-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 07

Estų žvaigždėms „Ewert and The Two Dragons“ koncerte Vilniuje publika negailėjo šiltų plojimų

Praėjusių metų rugsėjį „Sostinės dienų“ renginius Vilniuje koncertu Katedros aikštėje vainikavę estai „Ewert and The Two Dragons“ sugrįžo. Ketvirtadienio vakarą sostinės menų fabrike „Loftas“ jie pristatė savo naują, jau trečiąjį, studijinį albumą „Circles“.
„Ewert and The Two Dragons“ koncertas
„Ewert and The Two Dragons“ koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Ewert and The Two Dragons“

Vasario 24-ąją, simboliškai – Estijos Nepriklausomybės dieną, JAV išleistą albumą grupė jau spėjo pristatyti Šiaurės Amerikoje, Skandinavijoje, apkeliavo didžiuosius Europos miestus. Ir nors muzikantams tai jau ketvirtas koncertas Lietuvoje, šis, kaip jie patys sako – ypatingas. Tai vienas iš trijų specialiai Baltijos šalims skirtų grupės koncertų.

Dar prieš savaitę Žmonės.lt duodamas interviu grupės lyderis, vokalistas Ewertas Sundja žadėjo – tai bus brandžiausias iki šiol lietuviams girdėtas „Ewert and The Two Dragons“ koncertas. Albumą „Circles“ palyginti su debiutiniu, 2009-aisias dienos šviesą išvydusiu „The Hills Behind the Hills ir po dviejų metų pasirodžiusiu „Good Man Down“ grupės nariai taip pat vadina bene labiausiai vykusiu.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ewertas Sundja

„Dabar kuriame tamsesnę muziką, nei anksčiau, tačiau ji – turtingesnė, žodžiai prasmingesni. Daugelis grupės narių jau turi šeimas, jaučiasi brandesni. Muzika auga kartu su mumis, tuos pačius dalykus imame matyti iš kitos perspektyvos“, – Žmonės.lt kalbėjo Ewertas.

Įsitikinti jo žodžiais į „Loftą“ susirinko būrys indie muzikos gerbėjų: menų fabriko erdvė užsipildė jau tuomet, kai ant scenos lipo estus „apšildantys“ lietuviai „Colors of Bubbles“. Tiesa, jų pasirodymas truko neilgai, jau po kelių kūrinių sceną lietuviai užleido broliams iš Estijos.

Šiandien „Ewert and The Two Dragons“ vadinama viena perspektyviausių grupių Baltijos šalyse. Keturių narių – vokalisto ir klavišininko E.Sundjos, gitaristo Erki Parnojos, bosisto Ivo Etti ir būgnininko Kristjano Kallaso – kolektyvo vardą muzikos mylėtojai puikiai žino tiek Europoje, tiek JAV. Tačiau net sulaukę tarptautinio pripažinimo, savęs žvaigždėmis jie nelaiko. „Malonu, jei kas nors mus pavadina garsiausia Pabaltijo grupe, tačiau mes manome, kad populiariausia grupė vis dėlto yra Latvijoje, tai „Brainstorm“, – svarstė Ewertas.

Vilniuje estai savo gerbėjus džiugino tiek naujomis dainomis, tiek senesniais savo kūriniais. Publiką kaip reikiant išjudino vieni Ewerto mėgstamiausių naujo albumo kūrinių „Million Miles“, „Stranger“, „Getting Older“ ir tokiu pat pavadinimu pavadinta daina „Circles“. 

Koncertui įpusėjus suskambo hitas „Good Man Down“, kuris kaip reikiant išjudino publiką – į taktą linguoti ėmė net tie, kurie koncerto klausėsi atokiau nuo scenos patogiai įsitaisę ant minkštasuolių.

VIDEO: „Ewert and The Two Dragons“ – „Good Man Down“

Tarsi desertą koncerto pabaigai „Ewert and The Two Dragons“ paliko bene labiausiai išpopuliarėti spėjusią, originaliu vaizdo klipu stebinusią, naujo albumo dainą „Pictures“. Priedainį drauge su estais dainavo visa salė.

VIDEO: Ewert and The Two Dragons - Pictures (official video)

Šiltai sutikti estai negailėjo komplimentų Lietuvos publikai. „Koncertuoti kaimyninėse šalyse visuomet malonu“, – sakė Ewertas.

Naują albumą grupė jau spėjo pristatyti daugiau nei 30 skirtingų šalių įvairiuose žemynuose. Po pasirodymo Vilniuje grupė iškart vyks į Liepoją. Vėliau grupė vyks į Jungtinę Karalystę kur turą pratęs viename svarbiausių Europos naujos muzikos festivalių „The Great Escape“.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
VIDEO: Ewert and the Two Dragons - Road to the Hill

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius