-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 24

Didžiosios Britanijos pogrindžio muzikos legenda Paulas Murphy atvyksta į Vilnių

Šiuolaikiško džiazo skambesio išsiilgę vilniečiai penktadienio laukia su nekantrumu: naujame sostinės bare „Pavilijonas“ užburiančius džiazo ritmus miksuos Didžiosios Britanijos pogrindžio scenos legenda Paul Murphy.
Paulas Murphy
Paulas Murphy / Renginio nuotr.
Temos: 2 Džiazas Muzika

Lietuvoje koncertuosiantis Londono legenda vadinamas didžėjus Paulas Murphy pasirodys naujai atidarytame bare „Pavilijonas“, kuris jau spėjo pavergti miestiečių širdis. Susirinkusiems klausytojams britų muzikos žvaigždė žada dovanoti jį išgarsinusius bei naujausius kūrinius.  

Muzikos pasaulyje Paulas Murphy žinomas nuo aštuntojo dešimtmečio. Dar 1985­aisiais žurnalas „Wire“ jį titulavo geriausiu metų didžėjumi visoje Didžiojoje Britanijoje. Tai turėjo didelę įtaką Paul Murphy karjerai: nuo to laiko jis spėjo pasirodyti daugybėje skirtingų pasaulio šalių scenų ir pakerėti milijonus klausytojų, o tėvynėje yra laikomas vienu iš džiazo kultūros pradininkų.

VIDEO: Paul F. Murphy & Larry Willis - Preter

Sukdamas plokšteles Paul Murphy derina tai, kas atrodo nesuderinama: džiazo, soulo ir latino muzikos ritmus. Pasaulį muzikantas pakerėjo originalumu ir nepriekaištingais džiazo muzikos viražais.

„Neatstovauju šou bizniui. Tiesiog kuriu tai, kas, tikiuosi, kam nors galėtų patikti. Tol, kol žmonės klauso mano muzikos, man nerūpi, kas dedasi aplink“, ­- viename interviu yra sakęs Paulas Murphy.

VIDEO: Paul Murphy -- Jazzing The Old Way

Bene labiausiai klausytojų pamėgtas Paul Murphy singlas „Jazz Room“, išleistas dar 2004­aisiais. Netrukus, 2006­aisiais, pasirodė ir debiutinis jo albumas „The Trip“, į kurį muzikantas sudėjo visą savo patirtį ir išgyvenimus. Muzikos kritikai netruko albumui priklijuoti „must­listen“ (liet. „privaloma išklausyti“) etiketę, BBC Radio 1 apdovanojimuose „The Trip“ įtrauktas į geriausių metų muzikos albumų penketuką.

Dabar Paulas Murphy vardas puikiai pažįstamas džiazo muzikos gurmanams. Išgirsti muzikos legendą gyvai ir susidurti akis į akį vilniečiai ir miesto svečiai galės jau penktadienį, sostinės bare „Pavilijonas“. Didžėjų apšildys DJ Noruišis, o gyvo garso koncertą padovanos avangardinio džiazo grupė „Sheep Got Waxed“ .

VIDEO: Paul Murphy & Larry Willis - Stryde

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius