Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

Ieva Narkutė pristatė albumą ir papasakojo apie puodelį kavos, kuris baigėsi labai netikėtai

Po ilgesnės pertraukos naują albumą „Kai muzika baigias“ pristatanti Ieva Narkutė pirmiausia su juo supažindino uostamiesčio klausytojus. Pusantros valandos trukusiame koncerte susirinkusieji išgirdo ne tik naujojo albumo, bet ir prieš tai buvusių dviejų geriausias dainas ir savo ausimis galėjo įsitikinti: muzika Ievos gyvenime niekada nesibaigia, kad ir kaip ji bevadintų naujus albumus.
Ievos Narkutės koncertas
Ievos Narkutės koncertas / Dainiaus Čėplos nuotr.

Ketvirtadienį naujas albumas bus pristatytas sostinės Kongresų rūmuose, o spalio 24 d. – Ievos muzika skambės Kaune, VDU didžiojoje salėje.

„Kaip jaučiuosi prieš koncertą? Kaip eidama prie altoriaus – iš pradžių labai nori, bet paskutinę akimirką, kai jau reikia žengti lemtingą žingsnį, pasidaro labai baisu. Bet tai trunka akimirką, žengi žingsnį ir ta baimė išgaruoja. O paskui tikrai nebesigaili“, – juokiasi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas
Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas
Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas
Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas

Iš naujojo I.Narkutės albumo „Kai muzika baigias“ gerbėjai jau žino titulinę dainą, taip pat kūrinį „Sakyk, kur tu“, kuriam nufilmuotas vaizdo klipas ir trečią – „Siaubas, kaip gražu“.

Visi jie skambėjo ir gyvai koncerte. „Paskutinės dainos neįmanoma negroti, nes siaubas, kokia ji graži“, – juokėsi dainininkė ir prisipažino, kad tai mylimiausia jos naujojo albumo daina.

Ji visada garsėjo ne tik kaip talentinga dainų kūrėja ir atlikėja, bet ir kaip viena iš nedaugelio dainininkių, kurios koncertuose puikiai bendrauja su publika ir priverčia susirinkusius juoktis. „Galiu išduoti paslaptį: jei aš tarp dainų mažai kalbu arba nekalbu visai – vadinasi labai jaudinuosi. Kai atsipalaiduoju ir pajuntu, kad koncertas vyksta puikiai, tada jau manęs neužčiaupsi“, – sako Ieva.

Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas
Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas

Viena mėgstamiausių jos temų ne tik dainose, bet ir aptariama koncertuose – žmonių santykiai. Muzikos kritikai net yra ją pavadinę „skyrybų dainų atlikėja“.

Ieva ir nesikrato šios etiketės – juk iš tiesų dauguma jos kūrinių yra apie meilę, kuri baigėsi, praėjo arba buvo nutraukta. Ji neneigia, kad geriausius savo kūrinius, galima sakyti visą buvusį albumą „Švelnesnis žvėris“ parašė įkvėpta nesėkmingai susiklosčiusių asmeninių santykių.

Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas
Asmeninio albumo nuotr./Ievos Narkutės koncertas

Tačiau nelaiminga meilė jau praeitis – Ieva sėkmingai ištekėjusi ir augina dukrą. Jos vyras neliko nepaminėtas ir albumo pristatymo koncerte. „Buvau sau pažadėjus, kad niekada neskirsiu dainos vyrui, bet va per pirmąjį koncertą jau ir nuskambėjo dedikacija“, – juokėsi ji.

„Nežinia, kuo gali baigtis vienas paprastas kvietimas kavos. Man tas kavos puodelis baigėsi tuo, kad turėjau padaryti dainavimo pertrauką ir dabar turiu dukrą. Jūs irgi nežinote, kuo jums gali baigtis šis vakaras ir paprastas pažįstamo kvietimas nueiti į Ievos Narkutės koncertą“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius