-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 01

Į Kauną atkeliauja užburiantys ir energingi balkaniški ritmai

Balandį laikinoji sostinė pasitiks egzotiškai – pirmas dvi mėnesio savaites gyvos muzikos klubą ORIXO okupuos „Gogol Bordelo Tribute“ bei klausytojų pamėgtas „Balkanaktis“, jau ne pirmą kartą vykstantis Kaune.
„Gogol Bordello Tribute“
„Gogol Bordello Tribute“ / Facebook.com nuotr.


Balandžio pirmąją į Kauną atvyksta „Gogol Bordello Tribute“, žadantis užkurti tikrą pirtį. Gogol Bordello – viena žinomiausių pasaulyje ir beveik kasdien vis kur nors koncertuojanti balkaniškos muzikos grupių, apjungusi ne tik skirtingų tautybių atlikėjus, bet ir pasaulio gerbėjus pradedant Australija ir Europa, o baigiant Lotynų bei Šiaurės Amerika.

Festivalio „Galapagai“ organizatorių nuotr./„Gogol Bordello Tribute“
Festivalio „Galapagai“ organizatorių nuotr./„Gogol Bordello Tribute“

Čigoniška muzika – tai ne tai, apie ką pagalvojote, tai ne Radži ir ne Sare Roma tradiciškai suprantamas stilius. Tai Gypsy dub punk muzika. Taip, joje yra ir čigoniškų motyvų, ir reggae, ir pankiškos muzikos. Tačiau visuma – didelis šurmulys, linksmas skambesys, netikėti tekstai ir užvedanti energija.

2014-aisiais „Gogol Bordello“ pirmą kartą lankėsi Lietuvoje, o dabar jų muzika grįžta kitu pavidalu – prieš keletą metų profesionalių Lietuvos muzikantų sukurtu „Gogol Bordello Tribute“, debiutavusių Lofto scenoje „Balkanaktyje“. Jausdami fanų spaudimą, kolektyvo nariai treniruoja raumenis ir ištvermę ketindami balkaniškais ritmais užkurti pirtį su nauja dviejų valandų programa, kuri nepaliko abejingų nei viename šio kolektyvo pasirodyme!

Koncerto organizatorių nuotr./„Gogol Bordello“
Koncerto organizatorių nuotr./„Gogol Bordello“

Kartu su čigoniškais ritmais į Kauną balandžio 8 d. grįžta Balkanaktis, paskutinį kartą kilnojęs stogą praėjusių metų lapkritį. Tai antrasis šio ciklo renginys, į kurį organizatoriai atsiveža užsienio svečią – Grounchoo (Ispanija). Jo pasiutę šokiai jau vyko Rio, Londone, Briuselyje, Berlyne, Ženevoje, Madride, Milane, Paryžiuje, Roterdame, Barselonoje, Gioteburge, Romoje, Varšuvoje, o dabar jo skleidžiamai energijai ir beprotybei atėjo Kauno eilė!

Antroji vakaro žvaigždė – grupė Baltic Balkan, siekiantis suderinti šiuolaikinius šokių muzikos ritmus su įvairialypiu šio krašto muzikiniu paveldu. Šis muzikinis ir performansų projektas įkvėpimo sėmėsi iš jugoslaviško pankroko, daugybės įdomių grupių pasirodymų, pamatytų Europos festivaliuose, ir kino filmų, kuriuose atskleista tikra Balkanų (o taip pat ir Baltijos) dvasia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius