Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 19

„Depeche Mode“ gerbėjai po koncerto Vilniuje linksmybes pratęs dūzgių vakarėlyje

Ketvirtadienį, vasario 22 dieną, į Vilnių sugrįžta legendinė elektroninės muzikos grupė „Depeche Mode“. Visame pasaulyje tūkstančius gerbėjų turinti grupė jų dėmesiu nesiskundžia ir Lietuvoje, ia jau aštuntus metus gerbėjus vienija „Depeche Mode“ fanklubas „Satellites“.
„Satellites“
„Satellites“ / „Satellites“ nuotr.

Klubo vadovai Karolina ir Arnas Kazlauskai labai džiaugiasi nuolat besiplečiančia bendruomene. „Kasmet prisijungia įvairaus amžiaus, įvairių profesijų, entuziazmo nestokojantys nariai. Esame jiems be galo dėkingi, kad klubo veikla tapo tokia dinamiška ir įvairiapusiška.

Stengiamės organizuoti išvykas, suvažiavimus, renginius, taip sudarydami galimybes depešų fanams susipažinti, bendrauti. Mūsų forume nuolat ,,verda“ diskusijos, dalinamasi atradimais, patirtimi, pasiūlymais“, – didžiavosi klubo vadovė.

„Satellites“ nuotr./„Satellites“
„Satellites“ nuotr./„Satellites“

Šiemet klubas kviečia susipažinti su depešų kultūra iš arčiau. Vasario 22 d. iš karto po koncerto klube „Pelėda“ organizuojamos dūzgės ir susitikimas su įdomiausiais „Depeche Mode“ gerbėjais iš viso pasaulio. Laukiami ne tik fanų klubai, bet ir visi kultūrą prijaučiantys, mylintys muziką, žmonės.

Renginio metu pasirodys 37 metus paskui grupę keliaujantis ir gausybėje jų vakarėlių dalyvavęs, grojęs ar net juos organizavęs – DJ Anthony Grain (Jungtinė Karalystė), Latvijos depešų judėjimo lyderis – DJ Gac ir „Satellites“ atstovai Arnas ir TheNightHeDiedInside. Nebijokite atrodyti ekstravagantiškai, dalintis puikia nuotaika ir meile „Depeche Mode“.

„Satellites“ nuotr./„Satellites“
„Satellites“ nuotr./„Satellites“

„Depeche Mode“ – 8-9 dešimtmečių sandūroje susibūrusi grupė nepraranda populiarumo iki šių dienų. Tendencingai kas keturis metus pristatanti po naują albumą grupė sugeba keisti kūrinių skambesį ne tik neatsilikdama nuo muzikos technologinės revoliucijos, bet svarbiausia, jau nebe pirmą dešimtmetį išlieka diktuojančia pop-elektronikos stiliaus gaires. Kūrybos pulsą puikiausiai iliustruoja ir grupės pavadinimas (sen. pranc. k. depeche mode vert. „besikeičianti mada“).

„Depeche mode“ turi dar vieną išskirtinumą – savo auditoriją. Ją galima apibūdinti kaip unikalią, nuosaikią, gyvą. Besikeisdami ir kas keturis metus pasiūlydami naują, tačiau brandų ir apgalvotą skambesį, grupė į savo gerbėjų gretas įtraukia naujų ir jaunų klausytojų. Sykiu užaugo nuosaikiųjų klausytojų kartos palikuonys, kuriems nuo mažų dienų ,,įaugo į kraują“ nuolat girdėta muzika. Jie užaugo ne mažiau atsidavę, entuziastingi, o kartais net labiau „pamišę“ fanai nei jų tėvai. Atsidavusių gerbėjų depešai turi visose (išskirtinai Europos) šalyse.

Globalizacija parodė tikrąjį grupės populiarumo mastą. Atsiradus Šengeno zonai – laisvam judėjimui tarp šalių – gerbėjai ėmė masiškai sekioti turo koncertus, kartais nepraleisdami nė vieno iš jų. Toks malonumas kainuoja be galo didelius pinigus: nepigūs koncertų bilietai, transporto išlaidos, viešbučiai, apranga ir t.t.

„Satellites“ nuotr./„Satellites“
„Satellites“ nuotr./„Satellites“
„Satellites“ nuotr./„Satellites“
„Satellites“ nuotr./„Satellites“

Kol grupė ruošia naują albumą, labiausiai atsidavę gerbėjai tam ruošiasi visus metus. Turui trunkant ilgiau nei metus ir nuolat keliaujant tai atsieina ne tik didžiulius finansinius, bet ir laiko kaštus. Girdėti atvejų, kai žmonės net išeina iš darbo, ima metų neapmokamas pertraukas. Savotiškos gyvenimo atostogos pabėgant nuo rutinos, pareigų ir įprastų dalykų.

Didelę svarbą „Depeche Mode“ kultūroje turi apranga ir stilius. Nuo pat grupės atsiradimo atlikėjai sukeldavo tikrą ažiotažą dėl savo iššaukiančios, peržengiančios visas to laikmečio nusistovėjusias ribas aprangos. Su elektronikos skambesiu kartu jie pradėjo tikrą stiliaus revoliuciją.

Martin Lee Gore – pagrindinis dainų tekstų bei muzikos autorius, gitaristas, klavišininkas ir vokalistas – buvo pagrindinis stiliaus revoliucionierius. Vyrams nebūdingais balintais plaukais, ryškiu makiažu išsiskyręs, aprangoje apjungęs new romantic ir industrial stilius, papuošęs juos glamour ir posh detalėmis, siekė pademonstruoti kupiną laisvės, pasitikėjimo ir tolerancijos pasaulėžiūrą.

Nors aliuzija į homoseksualumą sukeldavo itin aršių diskusijų, gerbėjai netruko perimti tendencijų. Iki šių dienų „Depeche Mode“ gerbėjai išsiskiria subtilia ekstravagancija, kurioje dominuoja juoda spalva, oda, metalo detalės. Kai prieš koncertą į miestą suplūsta tūkstantinės klausytojų armijos iš viso pasaulio, tikrieji gerbėjai atpažįsta vieni kitus būtent iš aprangos, makiažo. Nepažįstami prasilenkdami gatvėse, susitikdami metro pasisveikina, palinki vieni kitiems gero šou.

Atsiradus socialiniams tinklams ypač supaprastėjo komunikacija. Forumuose gerbėjai iš viso pasaulio nuolat dalinasi naujausia informacija: kur atvyko, kur apsistojo, kur vaikšto ir galima sutikti atlikėjus. Aptarinėjami visi koncertai, atliktos dainos, judesiai, aprangos detalės.

„Satellites“ nuotr./„Satellites“
„Satellites“ nuotr./„Satellites“

Nebeliko jokio kalbos ir kultūrų barjero. Visi apsijungė tartum į vieną naciją. Socialiniai tinklai padėjo užmegzti daugiau pažinčių ir draugysčių. Tarpusavyje ėmė bendrauti fanų klubai. Jie išsiskiria savo tautybe, atributika, bet visus vienija ta pati meilė muzikai.

Paradoksalu, bet socialinių tinklų bendruomeniškumas persikėlė į realybę. Gerbėjai vieni kitus kviečia susitikti, bendrauti, net apsistoti lankantis jų šalyje. Kiekvieno koncerto aplankymas tampa ne tik eiliniu koncertu, bet ir pažintimi su ta šalimi. Kiekvienas stengiasi parodyti kažką išskirtinio iš savo miesto ar kultūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius