Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 12

Edas Sheeranas virpino Baltijos šalių gyventojų širdis: sužavėjo pasauliniais hitais

Penktadienį visi melomanai skubėjo į Rygos Lucavsala parką, kuriame žavusis atlikėjas Edas Sheeranas šiais metais surengė vienintelį koncertą Baltijos šalyse. Lyriškas charizmatiško atlikėjo dainas panoro išgirsti daugiau nei 55 tūkst. žmonių iš visų Europos kampelių, o bilietai į pasirodymą buvo tiesiog šluote iššluoti.
Edo Sheerano koncerto akimirka
Edo Sheerano koncerto akimirka / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šiuo metu itin populiaraus britų atlikėjo dainas radijo stotys suka kone kas valandą. Todėl nenuostabu, kad pasaulinio lygio žvaigžde vadinamo Edo Sheerano koncertas tapo tarsi festivaliu – į sceną prieš jo pasirodymą žengė ne ką mažiau žinomi dainininkai James’as Bay’us, švedų pop sensacija Zara Larsson.

James’o Bay’aus pasirodymo akimirkos – galerijoje:

Paskutinis Edo Sheerano albumo „Divide“ viršelis papuoštas mėlyna spalva, tokia pati buvo ir Rygoje surengto koncerto scena. Visi, net ir toliau stovėję melomanai galėjo matyti pasaulinę žvaigždę penkiuose plačiaekraniuose. Atlikėjas turėjo pasirodyti 21 val. ir nei minutės neprivertė laukti savo gerbėjų!

Edo Sheerano koncerto akimirkos – galerijoje:

Edas buvo kaip ir visada, paprastas bei nuoširdus. Tūkstantinė minia jį išvydo apsirengusį laisvalaikio juodais marškinėliais, džinsinėmis kelnėmis. Rankose britas be abejo laikė gitarą, su kuria atliko pirmąją dainą – „On the hill“. Kartu jam padėjo dainuoti lietuviai, latviai, estai ir iš kitų Europos šalių susirinkę žmonės.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edo Sheerano koncerto akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edo Sheerano koncerto akimirka

„Sveiki visi susirinkę į Rygą“, – po pirmojo pasirodymo sveikinosi Edas. Jis prisiminė, kad paskutinį kartą Latvijoje svečiavosi 2015-aisiais.

„Ar Jūs mėgaujatės koncertu?“, – klausė pasaulinė žvaigždė savo gerbėjų. – Aš labai džiaugiuosi šia diena, nes saulė ilgai nesileidžia ir galiu matyti jūsų besišypsančius veidus.“ Vėliau Edas papasakojo, kad yra kilęs iš mažo miestelio, o dabar džiaugiasi galimybe koncertuoti pačiose didžiausiose arenose. Tuomet E.Sheeranas padovanojo trečią dainą „The A Team“.

Kita daina „Don't“ privertė visus Rygoje susirinkusius vaikino klausytojus iškelti telefonus į viršų. Gerbėjai garsiai kartu dainavo ir mobiliaisiais telefonais filmavo atlikėjo pasirodymą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edo Sheerano koncerto akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edo Sheerano koncerto akimirka

„Tiesa, šiandien aš išleidau naują albumą, bet vis dar atlieku savo senas dainas, įrašytas „Divide“, – sakė atlikėjas.

Paskutiniame jo koncerte Rygoje buvo tik 10 tūkst. žmonių šį kartą jų susirinko kur kas daugiau. Todėl Edas norėjo išgirsti visų žmonių balsus ir paprašė iškelti rankas bei sušukti.

„Prižadėkite man, kad šiandien dainuodami visi prarasite savo balsus“, – ir užtraukė dainą „Dive“.

Po kelių dainų britas atliko kūrinius, kuriuos parašė šio turo metu. Vienas iš jų – „I don't care“. Šios dainos žodžius jau žinojo visi koncerto dalyviai. Vėliau žvaigždė atliko dainas iš 2011 metų albumo „+“. Kaip teigė pats Edas, jos dar nei karto neskambėjo Latvijoje.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edo Sheerano koncerto akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edo Sheerano koncerto akimirka

Šiek tiek sutemus E.Sheeranas paprašė įsijungti telefonų švieseles, jų jūrai nušvietus Lucavsala parką britas sudainavo dar vieną romantišką kūrinį „Perfect“.

Po lyriškos dainos britas privertė gerbėjus pajudėti. Sudainavęs „Shape of you“ jis neleido sušalti, o koncertą užbaigė nuoširdžiai padėkojęs savo fanams.

Apie britų atlikėją Edą Sheeraną

Edwardas Christopher „Ed“ Sheeranas (toks tikrasis dainininko vardas) jau keletą metų pelnytai tituluojamas britų muzikos sensacija. Gimęs 1991-aisiais mažame Framlinghamo miestelyje, savo dainas pradėjo kurti dar besimokydamas mokykloje.

2008 m. persikėlė į Londoną ir pats pradėjo koncertuoti mažuose klubuose. Per 2009 metus Ed Sheeran surengė net 312 koncertų, taip siekdamas pagerinti Jameso Morrisono rezultatą su 200 pasirodymų per metus, apie kurį perskaitė viename interviu.

VIDEO: Ed Sheeran & Justin Bieber - I Don't Care [Official Video]

Edas Sheeranas populiarumas užklupo 2011 m. kartu su „No. 5 Collaborations Project“, kuriame jis atkreipė sero Eltono Johno dėmesį ir sudomino Jamie Foxxą, pakvietusi Edą į savo radijo šou.

Netrukus dainų kūrėjas pasirašė sutartį su įrašų leidybos kompanija „Asylum Records“ ir jau pirmasis debiutinis albumas „+“ su dviem megahitais „The A Team“ ir „Lego House“ tapo šešiskart platininiu Didžiojoje Britanijoje. Singlas „The A Team“ debiutavo trečioje britų grojaraščių topų vietoje, o „Lego House“ vaizdo klipe nusifilmavo vienas iš pagrindinių „Hario Poterio“ sagos aktorių, raudonplaukis Rupertas Grintas. Vien gimtojoje Anglijoje albumas buvo parduotas beveik 2 mln. kopijų tiražu.

Apdovanojimų taip pat neteko ilgai laukti – jau 2012 m. Ed Sheeran laimėjo net dvejas „Brit Awards“ premijas – „Geriausio dainininko“ ir „Britų proveržio“ nominacijose.

Viso jaunasis atlikėjas yra nominuotas net 47 kartus (tarp kurių prestižiniai „Grammy Awards“, „MTV Europe Music Awards“, „World Music Awards“, „Young Hollywood Awards“, „Teen Choice Awards“, „MTV Video Music Awards“ ir daugybė kitų), iš kurių 11 kartų tapo nugalėtoju.

VIDEO: Ed Sheeran - Perfect (Official Music Video)

Tais pačiais metais Edas Sheeranas pradėjo bendradarbiauti su grupe „One Direction“ ir tapo jų dainų „Moments“, „Over Again“ ir „Little Things“ bendraautoriumi. Taip pat atliko savo hitą „The A Team“ karalienės Elžbietos II jubiliejaus iškilmėse bei kultinį „Pink Floyd“ kūrinį „Wish You Were Here“ – 2012 m. Londono Olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje.

VIDEO: Ed Sheeran - Shape of You

Dar vienu svarbiu karjeros posūkiu jaunojo brito gyvenime tapo pažintis su Taylor Swift, kuri pakvietė Edą drauge įrašyti singlą „Everything Has Changed“ jos albumui „Red“. Albumas buvo parduotas daugiau kaip 12 mln. tiražu ir nominuotas „Geriausio metų albumo“ bei „Geriausio kantri albumo“ kategorijose 56-oje „Grammy Awards“ apdovanojimų ceremonijoje. 2013 m. kovo – rugsėjo mėn. Ed Sheeran kartu su Taylor Swift surengė 64 koncertus jos gastrolinio turo Šiaurės Amerikoje metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius