Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 02 10

Estija kol kas nesvarsto galimybės atsisakyti dalyvauti „Eurovizijos" konkurse dėl finansinių sunkumų

Estijos nacionalinės televizijos valdybos pirmininkas Margus Allikmaa pareiškė, jog remiantis turima informacija dabar nėra priežasčių kalbėti apie galimybę atsisakyti dalyvauti „Eurovizijos“ konkurse dėl pinigų stygiaus.
Eurovizija
„Eurovizija“ / „Scanpix“ nuotr.

M.Allikmaa agentūrai BNS sakė, kad Nacionalinės televizijos ir radijo valdyboje nė karto nebuvo keliamas klausimas atsisakyti dalyvauti „Eurovizijos“ konkurse dėl reikiamų lėšų stygiaus.

Man „Eurovizijos“ dainų konkursas niekada nebuvo atskirtas nuo politikos. Kiekviena šalis daugiau ar mažiau naudojo jį savo politikos interesams, žinoma, taip elgiasi ir Rusija, – paaiškino M.Allikmaa.

„Tačiau esant šiai situacijai, nieko negalima teigti. Tai priklauso nuo to, koks bus sumažinimas. Vyriausybė nusprendė sumažinti valstybės biudžetą 8 mlrd. kronų, bet dar neaišku, kuriems išlaidų straipsniams tai bus taikoma“, – paaiškino M.Allikmaa.

Vyriausybė praėjusią savaitę nusprendė sumažinti valstybės tarnautojų darbo užmokestį 10 procentų. Ministrų kabinetas tai pat nusprendė, kad Nacionalinės televizijos ir radijo biudžetas sumažės 27,4 mln. kronų (6,2 mln. litų). Dabar organizacijos biudžetą sudaro 391,4 mln. kronų (89,1 mln. litų).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pavadinimas
„Eurovizijos“ emblema

M.Allikmaa pripažino, kad jeigu Nacionalinės televizijos ir radijo išlaidos sumažės 10 proc., Estija pasirodys „Eurovizijoje“. Jeigu daugiau, neaišku, ar pavyks dalyvauti dainų konkurse.

Latvija gruodį pranešė, kad šįkart nedalyvaus „Eurovizijoje“ dėl finansinių sunkumų šalyje. Sausį Latvijos televizija pranešė, kad šalis vis dėlto galės dalyvauti dainų konkurse rėmėjų dėka.

Rugsėjo viduryje Nacionalinės televizijos ir radijo valdyba nusprendė, kad Estija dalyvaus eiliniame Eurovizijos konkurse, kuris šįkart vyks Maskvoje.

Priimant sprendimą lemiami buvo Nacionalinės televizijos ir radijo užsakymu surengto tyrimo rezultatai, pagal kuriuos, Estijos dalyvavimui konkurse Maskvoje pritarė 66 proc. respondentų.

Pagrindinis dalyvavimo šalininkų argumentas – dainavimo ir politikos negalima sieti vieno su kitu.

Nacionalinės televizijos ir radijo vadovas M.Allikmaa tada pareiškė, kad etiškiau būtų vis dėlto atsisakyti dalyvauti „Eurovizijoje“ Maskvoje ir surengti Estijoje didelį dainų konkursą.

„Man „Eurovizijos“ dainų konkursas niekada nebuvo atskirtas nuo politikos. Kiekviena šalis daugiau ar mažiau naudojo jį savo politikos interesams, žinoma, taip elgiasi ir Rusija“, – paaiškino M.Allikmaa.

Pasak jo, noras atskirti politiką ir dainavimą yra „gana naivus“.

„Tačiau mes gavome aiškų visuomenės mandatą, jog neturime atsižvelgti į šį politinį aspektą, ir tai leidžia mums pareikšti, kad taip, mes dalyvausime „Eurovizijos“ dainų konkurse“, – pabrėžė M.Allikmaa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius