-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Grupė „Project/Object“ Lietuvoje koncertuos su Franko Zappos bendražygiais Ike Willisu ir Ray White

Kai prieš šešiolika metų Vilniuje buvo atidengtas paminklas legendiniam JAV muzikantui ir kūrėjui Frankui Zappai, galėjome didžiuotis, kad esame vieninteliai pasaulyje, nusipelnę šios garbės. Pernai gimtajam jo miestui Baltimorei iškilmingai padovanota mūsų sostinėje stovinčio biusto kopija, tuo pačiu prisimenant, kad mūsų šalies muzikos kultūroje F.Zappos kūryba vis dar užima svarbią vietą.
Grupė „Project/Object“
Grupė „Project/Object“ / RELAX Live! nuotr.

Šiemet tiesiogiai bus nudžiuginti šio atlikėjo muzikos gerbėjai Lietuvoje: maestro kūrybos žinovams gerai pažįstama JAV grupė „Project/Object“, kurioje groja du tikrieji Franko Zappos bendražygiai, dainininkai ir gitaristai Ike Willisas ir Ray White, šią vasarą atvyksta į Lietuvą ir surengs net du koncertus: rugpjūčio 26 d. Vilniuje, klube „New York“ ir rugpjūčio 27 d. Palangoje, klube „Ramybė“.

Franko Zappos vardas ir talentas yra gerai žinomas kelių kartų įvairios muzikos gerbėjams ir kino meno žinovams. Tai tikra asmenybė – kompozitorius, dainininkas, gitaristas, muzikos prodiuseris, kino filmų ir muzikinių video klipų režisierius, albumų viršelių dizaineris. Daugiau negu 30 metų kūrybinis kelias, deja, nutrūkęs F.Zappai sulaukus vos 52 metų, nužymėtas daugiau negu 60 roko, džiazo, elektroninės, orkestrinės ir kitokios muzikos albumų, įrašytų su grupe „The Mothers Of Invention“ ir solinės karjeros metu. Pastaruoju laikotarpiu su Franku Zappa grojo daugelis žymių muzikantų, kurių tarpe buvo Ike Willisas bei Ray White. Šie du muzikantai buvo geriausi jo draugai ir mėgstamiausi komandos nariai, kartu su juo koncertavę ir įrašinėję albumus 1976–1988 m. Šis laikotarpis pripažįstamas kaip intensyviausias Franko Zappa grupės koncertinių turų periodas ir jos įrašų „aukso amžius“.

Ike Willis yra žinomas dainininkas ir gitaristas, kuris dalyvavo įrašant Franko Zappos grupės albumus „Joe's Garage“, „Tinsel Town Rebellion“, „You Are What You Is“, „The Man From Utopia“ ir koncertavo su ja 1978–1988 m., išskyrus 1981 ir 1982 m. koncertinius turus. Ray White yra ne mažiau garsus soul muzikos vokalistas ir roko bei bliuzo gitaristas, su Franku Zappa buvęs jau nuo 1976 m. Jo vokalas skamba albumuose „Tinsel Town Rebellion“, „Zappa In New York“, „You Are What You Is“ ir kituose. Iš viso su Franku Zappa šie du muzikantai įrašė daugiau negu 25 albumus. 2007 m. Ray White prisijungė prie F.Zappa sūnaus Dweezilo, kaip specialus svečias projekto „Zappa plays Zappa“ ture bei koncertavo kartu iki 2010 metų.

Nenuostabu, kad ankstyva Franko Zappos mirtis 1993 m. nereiškė jo reikšmingo indėlio į pasaulinės muzikos istoriją pabaigos. Buvę bendražygiai tebegroja jo kūrinius, ko akivaizdus įrodymas – per paskutinį dešimtmetį išpopuliarėjusi JAV grupė „Project/Object“, kuri koncertuose meilę F.Zappos muzikai skleidžia jau penkiolika metų. Ši grupė ne tik intensyviai rengia koncertus, bet jau išleido ir keletą savo albumų, dar kartą įamžinančių Franko Zappos kūrybą. 2000 m. „Project/Object“ pasirodė „Zappaween“ festivalyje JAV, o 2002, 2007 ir 2009 m. buvo garbingi dalyviai viename iš pasauliniu mastu geriausiai žinomų F.Zappos atminimui skirtų festivalių „Zappanale“, nuo 1990 m. kasmet rengiamų Bad Doberane Vokietijoje.

Nors šiame festivalyje kasmet susirenka būrys grupių ir pavienių atlikėjų, vertinančių ir atliekančių F.Zappos muziką, grupė „Project/Object“ užima išskirtinę padėtį. Ji šiemet vėl pakviesta dalyvauti „Zappanale“ festivalyje, todėl atsirado puiki proga šią žvaigždžių komandą pamatyti ir Lietuvos publikai. „Project/Object“ nariai ypač entuziastingai sutiko naujieną apie galimybę pagaliau apsilankyti Lietuvoje, kurios jie laukė net kelerius metus. Ike Willis bei Ray White su kolegomis nekantrauja ne tik pasirodyti Lietuvos publikai, bet ir savo akimis pamatyti jų buvusio kolegos Franko Zappos šviesų atminimą įamžinantį originalų biustą, apie kurį yra ne kartą girdėję iš įvairių muzikantų.

Kiekvienas, apsilankęs „Project/Object“ koncerte, paliudys, kad jų pasirodymas dvelkia išskirtine „zappiška“ energija. Šios grupės koncertuose, kurių programa tęsiasi beveik tris valandas, sukuriama ypatinga atmosfera, nes Franko Zappos kolegos gerai prisimena pasirodymų drauge su juo dvasią, kurią šiandien puikiai perteikia naujai Zappos kūrybos vertintojų kartai. Daugelyje Europos miestų Ike Willis bei Ray White drauge pasirodys po didelės pertraukos, užtrukusios net nuo 1984 m. Dėl to „Project/Object“ gerbėjai, kurių gimtuosiuose miestuose ši grupė negros, pasiruošę nukeliauti šimtus kilometrų, kad pamatytų 2011 m. istorinio turo šou, kaip savotišką testamentą nemirtingai Franko Zappos kūrybai. Mėgstantys miesto šurmulį, su gyva grupės „Project/Object“ muzika vasarą palydės rugpjūčio 26 d. Vilniuje, klube „New York“, o norintys vis dar mėgautis pajūrio malonumais, šios grupės galės klausytis rugpjūčio 27 d. Palangoje, klube “Ramybė”, kuriame koncertuoti pageidavo pati grupė, iš kitų užsienio muzikantų girdėjusi apie puikią šio klubo akustiką ir ypatingą aurą. Bilietus į šį renginį jau platina „Tiketa“ kasos ir internetu www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius