spardyti berniukas pradėjo aštuonerių. Pradėjus skleistis jo talentui 10-metis Cristiano ėmė žaisti vietiniame Madeiros klube „Nacional“, o būdamas vos 12-os jis pasirašė kontraktą su Lisabonos klubu „Sporting“, kur savo įgūdžius tobulino jaunimo akademijoje.

„Viskas, ką jis norėjo daryti būdamas vaikas, tai žaisti futbolą, – yra sakęs futbolininko krikštatėvis Fernao Sousa. – Jis taip mėgo futbolą, kad dėl jo praleisdavo pietus ir lipdavo pro savo kambario langą su kamuoliu rankoje vietoj to, kad darytų namų darbus.“

„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo vaikystėje
„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo vaikystėje

Cristiano Ronaldo karjera taip įsibėgėjo, kad dabar jis jau laikomas geriausiu pasaulio futbolininku, o tai reiškia, kad ir vienu turtingiausių. Futbolininko „Instagram“ paskyroje apstu nuotraukų, kuriose užfiksuota jį supanti prabanga, o mažasis jo sūnus gyvenimo nepritekliuje greičiausiai net nėra matęs.

DAUGIAU TEKSTŲ APIE ŽVAIGŽDŽIŲ GYVENIMĄ VAIKYSTĖJE RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius