Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 16

Ellie Goulding „Positivus“ scenoje: atlikėja, kurios balsas lyginamas su angelo

Ellie Goulding – viena didžiausių šių metų „Positivus“ festivalio žvaigždžių. Jos dainos karaliauja „topuose“, albumai perkami šimtais tūkstančių, o į koncertus greit išparduodami bilietai. Iš tiesų, nieko keisto – ne kiekvienas atlikėjas sugeba sukurti tokio smagumo būseną. Pagal jos muziką itin lengva šokti, o bendravimo su publika galėtų pasimokyti ne vienas muzikantas.
Ellie Goulding pasirodymas „Positivus“ festivalyje
Ellie Goulding „Positivus“ festivalyje / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Ellie Goulding turėjo koncertuoti dar praėjusiais metais, jubiliejiniame „Positivus“. Tačiau šis pasirodymas, likus vos porai savaičių, buvo atšauktas. Todėl šiais metais lūkesčiai buvo tikrai dideli – ypač tų, kurie atlikėją tikėjosi išvysti dar pernai.

Ypač šie lūkesčiai išaugo po penktadienio pagrindinio „Pixies“ pasirodymo. Ne vienam šis alternatyvaus roko atstovų koncertas pasirodė kiek keistokas. Nemaža dalimi prie to prisidėjo tai, kad 2015-aisiais grupę paliko bosistė ir vokalistė Kim Deal. Vis dėlto tai buvo vienintelis pokytis grupės sudėtyje nuo pat 1986-ųjų.

Tačiau ilgai lauktas šeštadienio pasirodymas pagaliau atėjo, o Ellie Goulding jau pirmosiomis dainomis įrodė, kad populiari yra ne šiaip sau. Nuoširdi ir mielai su publika bendraujanti atlikėja sugeba priversti šokti net ir tuos, kurie nėra dideli popmuzikos gerbėjai.

Gyčio Vidžiūno nuotr./Ellie Goulding pasirodymas „Positivus“ festivalyje
Gyčio Vidžiūno nuotr./Ellie Goulding pasirodymas „Positivus“ festivalyje

Jos dainas turbūt girdėjo daugelis. Net jei klausote muzikos tik per radiją, tikrai atpažinsite „Burn“ bei „Love Me Like You Do“ melodijas. Šios dainos „Youtube“ yra tarp populiariausių – abi turi daugiau kaip po milijardą peržiūrų. Turbūt nieko keisto, kad tikrai ne vienas festivalio lankytojas šių dainų žodžius mokėjo mintinai.

VIDEO: Ellie Goulding – „Burn“

Šios atlikėjos pasirodymą galima apibūdinti kaip švelnių baladžių ir elektroninės šokių muzikos junginį. Daugiatūkstantinė „Positivus“ lankytojų minia turėjo progą išgirsti tiek dainų iš pirmojo atlikėjos albumo, tiek ir naujausią, tik šių metų balandį pasirodžiusį su norvegu Kygo įrašytą „First Time“.

Per pusantros valandos trukusį pasirodymą daugiau kaip 20 tūkst. festivalio lankytojų turėjo progą išgirsti visas populiariausias atlikėjos dainas: „Lights“, „On My Mind“ ir, žinoma, „Love Me Like You Do“, kuris tapo filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ garso takeliu.

Ellie Goulding pasirodymas „Positivus“ festivalyje / Gyčio Vidžiūno nuotr.
Ellie Goulding pasirodymas „Positivus“ festivalyje / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Nors dainų tekstuose neretai paliečiamos amžinos, kartais net kiek metafizinės temos, muzikoje ir jų atlikime viskas paprasta. Goulding atstovaujamą žanrą galima apibūdinti kaip Indie, syntpop ir folktronica stilių mišinį.

Tačiau didžiausias akcentas yra atlikėjos balsas, kurį ne vienas yra palyginęs su angelo balsu. Švelnus, kiek vaikiškas jo skambesys kartu su elektroninės šokių muzikos ir hiphopo ritmais sukuria įsimintiną derinį.

Festivalis „Positivus“ Latvijos pajūryje vyksta jau 11-tus metus. Renginio organizatoriai kiekvienais metais sukviečia platų spektrą įvairaus žanro muzikos grupių ir atlikėjų bei prikalbina kelias pasaulinio garso žvaigždes.

Šiais metais be Ellie Goulding čia pasirodo tokios grupės kaip „Pixies“, Jose Gonzalezas, „The Lumineers“, „Alt-J“ ir daugybė kt. Visą festivalio programą rasite čia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ar esate pasimylėję vasaros festivalio metu? Atsako „Positivus“ lankytojai

TAIP PAT SKAITYKITE: Festivalio „Positivus 2017“ stiliukas: dalyviai nevengia atidengti kuo daugiau nuogo kūno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius