Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 19

„Go_A“: apie gyvenimą Lietuvoje, Černobylį, aplinkinių nesuprastą stilių ir meilę grupei „The Roop“

Pusvalandis su atominiais.Taip „Radiocentro“ laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius apibūdino laiką studijoje, praleistą su populiariausia Ukrainos grupe „Go-A“.
Ukrainos grupė „Go-A“ apsilankė „Radiocentre“
Ukrainos grupė „Go-A“ apsilankė „Radiocentre“ / Sauliaus Zakarkos nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Lėktuvas nusileido vėliau, taksi strigo Vilniaus kamščiuose, bet jie pasirodė. Pasirodė su geros nuotaikos, energijos ir muzikos užtaisu. Pasisveikino lietuviškai. Pertraukos tarp pokalbių metu išsitaškė pagal „The Roop“ dainą „Discoteque“, o tada padainavo savo 2020-ųjų „Eurovizijai“ skirtą kūrinį „Solovey“. Ir labai nuoširdžiai apie viską pakalbėjome,“ – apie Vilniuje koncertuosiančią grupę atsiliepė V.Sinkevičius.

Pokalbio metu Lietuvos klausytojams grupės lyderiai Kateryna Pavlenko ir Taras Shevchenko papasakojo apie gyvenimą Lietuvoje, Černobylį, meilę iš pirmo karto eurovizinei „The Roop“ dainai ir savo muziką, kuria iki pergalės nacionaliniame „Eurovizijos“ konkurse nelabai kas tikėjo.

Pateikiame įdomiausias V.Sinkevičiaus ir grupės „Go_A“ gyvo pokalbio „Radiocentro“ eteryje ištraukas:

– Žinome jus iš „Eurovizijos“, bet kaip jūs joje atsiradote? Kokia yra jūsų grupės atsiradimo istorija?

Kateryna: Muzika mane lydi visą mano gyvenimą, net nepamenu, kada viskas prasidėjo. Ko gero dar XX amžiuje (juokiasi).

– Ar Ukrainoje buvote populiarūs iki laimėtos „Eurovizijos“?

Taras: Negaliu pasakyti, kad buvome populiarūs. Žmonės nelabai suprato, ką mes darome, nes jiems tai buvo nauja. Niekas nesuprato, ką savo muzika norime pasakyti. Tiesiog kelerius metus kombinavome Ukrainos liaudies muziką su kitais stiliais. Buvome tokios muzikos pradininkai Ukrainoje, veikėme undergrounde, kol nelaimėjome vieno konkurso ir taip patekome į radiją.

– Kaip jūs patys apibūdinate muziką, kurią grojate?

Taras: Kai kas tokią muziką vadina electrofolk, nes deriname elektroninę muziką ir Ukrainos folklorą. Tačiau mes patys savo muzikai etikečių neklijuojame, nespraudžiame savęs į rėmus. Darome tai, kas mums atrodo teisinga. Turime Ukrainos folklorą, jį kombinuojame su elektronine ir ne visai elektronine muzika. Kaip vadinti mūsų muziką, lai sprendžia mūsų muzikos fanai.

– Ar tai pirmas kartas, kai jūs Lietuvoje?

Kateryna: Man tai antras kartas.

Taras: Man trečias. Antrą kartą atvykstame koncertuoti. O tas kitas kartas buvo kai kelerius metus gyvenau Lietuvoje.

– Kada tai buvo? Ką apie šį laikotarpį atsimeni?

Taras: Tai buvo iškart po Černobylio katastrofos, maždaug 198789 metais. Gyvenau Klaipėdoje, todėl Lietuva man yra lyg antrieji namai. Liepos mėnesį koncertavome Klaipėdoje, buvo malonu čia grįžti, tačiau nedaug ką prisiminiau, viską pamačiau naujomis spalvomis.

– Penktadienį koncertuosite Vilniuje. Ko šį kartą žmonės gali tikėtis?

Taras: Pirmiausia – energijos ir draivo (juokiasi). Taip pat pristatysime naują dainą, sugrosime kelis anksčiau grotus kūrinius. Mėgstame stebinti žmones, dėl to daugiau nieko nesakysiu (juokiasi).

– Jūs mane nustebinote čia, „Radiocentro“ studijoje, šėldami klausydami „The Roop“ eurovizinės dainos. Ką apie juos manote?

Mes įsimylėjome šią grupę iš pirmo žvilgsnio, mėgaujamės jų muziką. Šiuos vaikinus palaikiau dar nacionalinėje atrankoje.

Visas pokalbis su „Go_A“ yra čia.

VIDEO: Go_A - Solovey || GYVAI Radiocentre

„Radiocentras“ – ilgiausiai be pertraukų Lietuvoje tranlsiuojanti komercinė radijo stotis. Radijo stotis „Radiocentras“ per savaitę pasiekia apie 580 tūkst., per dieną – iki 195 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Radijo stoties „Radiocentras“ galima klausytis FM bangomis, internetu bei naudojantis „Google Play“ bei „Apple Store“ mobiliosiomis programėlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius