Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 13

Didžiausią karjeros koncertą surengusi Monique: „Orkestro muzika nėra skirta tik vieno tipo žmonėms“

Penktadienį sostinės Valdovų rūmus užliejo atlikėjos Monikos Pundziūtės-Monique dainos, kartu su orkestru čia ji surengė didžiausią savo karjeros koncertą „Virš Vandens“. Šiam pasirodymui, kaip sako pati mergina, ruošėsi net pusę metų. „Tai bus epinis vakaras! Klausytojų pamilti kūriniai, kuriuos jie įsileidžia į širdis, staiga apsirengs kitokiu, kinematografiniu rūbu!“ – prieš koncertą sakė Monique.
Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka
Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka / Viktorijos Savickos nuotr.

Monika tikino, kad neįprastu, tačiau širdžiai mielu gyvos muzikos skambesiu ji norėjo pradžiuginti savo gerbėjus: „Tai tarsi išnirimas virš visko, kas mus traukia gilyn. Ir jeigu paklaustumėte manęs, kas įkvepia kurti, atsakyčiau – gyvenimas. Kiekviena daina – tai mano kasdienė istorija, kurią noriu užrašyti, prisiminti ir pasidalinti“, – pasakojo M.Pundziūtė.

Ir iš tiesų, jau tikrais hitais tapusias dainas kartu su atlikėja gražų vakarą traukė visi Valdovų rūmų kieme susirinkę melomanai. 15min prieš koncertą pakalbino atlikėją ir paklausė, kaip jai pavyksta užburti klausytojų širdis.

– Tai bus didžiausias tavo koncertas. Ar jautiesi jam pasiruošusi 100 procentų?

– Esame tikrai pasiruošę lipti ant scenos. Per pusę metų kartu padarėme labai daug, o aš tą vakarą būsiu tik ta, kuri visą tai ištransliuos ir apjuos darbą, kuris yra padarytas.

Viktorijos Savickos nuotr./Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka

Pasiruošimas truko pusę metų, nuo idėjos sugalvojimo iki aranžuočių sukūrimo ir repeticijų. Galima sakyti, kad per tą laiką gimė ir naujos dainos. Visos jos bus atpažįstamos, bet skambės kitaip. Tik viena daina bus jau anksčiau klausytojams girdėta akustinė versija.

– Kaip gimė koncerto su orkestru idėja?

– Idėja tokiam koncertui gimė iš įkvėpimo. Viena žymi techno muzikos grupė savo klubines dainas įrašė su orkestru. Mane tai labai sužavėjo, buvo sunku patikėti kokia jų kuriama muzika gili, kaip žodžiai su tokiu skambesiu atsiskleidžia iš naujo, įgauną naują spalvą. Labai norėjau pati pabandyti tai padaryti su savo muzika.

– Kas buvo sunkiausia pasiruošimo koncertui metu?

– Sunkiausia buvo išgauti tą balansą. Pagrindas yra aranžuotėse, todėl buvo daug diskusijų, net ir pykčių, nesutarimų. Kiekviena daina turėjo turėti kažkokį konceptą. Reikėjo ne tik jį sugalvoti, bet ir išpildyti, kad mums visiems patiktų. Džiaugiuosi, kad nepasidavėme diskusijoms ir kiekvienai dainai suradome tą geriausią variantą.

Monikos Pundziūtės-Monique koncerto akimirkos – galerijoje:

Mane labai nustebino kompozitorius Vytautas Bikus. Jis sugebėjo perteikti ne tik savo, bet ir mano bei kitų autorių kurtas dainas taip, lyg jos būtų sukurtos paties atlikėjo.

– Tokio koncerto konceptas tau neįprastas. Ar nesibaiminai, kad dalis tavo klausytojų jo gali ir nesuprasti?

– Šiuo koncertu norėjau paneigti mitą, kad orkestro muzika yra skirta vieno tipo žmonėms. Visus stereotipus aš noriu išmesti. Žinoma, tai nėra ta muzika, kurios metu tu užsidėjusi kokteilinę suknelę šoksi iki paryčių. Tai ne toks koncertas. Jis skirtas sielos užpildymui, savęs turtinimui. Reikia klausyti ir išgirsti ką ta daina atliepia tavyje.

Manau, kad mano jauna auditorija yra labai protinga, imli, nori naujovių ir kitoniškumo. Visą kūrybinio proceso laiką apie juos tik ir galvojau. Labai tikiu, kad šis naujas konceptas patiks visiems mano gerbėjams.

Viktorijos Savickos nuotr./Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka

– Ar jauti, kaip keičiasi tavo klausytojų auditorija?

– Labai norėčiau turėti prietaisą, kus galėtų pasakyti ar mano auditorija auga, keičiasi. Kiekvieną koncertą pastebiu, kad mano klausytojams patinka matyti mane besikeičiančią. Taip pat jaučiu, kad kiekviename mano koncerte pasirodo vis daugiau naujų žmonių.

– O ar keičiasi pati Monika?

– Labai dažnai visuomenė mus bando versti kuo greičiau suaugti, pasikeisti, surimtėti. Bet mes labai dažnai pamirštame, kad to vaiko, kuris yra mumyse, nereikia pamiršti. Aš tą vaiką savyje labai myliu. Tuo pačiu suprantu, kad keičiuosi.

– Muzikos pasaulis priverstas nuolatos keistis, atlikėjai klausytoją turi stebinti, sudominti. Ar tau pačiai niekada nekilo klausimas – kas toliau?

– To jausmo neįvardinčiau kaip baimės. Iki šiol man visada pavykdavo sugalvoti tai, ką noriu daryti toliau. Išsigąsčiau jei nebenorėčiau galvoti. Dar nė karto nebuvo tokio jausmo, kad man būtų nusispjauti ant to, ar žmonėms patiks mano dainos. Apie sekančius koncertus šiuo metu negalvoju.

Viktorijos Savickos nuotr./Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Monikos Pundziūtės-Monique koncerto su orkestru akimirka

– Ar per skubėjimą pavyksta laiko rasti asmeniniam gyvenimui?

– Pastarąsias dvi savaites sau laiko beveik neturiu. Dabar didžiausias džiaugsmas yra darbas. Žinau, kad po didžiulio maratono vėl ateis tyla, porą dienų ar savaitę galėsiu nuo visko pabėgti ir pailsėti, užsiimti kūryba. Iki šiol man pavyko viską suderinti, šeimą ir draugus. Esu labai dėkinga tiems, kurie mane palaiko. Stengiuosi jiems skirti kaip įmanoma daugiau savo laiko ir dėmesio. Labai juos vertinu, nes žinau, kad ne visi tai turi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius