Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 16

Dvikova su Eminemu jauną reperį iš Klyvlando pavertė interneto sensacija

Šiomis savaitėmis milijonai amerikietiško hiphopo gerbėjų stebi žodžių dvikovą, kurioje legendinis reperis Eminemas bando apginti savo reputaciją. Iššūkį metė jaunas atlikėjas Machine Gun Kelly – buvęs Eminemo gerbėjas, dabar siekiantis nuvaryti jį nuo scenos.
Machine Gun Kelly, Eminemas
Machine Gun Kelly, Eminemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši istorija prasidėjo dar 2012 metais, kai pradedantis reperis Machine Gun Kelly socialiniuose tinkluose kandžiai pasisakė apie Eminemo dukterį Hailie Jade Scott, kuriai tuo metu buvo šešiolika. Tada Eminemas nesureagavo į provokaciją, bet praėjus šešeriems metams – tarė savo žodį.

Prieš kelias savaites, rugpjūčio 31 dieną, Eminemas netikėtai išleido albumą „Kamikazi“ (liet. „Kamikadzė“), kuris akimirksniu susilaukė audringų reakcijų internete ir prieštaringų vertinimų. Vertinimai buvo prieštaringi ne tik todėl, kad apie naująjį albumą reperis neįspėjo savo gerbėjų.

Naujasis albumas išsiskiria ir tuo, kad jame Eminemas kandžiai atsakė savo kritikams, smerkusiems jį dėl praėjusias metais išleisto politinio repo albumo „Revival“ (liet. „Atgimimas“) ir viešo atsiribojimo nuo savo gerbėjų, balsavusių už Donaldą Trumpą.

Tokia Eminemo pozicija dalies gerbėjų ir hiphopo atstovų buvo smarkiai kritikuojama kaip perdėm politizuota.

Be to, ką tik išleistame albume Eminemas smarkiai kritikuoja ir įžeidinėja kitus hiphopo bendruomenės atstovus – nuo pogrindinių atlikėjų iki tokių žvaigždžių kaip kanadietis reperis Drake.

Dainoje „Not Alike“ jis užkabino ir jauną reperį Machine Gun Kelly. Tai buvo tarsi Eminemo atsakymas į ankstesnes jaunuolio replikas socialiniuose tinkluose.

Ši Eminemo daina nesulaukė išskirtinio dėmesio, bet padėtis pasikeitė po trijų dienų.

Rugsėjo 3-ąją reperis Machine Gun Kelly išleido savo atsakymą Eminemui, pavadiną „Rap Devil“ (liet. „Repo Velnias“, aliuzija į Eminemo dainą „Repo Dievas“). Šioje dainoje jaunasis reperis šaiposi iš Eminemo barzdos, jo amžiaus, jo dainų ir temų. Taip pat Machine Gun Kelly pareiškė, esą Eminemas sabotavo jo karjeros pradžią – savo autoritetu trukdė jaunuoliui įsitvirtinti hiphopo rinkoje.

Machine Gun Kelly daina tapo interneto sensacija – per savaitę sulaukė maždaug 80 mln. peržiūrų „YouTube“. Jo daina buvo aptarinėjama ne tik hiphopo bendruomenės, bet ir visoje JAV pramogų žiniasklaidoje.

„Tai geriausia, ką jis yra sukūręs“, – apie Machine Gun Kelly dainą sakė buvęs Eminemo bendražygis reperis Bizarre.

Tomis dienomis hiphopo bendruomenėje buvo svarstoma, ar Eminemas atsakys iššūkį metusiam jaunuoliui. Viena vertus, reperis privalėjo priimti iššūkį, tačiau jaunasis Machine Gun Kelly tiek meistriškumu, tiek populiarumu smarkiai nusileidžia Eminemui, tad pastarojo atsakymas jaunuoliui suteiktų svarbos.

Šią savaitę, rugsėjo 12-ąją, Eminemas davė išskirtinį interviu MTV reporteriui Sway'ui Calloway'ui. Per pokalbį reperis užsiminė vis dar svarstantis, ar atsakyti į jaunojo Machine Gun Kelly išpuolį.

„Man nusispjaut ant jo karjeros. Negi tu tikrai manai, kad aš dėl tavęs suku galvą? Tu žinai kiek reperių yra geresni nei tu? Tu netgi nesi arti geriausiųjų sąrašo, – kalbėjo Eminemas, tarp žodžių spjaudamas keiksmažodžius. – Dabar aš esu keistoje situacijoje. Žinai, aš privalau atsakyti tam šunsnukiui, bet mano atsakymas tą žmogų pavers didesniu, nei jis buvo prieš tai. Aš noriu jį sunaikinti, bet kartu nenoriu padaryti jo didesniu.“

Galiausiai, Eminemas atsakė į Machine Gun Kelly provokaciją.

Penktadienį, rugsėjo 14-ąją, Eminemas išleido dainą, pavadintą „Killshot“ (liet. „Mirtinas šūvis“). Ji iškart tapo populiariausiu vaizdo įrašu „YouTube“ – per pirmąją parą buvo peržiūrėta apie 40 mln. kartų.

Savo dainoje Eminemas akcentuoja, kad jo atsakymas ir yra aukščiausias Machine Gun Kelly karjeros taškas, esą dabar jaunuolis bus priverstas visą gyvenimą gyventi Eminemo šešėlyje. Taip pat Eminemas užkabino Machine Gun Kelly prodiuserį, garsų reperį Diddy – savo dainoje Eminemas netiesiogiai užsimena, kad Diddy prisidėjo prie legendinio reperio 2Pac nužudymo.

Hiphopo bendruomenė Eminemo atsakymą įvertinto nevienareikšmiškai. Viena vertus, mažai kas abejoja, jog žodžių dvikovą laimėjo Eminemas, kuris laikomas bene meistriškiausiu reperių per visą žanro istoriją. Kita vertus, dalis kritikų teigia, jog iš legendinio reperio tikėjosi kokybiškesnės dainos.

Visgi hiphopo bendruomenė sutaria dėl vieno – Eminemo atsakymas yra svarbus pačiai hiphopo kultūrai, kurioje reperių dvikovos yra svarbus, bet nykstantys elementas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius