-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Į „Loftas Fest“ atvykstantys izrealiečiai „Tatran“ muziką kuria ir laisvalaikiu

Rugsėjo 3 d., šeštadienį, vieninteliame miesto festivalyje „Loftas Fest“ šiemet savo pasirodymą surengs ir izraeliečių grupė „Tatran“.
„Tatran“
„Tatran“ / „Loftas Fest“ nuotr.

Instrumentinis trio įkvėptas, eksperimentinio džiazo, roko, klasikinės muzikos, elektronikos ir daugelio kitų muzikos stilių, prisipažįsta, jog yra tikrų tikriausi muzikos darboholikai, savo aistrai – muzikos kūrimui, skiriantys netgi laisvalaikį.

Jūsų dėmesiui – išskirtinis interviu su į „Loftas Fest“ atvykstančia grupe „Tatran“.

VIDEO: TATRAN - Strawberry Fields Forever (Album Version)

Tai ne pirmas kartas „Tatran“ lankosi Lietuvoje, taip?

Tiesa, mes grojome Lietuvoje prieš trejus metus, „Kaunas Jazz“ festivalyje. Tai buvo mūsų pirmasis pasirodymas už Izraelio ribų. Labai pozityvi patirtis.

Šiemet pasirodysite festivalyje „Loftas Fest“. Ar nekantraujate?

Mūsų garso operatorius Eran lankėsi „Lofte“ su grupe „Onogana“ ir labai nekantrauja sugrįžti. Girdėjome labai daug gerų dalykų.

„Tatran“ muzika yra gana neįprasta. Gebėjimas sėkmingai sujungti įvairiausius muzikos žanrus taip pat gana retas. Kaip jums pavyksta suderinti tą žanrų įvairovę?

Tiesa sakant, mes nekuriame muzikos remdamiesi šiuo požiūriu. Kai kuriame, negalvojame, kaip bus apibūdinama mūsų muzika. Kuriame iš akimirkų kolekcijos, kuri mus tris subūrė, ir stengiamės kalbėti muzikos vardu – leisti jai tekėti per mus, jog klausytojus ji pasiektų kuo grynesnė. Jei galvotume apie tai, kokį žanrą mes norime groti, būtume suvaržyti, o tai apsunkintų mūsų, kaip muzikantų, ieškojimus.

Susidaro įspūdis, jog esate įkvėpti daugelio skirtingų atlikėjų. Kas daro įtaką ir įkvepia „Tatran“ muziką?

Kiekvienas iš mūsų yra atėjęs iš skirtingos aplinkos ir mes klausomės labai įvairios muzikos, todėl mūsų muzikai įtaką daro daug veiksnių. Visų pirma, mūsų individualios asmenybės yra tiesiogiai išreikštos per tai, ką mes darome. Kiekvienas turi savo vidinį pasaulį, savo patirtis, mintis, troškimus, savo emocijas ir mums patinka tai naudoti kaip pirmutinį šaltinį muzikos kūrimui. Tai mūsų būdas save išreikšti keistoje visatoje.

Ar muzika yra jūsų pagrindinė veikla?

Taip. Nors kiekvienas iš mūsų taip pat turi kitų projektų, „Tatran“ mums visiems yra pagrindinis darbas.

Kaip mėgstate linksmintis, kai nekoncertuojate?

Tiesa tokia, kad dažniausiai mes vis tiek būname kartu. Mėgstame improvizuoti, rašyti naujus kūrinius ir tiesiog būti kartu. Tai yra gilūs išgyvenimai, kurie mus dvasiškai praturtina. Žinoma, grojame ne visada – tada leidžiame laiką su savo draugais ir merginomis, einame į paplūdimį, žiūrime filmus, grojame instrumentais, kuriais nelabai žinome kaip groti ir pan.

Ar turite kokių ritualų, kuriuos atliekate prieš žengdami į sceną?

Prieš kiekvieną pasirodymą skiriame sau dešimt minučių ir stengiamės nuo visų atsiriboti. Tai tarsi savotiška meditacija – susijungimas su mūsų intymia energija ir savo ištikimybe vienas kitam bei muzikai.

Ką 2016-ieji žada „Tatran“?

Ateinančiais mėnesiais daug koncertuosime Europoje ir Izraelyje. Planuojame išleisti naujos medžiagos, rašyti naują muziką mūsų studijoje ir toliau nuolat tyrinėti.

Šiais metais vienintelis urbanistinis muzikos ir menų festivalis Lietuvoje „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 2-3 d., menų fabrike „Loftas“, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius