Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 17

Monikos Linkytės koncertinis turas kvepės cinamonu

Antruosius muzikos atlikimo ir kūrybos studijų metus Londono BIMM universitete pradėjusios Monikos Linkytės gyvenime – įtemptas laikotarpis. Studentavimą Didžiojoje Britanijoje atlikėjai tenka derinti su darbu Lietuvoje. Sunkiu gyvenimo metu atradusi naują instrumentą – ukulelę dainininkė džiaugiasi į savo kūrybą įnešusi naujo skambesio ir ruošiasi cinamonu kvepiantiems koncertams.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Naglio Bieranco (Fotogenijų) nuotr.

Šiuo metu vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai rudens-žiemos koncertams „Monika, cinamonas&ukulėlės“, kuriuos įkvėpė mėgstamiausias Monikos instrumentas ukulelė.

Būtent šiam instrumentui pritaikytas populiariausias Monikos dainų aranžuotes klausytojai pirmą kartą išgirs koncertuose. Jas atlikti Monikai padės specialiai šiems renginiams suburtas ukulelių trio. Šiandien Monika apie paslaptyje laikomą koncertų programą atskleidžia malonią detalę: kiekvieno koncerto svečio lauks asmeninė Monikos Linkytės dovana.

„Kaskart dainuodama scenoje ir matydama klausytojų akis svajodavau dovanoti jiems ne tik savo muziką, bet ir kažką, kas ilgam primintų apie mūsų susitikimą. Man jie – visi brangūs, todėl labai džiaugiuosi, kad šįkart koncertų „Monika, cinamonas&ukulelės“ svečius galėsiu pradžiuginti asmeniška dovana iš visos širdies“, – sako dainininkė.

Vytauto Budrevičiaus nuotr./Monika Linkytė
Vytauto Budrevičiaus nuotr./Monika Linkytė

Originalų koncerto konceptą sugalvojusi dainininkė atskleidžia, kad daugiausiai klausimų sulaukia ne apie koncertų Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje ir Žalgirio arenos amfiteatre Kaune, pavadinimuose minimą ir daugeliui negirdėtą ukulėlę, bet apie... cinamoną.

„Tai prie ko čia tas cinamonas?!“, – juokiasi dainininkė. „Kvapas, kaip ir daina, gali akimirksniu nunešti į mielus prisiminimus. Cinamonas man – jaukumas, namai, ilgi vakarai ir, šiek tiek, meilė. Nors iki koncerto negaliu atskleisti, kokia ta cinamoninė staigmena, paliksiu tik užuominą, kad tai bus išskirtinis dėmesys kiekvienam atėjusiam, kai kas asmeniško ir kvepiančio cinamonu. Brangiausia dovana man, o manau ir daugeliui – laikas, praleistas kartu, nuoširdumas, tikrumas ir geros emocijos. Tikiuosi, kad mano ruošiama staigmena mano muzikos mylėtojams bus tokia pat brangi kaip ir man, o cinamonas jiems primins tą jaukų vakarą su tikra muzika. “, – sako dainininkė.

Naglio Bieranco (Fotogenijų) nuotr. /Monika Linkytė
Naglio Bieranco (Fotogenijų) nuotr. /Monika Linkytė

Monika dažno interviu metu pabrėžia, kad jai svarbu – ne tik dainuoti, bet ir pačiai kurti savo muziką. Netikėtai prieš maždaug pusę metų atradusi ukulėlę, dainininkė į savo kūrybą įnešė naujo skambesio, kurio, pasak Monikos, ieškojo jau seniai, o ir pati ukulėlės atradimo istorija – lemtinga.

„Nuo tada, kai mano gyvenime atsirado ukulelė, įkvėpta jos svajojau surengti koncertą. Šis instrumentas man padėjo, kai buvo sunku. Pirmaisiais studijų metais Londone patyriau daug streso, pamenu, ėjau vieną dieną namo, kažkas nepasisekė, buvau blogos nuotaikos ir nusprendžiau ją praskaidrinti nauju pirkiniu. Tuo pirkiniu ir tapo ukulelė, kuria žavėjausi jau ankščiau. Dabar ji – visur su manimi, pradėjau lankyti profesionalias pamokas, ukulelė lydės ir koncerte“ , – pasakojo M.Linkytė

Pasiklausykite Monikos Linkytės dainos – „Gal tai meilė?“:

VIDEO: MONIKA LINKYTĖ - Gal Tai Meilė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius