-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 31

Intymų naujametį koncertą surengusi Jazzu – apie rašomą knygą ir gyvenimą pakeitusį mylimąjį

„Aš sutikau Naujus metus neužsivilkus palto, kai lijo Anglijoj lietus ir buvo baisiai šalta“ – ne kartą drauge su Algirdu Kaušpėdu „Anties“ dainą dainavo Justė Arlauskaitė-Jazzu.
Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Jazzu koncertas „Naujieji metai“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paskutinį 2017-ųjų vakarą, Naujųjų išvakarėse, Vilniaus Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG) surengtame akustiniame Jazzu koncerte šis kūrinys neskambėjo, nereikėjo paltų ir nebuvo taip baisiai šalta.

Tačiau čia jautėsi Naujųjų metų dvasia. Šilta, jauki ir gana intymi programa subūrė į NDG kelis šimtus dainininkės kūrybos gerbėjų. O pati Jazzu net dainavo basomis.

Ypatingas koncertas, kokius rengia retai

Išskirtinis ir gana uždaras pasirodymas sudomino ištikimiausius Jazzu bičiulius, tarp kurių buvo galima sutikti ir žinomų žmonių. Šventės nepraleido ir Justės mylimasis Donatas Ivanauskas, čia apsilankė Lauras Lučiūnas, Valdas Petreikis, Indrė Burlinskaitė su širdies draugu Liudu Vaisieta ir daugelis kitų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė

„Tai koncertas, skirtas susikaupimui prieš Naujuosius. Retai kada grojame kartu su violončelininku Mariumi Sakavičiumi ir pianistu Kęstučiu Pavalkiu, tokį akustinį koncertą rengiame tik ypatingomis progomis. Šį vakarą čia skamba du mano patys mylimiausi instrumentai – fortepijonas ir violončelė“, – 15min pasakojo Jazzu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“

Pati baigusi fortepijono klasę ji sako visuomet svajojusi išmokti griežti ir violončele. Ir nors savo noro ji dar neišpildė, progą pasiklausyti šio instrumento skambesio atlikėja suteikė ne tik sau, bet ir klausytojams, koncerte „Naujieji metai“ skambėjo pačios įvairiausios dainos.

Netrūko ir daugeliui puikiai žinomų hitų, ir seniai parašytų, tačiau naujai suskambusių dainų, ir visiškai negirdėtų kūrinių. Jazzu atliko ir naują savo dainą, ir gerbėjų itin mėgstamas, tokias, kaip „Po mano oda“ ar „Ką tu su manim darai?“ – jas pritaikė akustinei erdvei.

„Tai versija, kuri gimė prie mano pianino, garsas – labai jautrus, asmeniškas. Norėjau tokio klasikinio popdžiazo programos“, – 15min dar prieš lipdama į sceną pasakojo Jazzu.

Neatsitiktinai ji koncertui pasirinko ir neįprastas NDG erdves. Pasak jos, dailės galerija spinduliuoja ypatinga aura, čia susijungia dailė ir muzika, o tai akustiniam koncertui priduoda dar daugiau žavesio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“

Be pasirodymo scenoje šventės – ne šventės

Beje, šiemet Jazzu šventės muzikine prasme buvo kiek kitokios nei pastaruosius daugybę metų – tai pirmas kartas po ilgos pertraukos, kai ji nekoncertavo per Kalėdas. „Turėjau kitų renginių, susijusių su labdara, taip pat daugiau laiko praleidau su šeima“, – pasakojo Justė. Tačiau muzikantui be scenos, pasirodo, sunku – ji juokiasi supratusi, kad jei nesurengs koncerto bent Naujųjų proga, jausis negerai – taip gimė mintis suburti gerbėjus į „Naujųjų metų“ vakarą.

„Sugalvojom, kad reikia. Kitaip būčiau nuprotėjusi! Tai toks tarsi savęs, kaip atlikėjos, įprasminimas, o ir gerbėjų pasveikinimas, naujų metų pasitikimas su muzika“, – sakė Jazzu.

Pastarieji metai – neeiliniai

Pastarieji metai jai buvo pilni naujų iššūkių ir malonių atradimų: gerokai į priekį pasistūmėję reikalai su išsvajotu soliniu albumu, permainos muzikinėje veikloje, subyrėjęs dešimtmetį gyvavęs „Leon Somov & Jazzu“ duetas, o kur dar savęs išbandymas kine, Salomėjos Nėries vaidmuo istoriniame seriale „Laisvės kaina. Savanoriai“. Ką jau kalbėti apie širdį pavergusią meilę Donatui Ivanauskui, su kuriuo Jazzu skaičiuoja jau antrus draugystės metus.

„Veiklos tikrai netrūko, o ir metai buvo įdomūs“, – šypsosi dainininkė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“

Išsiskyrimas su Leonu Somovu – tik nauja pradžia

Pasak Jazzu, duetas su Leonu Somovu pabaigą priėjo natūraliai. Neva dabar tiek ji, tiek Leonas nori eiti kitais keliais. „Nenorime išsisemti, įgristi patys sau, pradėjome tinginiauti, privalome augti kaip artistai. Kartu mes jėga ir visada tokie išliksim, išeiname būdami viršūnėje“, – 15min yra sakiusi dainininkė.

Jazzu sako nenorinti, kad atsisveikinimas gerbėjų akyse įgautų neigiamą atspalvį, tiek ji pati, tiek Leonas esą tie patys kūrėjai, kurie išsiskiria tam, kad į muziką pažvelgtų plačiau, kad jos atsirastų dar daugiau ir įvairesnės. „Mūsų muzikiniai horizontai plėsis, muzikos bus dar daugiau“, – tikino ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iširo Jazzu ir Leono Somovo duetas: „Žaidimas baigtas“

Tuo tarpu dabar ji sako visas jėgas norinti skirti solinei karjerai ir naujam albumui, kuris turėtų pasirodyti pirmoje 2018-ųjų pusėje. „Dabar, kai pradėjau dirbti su prodiuseriais Londone, man pačiai tarsi nušvito akyse. Gal pagaliau galėsiu išleisti tai, ko norėjau pastaruosius šešerius metus – savo solinį albumą. Kurį laiką jau buvau praradusi save, nebežinojau, kokia mano misija šioje žemėje, o dabar vėl atradau save ir dėl to labai džiaugiuosi“, – sakė ji.

Debiutas kine įžiebė dar didesnę meilę aktorystei

Darbas lietuviškame seriale Jazzu taip pat davė daug naujų patirčių. Pasak jos, išbandyti save vaidyboje buvo sena jos svajonė, buvo net laikas, kai ji sprendė, kuriuo keliu pasukti: muzikos ar aktorystės. Todėl dabar vaidybą Jazzu vadina viena didžiausių aistrų.

„Nuo mažų dienų norėjau būti aktore, net jau vėliau, besimokydama muzikos, svarsčiau, gal palankyti kokius aktorystės kursus, išvykti pusmečiui, pavyzdžiui, į Niujorką, paieškoti savęs. Tačiau man muzika patinka, tai mano gyvenimas. Bet jei kas pasiūlytų įdomų vaidmenį, tikrai neatsisakyčiau“, – prasitarė atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jazzu koncertas „Naujieji metai“

Skęsta meilėje

Tačiau be karjeros, ne ką mažiaus svarbią jos gyvenime vietą šiuo metu užima santykiai. Draugystė su Donatu Jazzu, kaip pati sako, pakeitė ir pakeitė tik į gerąją pusę. „Skęstu meilėje. Atradau vidinę ramybę, patyriau daug asmeninių pergalių, atsisakiau daug visokių žalingų įpročių, žalingų žmonių, atradau įvairius dvasinius ieškojimus, ėmiau labiau planuoti ateitį. Ir visa tai dėl jo, dėl Donato“, – jausmų mylimajam neslėpė pašnekovė.

Pasak jos, Donatas ją išmokė nebijoti. Nebijoti senti, nebijoti prarasti, nebijoti būti netobula. „Esu fobijų maišas, visko bijau, o jis mane kažkaip nuramino. Sustatė mane į vietas, išmokė iš esmės atsigręžti į save, neneigti savęs, suprasti, kad esu gera. Būdama su juo pagaliau atsiribojau nuo panikos priepuolių, kurie mane kankino dešimt metų. O, pasirodo, reikėjo tik tinkamo žmogaus, kuris norėtų kartu eiti per gyvenimą“, – 15min kalbėjo Jazzu.

Tuo tarpu ji sako jam padėjusi prisijaukinti žmones, atrasti bendravimo džiaugsmą. „Jis buvo visiškas vienišius, vienišas vilkas, kuriam nieko nereikėjo. Jis nenorėjo įsileisti į save žmonių, dėl to net kildavo nesutarimų. Todėl mano misija buvo jį atverti, suteikti jam pasitikėjimo žmonėmis – nes aš juk juos taip myliu! Dabar manau, kad mano misija – padėti jam nebijoti atvira širdimi eiti į santykius – pavyko, ji įvykdyta“, – linksmai pasakojo Jazzu.

Kvepia vestuvėm? Kol kas Jazzu tikina, kad dar ne. Nors neslepia jų norinti, o kai jau šventė bus, tai tęsis visą savaitę. „Draugams jau sakėme, kad jei tuoksimės, tai visi turės imti savaitę atostogų“, – juokėsi ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas

Nauji metai – nauji tikslai ir pažadai

Naujųjų metų proga Justė sako sau linkinti kelių dalykų: pagaliau įrašyti albumą, sveikatos šeimai ir jai brangiems žmonėms ir gebėjimo kiekvienam jų atrasti savo kelią.

„Noriu, kad ir man būtų ramu. O asmeniniame gyvenime šiandien viskas yra tobula, todėl noriu, kad visa tai tęstųsi ir toliau. Sau ir Donatui linkiu kelionių, nes jos mus įkvepia ir dar labiau suartina. O šiaip... noriu toliau eiti atrastu dvasiniu keliu, nepamesti jo, nepamiršti, kad egzistuoja sielos ir minčių higiena. Ai, ir dar – išleisti savo knygą“, – mintimis dalijosi pašnekovė.

Pasak jos, nauja knyga turėtų pasirodyti gana greit, tačiau Vilniaus knygų mugės lentynų pasiekti dar nespės. Tai bus knyga, kurią pati Jazzu juokais vadina „minčių kratiniu“ – jos pamąstymai, proza, poezija. „Baltos eilės. Kaip rašau dainas, taip kartais rašau ir ne dainas. Čia, kaip sako, kas galvoje, tas ant liežuvio. Jau turiu juodraštį, viską baiginėju, beliko suredaguoti ir išleisti“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius