-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 01

„G&G Sindikato“ koncerte Vilniuje – karšta pirtis tūkstančiams gerbėjų, kurie nieko nebijo

Šeštadienio vakarą Vilniuje – ko gero, didžiausias „G&G Sindikato“ koncertas per visą grupės istoriją. Pirmąkart reperiai koncertavo „Siemens“ arenoje – tūkstantinei miniai pristatė programą „Tiems, kurie nieko nebijo“.
 „G&G Sindikato“ koncerto akimirka
„G&G Sindikato“ koncerto akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nors „G&G Sindikatas“ – viena populiariausių šalyje muzikos grupių, o ir scenoje stovi jie jau dvidešimt metų, iki šiol šie reperiai dar niekada nebuvo surengę solinio koncerto arenoje. Todėl galimybė išgirsti juos repuojant didžiausioje sostinės arenoje – išties neeilinė.

Ja pasinaudoti nusprendė tūkstančiai „G&G Sindikato“ gerbėjų. Drąsiu pavadinimu „Tiems, kurie nieko nebijo“ paženklintos programos klausėsi minia, dar prieš didįjį šou 15min studijoje viešėję grupės nariai Svaras ir Kastetas pasakojo, kad, jų žiniomis, jauniausiam gerbėjui publikoje – vos šešeri, o vyriausiam – virš 80 metų.

Išgirsti geriausius „G&G Sindikato“ hitus, o taip pat – naujausius kūrinius, šeštadienį panoro tiek žmonių, kad patys muzikantai stebėjosi: arenoje prireikė atidaryti net tas žiūrovams skirtas ložes, kurios įprastai nebūna prieinamos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka

„Šiam pasirodymui ruošėmės visą savo gyvenimą. Visą patirtį, energiją ir emociją, kurią sukaupėme per 20 metų grojimo, atiduosime klausytojams“, – prieš koncertą kalbėjo grupės narys Donatas Juršėnas-Donciavas.

Ir iš tiesų, vilniečiams bei miesto svečiams „G&G Sindikatas“ užkūrė iki šiol, matyt, karščiausią pirtį.

Į sceną – su palyda

Scenoje „G&G Sindikato“ vyrai – Svaras, Kastetas, Donciavas ir DJ Mamania – pasirodė tada, kai repo fiesta arenoje jau buvo įsisiūbavusi: kultinės grupės šou Vilniuje „apšildė“ neseniai atsikūrusi repo grupė JBC – ištikimi „G&G Sindikato“ draugai.

Be abejonės, susirinkusi minia reperius sutiko pompastiškai: tiek klykė, ošė, plojo, kad, atrodytų, buvo galima apkursti. Pasitikti ovacijomis, pradėję groti pažįstamus ritmus scenoje pasirodė muzikantai: „Ar jūs pasiruošę?“ Pasirodymą grupė padėjo daina „Rodant į dangų“.

„Žiūrėdamas į jus visus susirinkusius supratau, kad pralošiau visas lažybas“, – pamatęs, kokia gausi publika susirinko, sakė Svaras.

Ugnies pliūpsniai prie scenos dar labiau įkaitino susirinkusią publiką, kuri kartu su grupe dainavo atliekamus kūrinius. Pučiamieji, choras, gyvas atlikimas – sukurta tikra muzikinė euforija.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka

„Jau daug mūsų dainų tapo liaudies, repo liaudies, dainomis“, – prieš pradėdamas hitą „Pasaka apie du brolius“ juokavo Svaras. Publika atkartojo kiekvieną dainos žodį, o kūrinio viduryje į sceną įbėgo Rolandas Mackevičius. Tai buvo pirmoji vakaro staigmena.

O kai skambėjo daina „Rytojui reikia nedaug“, prie reperių prisijungė ištikimas draugas, smuikininkas Eimantas Belickas.

Atlikėjai džiaugėsi, kad turi daug draugų, kuriuos gali pasikviesti ant scenos. Vienas jų buvo ir grupės vadybininkas Justas Čekuolis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka

Tūkstantinei publikai „G&G Sindikatas“ pasirodė su solidžia palyda – kartu su jais į sceną lipo net 65 profesionalūs atlikėjai ir artistai. Reperių dainas „nuspalvino“ kartu pasirodyti pakviestas choras „Vilnius“, naujų sąskambių pridėjo pritariantieji vokalistai, vaizdą scenoje kūrė šokėjai... Žinoma, gyvai grojo muzikantai.

Pasistatę Vokiečių gatvėje esančio fontano maketą reperiai užtraukė, kad jie ir toliau gers savo alų Vokiečių gatvėj. „Fontanas Vokiečių gatvėje man panašus į pirmąjį lietuvišką kosminį palydovą“, – humoro juoko nestokojo Svaras.

Patys atlikėjai spėliojo, kokio amžiaus publika susirinko. Kažkas užaugo su jų muzika, kažkas dar tik neseniai jos pradėjo klausytis. Koncerte atėjo tėvai su paaugliais vaikais, susirinkusios paauglių grupės negalėjo ramiai nusėdėti kėdėse ir lingavo pagal ritmą, taip pritardami tiek senesniems, tiek naujiems kūriniams. Net mažamečiai vaikai negalėjo ramiai stebėti koncerto. Koncertas dar kartą įrodė, kad muzika neturi amžiaus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ „G&G Sindikato“ koncerto akimirka

„Degantis sniegas“ – prieš pradėdami šią dainą atlikėjai kalbėjo, kad tai daina, menanti dar lietuviškojo MTV laikus. Atliekant šią dainą ant susirinkusios minios pradėjo kristi „sniegas“.

„Tai bus vienintelis kartas ir tai suteikia ypatingos vertės šiai dainai“, – pasakė Svaras ir į sceną įžengė kariškiai – Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai. Fone ekranuose plėvėsavo lietuviška trispalvė, buvo atliekama daina „Žaibo rykštė“.

Kompozitorius Linas Rimša prie grupės prisijungė ir grojo lūpine armonikėle.

Į sceną įriedėjo baltas senovinis kabrioletas su šokančiomis merginomis – taip prasidėjo daina „Guli guli“. Publika negailėjo ovacijų.

Tie, kas sėdėjo – atsistojo, stovėję – garsiai skandavo ir prašė grupės nepalikti scenos. Jau prikimęs Svaras dėkojo susirinkusiems: „Mes pasitikim savo nuoširdumu ir tai, atrodo, – veikia“.

VIDEO: 15min studijoje — „G&G Sindikatas‘‘ nariai G.Liaudanskas-Svaras ir K.Sarnickas-Kastetas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius