-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 26

Grupės „4FUN“ nariai Julija Ritčik ir Laimonas Staniulionis pristato naują duetą „Bambalam“

Grupės „4FUN“ lyderių Julijos Ritčik ir Laimono Staniulionio duetas „Bambalam“ išleido to paties pavadinimo debiutinį albumą.
„Bambalam“ duetas – Julija Ritčik ir Laimonas Staniulionis
„Bambalam“ duetas – Julija Ritčik ir Laimonas Staniulionis / Tomo Kaunecko nuotr.

Duetas viešai debiutavo 2017 m. birželį, kai Laimonas, turintis aistrą egzotiškiems perkusiniams instrumentams ir sukaupęs gausią jų kolekciją, dalyvavo tarptautiniame ispaniškos perkusijos „cajon“ konkurse „Golden Cajon Award“.

Konkursui pateiktas amerikiečių tradicinis kūrinys „Black Betty“, Laimono aranžuotas perkusijai ir vokalui, laimėjo nominacijoje „Kachono pasirodymas su grupe“. Tai įkvėpė Juliją ir Laimoną įgyvendinti seniai brandintą sumanymą dviese sukurti albumą, kurio muzikinis pagrindas būtų įdomiausi Laimono perkusiniai instrumentai ir Julijos vokalas.

„Pavadinimą „Bambalam“ davė žodis, besikartojantis mūsų debiutinėje dainoje „Black Betty“ ir skambesiu primenantis būgnų ar perkusijos ritmą. Pagrindinė albumo mintis – sujungti autorinę kūrybą ir Laimono sukauptų įvairiausių pasaulio kraštų perkusijos instrumentų skambesį, suteikti dainoms originalumo atskleidžiant egzotiškų perkusinių instrumentų grožį ir unikalumą, – pasakojo Julija Ritčik. – Albumą sudaro 8 dainos – nuo mūsų sukurtų amerikiečių tradicinio bliuzo energingų ir originalių aranžuočių iki autorinių kūrinių lietuvių ir anglų kalba. Albumą galite rasti per mūsų dueto tinklalapį bambalam.lt. Asociacijai AGATA tarpininkaujant, nuo kovo 2 d. jis taip pat pasirodys populiariausiose pasaulyje muzikos klausymo, naudojimo ir atpažinimo platformose Spotify, Deezer, Apple Music, Itunes, Google Play Music ir Shazam, taip pat ir lietuviškos muzikos platformoje pakartot.lt. O YouTube kanale galima pamatyti Laimono sukurtas dainų videoversijas, kurios leidžia ne tik išgirsti instrumentus, bet ir pamatyti, kaip atrodo tokie įdomūs perkusiniai instrumentai, kaip asalato, Rav Vast, log drum, ocean drum, frame drum, djembe, cajon, udu drum, kalimba ir daugelis kitų, kaip jais grojama bei kaip, sluoksnis ant sluoksnio, sukuriamos dainų aranžuotės.“

Albumą „Bambalam“ rėmė asociacijos LATGA socialinis kultūrinis fondas, aranžuoti bei įrašyti dainas muzikantams padėjo vienas populiariausių Lietuvos prodiuserių Gytis Valickas Echoes, su kuriuo muzikantus sieja ilgametė pažintis.

Spalvingą ir originalų įvaizdį, įkvėptą tradicinio meksikiečių mirusiųjų dienos karnavalo personažų, padėjo sukurti stilistė Karina Leontjeva ir vizažo meistrai Laura Kreivytė bei Aurimas Juodiškis. Nuotraukas albumui darė Tomas Kauneckas, albumo apipavidalinimo dizainą kūrė Audrius Šidlauskas.

Kovo 1 d. klube „Tamsta“ Vilniuje duetas „Bambalam“ pristatys albumą gyvai, o antra koncerto dalis bus skirta grupės „4FUN“ 17-ajam gimtadieniui.

VIDEO: BAMBALAM - BLACK BETTY
VIDEO: BAMBALAM - NEVER GET TIRED

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius