Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Grupė „ba.“ pasirodymu Kaune uždarys koncertų po atviru dangumi sezoną

Gerokai ilgiau, nei kalendorinė vasara – iš viso beveik 5 mėnesius – kauniečius kokybiška muzika ir renginiais lepinęs „Ryšių kiemelis 837“ jau ruošiasi užtarnautoms atostogoms.
„ba.“
„ba.“ / Koncerto organizatorių nuotr.
Koncerto organizatorių nuotr./Alina Orlova
Koncerto organizatorių nuotr./Alinos Orlovos koncertas

Paskutinis 4-ojo iniciatyvos sezono renginys suplanuotas rugsėjo 19-ąją, šeštadienį – didžiojoje Ryšių istorijos muziejaus kiemelio scenoje koncertuos grupės „ba.“, „Cosmic Apple“ ir „Only Once“, vėliau renginys „Vasaros palydėtuvės“ persikels į vidų.

Iš viso nuo balandžio 30-osios „Ryšių kiemelyje 837“ įvyko apie 150 renginių. Tai neabejotinai gausiausias ir įvairiausias sezonas jaukiame kieme prie pat Kauno Rotušės, kuriame daugeliui netikėtai gali sutilpti per 1000 žmonių. Gausiausiai lankyti vakarai – jau tradicija tapę „Kitokie pasikalbėjimai“, net dukart per vasarą vykę „Leon Somov & Jazzu“ koncertai, taip pat Alinos Orlovos, Vaido Baumilos, „Garbanoto Bosisto“ koncertai.

Koncerto organizatorių nuotr./„Leon Somov & Jazzu“
Koncerto organizatorių nuotr./„Leon Somov & Jazzu“

Šį sezoną „Ryšių kiemelis 837“ tapo oficialia „LRT Opus“ ambasada Kaune – radijo stotis būtent čia įkūrė savo terasą. Taip pat čia vyko „LRT Opus vasaros jaunųjų grupių konkursas“, kurio nugalėtojais tapusi grupė „Cosmic Apple“ ir šiai ant kulnų finale lipusi „Only Once“ pasirodys ir „Vasaros palydėtuvėse“.

Kiekvieną pirmadienį kiemelyje skambėjo džiazas – įvyko lygiai 20 vis gausesnio melomanų būrį sutraukiančios serijos „Jazzlong“ koncertų, kuriuose pasirodė tiek neformaliai Kauno scenai atstovaujantys menininkai, tiek ryškiausi Lietuvos „džiazmenai“ bei jų kolegos iš užsienio. 

Apskritai šią vasarą Kauną aplankė kaip niekad daug užsienio atlikėjų. Daugelis jų pasirodė sėkmingai debiutavusioje penktadienių serijoje „Nocturne“ – tai britai „All We Are“, italai „JoyCut“, švedai „Supersci“, lenkai „Night Marks Electric Trio“, latviai „Oriola 701“ ir kt.

Koncerto organizatorių nuotr./„Oriola 701“
Koncerto organizatorių nuotr./„Oriola 701“

Rugsėjo 19-ąją su Kaune gyvenančiais gerbėjais nuo „Ryšių kiemelio 837“ scenos pasisveikins Benas Aleksandravičius. Vienas jauniausių ir tuo pačiu vienas perspektyviausių Lietuvos indie scenos muzikantų šią vasarą taip pat įsimins kaip bene geriausią savo gyvenime. Su savo kumyru Andriumi Mamontovu beveik visą Lietuvą apkeliavusi grupė „ba.“ rudenį jau suplanavo naujų kūrinių įrašus, dalį premjerų, žinoma, koncerte išgirs ir į kiemelį susirinkę žmonės.

Po „ba.“, „Cosmic Apple“ ir „Only Once“ koncertų judesys persikels į Ryšių istorijos muziejaus vidų, kuriame visą naktį šeimininkaus didžėjai Erichas, Ramūnas Tikrai ir Pol & NKS.

Koncerto organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Koncerto organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius