Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 12

Justinas Jarutis išleidžia debiutinį albumą: muzikos skambesį padiktavo gimusi dukra Adelė

Justino Jaručio gyvenime šiandien – naujas svarbus etapas, penktadienį dienos šviesą išvydo jo naujas debiutinis albumas, kurį sudaro septyni pop country stiliaus kūriniai.
Justinas Jarutis
Justinas Jarutis / Luko Griciaus nuotr.

„Kodėl būtent toks muzikos stilius? To klausia praktiškai visi. Todėl, kad man tiesiog norėjosi. Per mažai dalykų darome, nes tiesiog norime, per daug bandome apskaičiuoti galvodami „apsimoka, neapsimoka, patiks kam nors, nepatiks“, – komentavo J.Jarutis.

10 metų grojęs roką su „Freaks on Floor“ ir įdainavęs šokių muzikos hitus „Radistams“, „The Sneekers“ ar „Daddy Was A Milkman“ jis sako dabar jautęs, kad nori pabandyti kažką naujo. O būtent popmuzika, kantri, folkas yra ta muzika, kur jam šiuo metu patinka labiausiai.

„Pati pirmoji daina, nuo kurios prasidėjo solinio albumo užuomazgos, buvo „Tell Me Your Story“. Bandėm įrašyti ją dar su „Freaks on Floor“, bet skambesys galbūt nederėjo su bendra grupės albumo nuotaika, taigi atsidėjau ją sau“, – pasakojo J.Jarutis.

Kai jam su žmona Justina gimė dukra Adelė, muzikantas parašė jai „Pancakes With Bananas“,. „Supratau, kad kurį laiką man galvoje gims tikrai ne roko ir ne šokių muzikos kūriniai. Nuo tos dainos tapo aišku, kaip skambės mano solinis albumas. Tiesiog grojant dukrai gimė ir daina „Angel“, kurios vaizdo klipą vėliau nufilmavau aplink zujant dešimčiai ropinėjančių, šliaužiojančių kūdikių“, – kalbėjo J.Jarutis.

VIDEO: JUSTINAS JARUTIS - ANGEL

Kūrinius „Stay With Me“ ir „Save my Soul“ jis taip pat vadina „šviesios dainomis, kurios gimė iš tamsos“. Pasak atlikėjo, visiems būna sunkių momentų, kai viskas aplink, rodos, griūva ir nebeturi prasmės. Kas tas „kitas“, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų ir skirtingos situacijos – vienam tai Dievas, kitam artimas žmogus, kitam mėgstama veikla, kaip muzika ar sportas.

Būtent „Stay With Me“ J.Jarutis įrašė su vokaliste Monika Pundziūte ir tai buvo pirmasis kūrinys, kurį parodė viešai.

VIDEO: JUSTINAS JARUTIS FEAT. MONIQUÉ - STAY WITH ME

„Whatever It Takes“ jis parašė savo bičiulei dainininkei Girmantei Vaitkutei. „Galvojau, kad jos balsui šitas kūrinys labai tiktų, galvojau, imsiu ir tiesiog padovanosiu jai dainą. Bet mes pabandėme ją dainuoti kartu, pajutom, kad labai gražiai skamba ir štai „Whatever It Takes“ atsidūrė albume“, – pasakojo jis.

„Never Let Go“ – rimčiausia ir niūriausia iš šviesiausių dainų albume, bet joje yra J.Jaručiui labai svarbūs žodžiai „Something more like this/will make me dance like David Jones did“.

„Čia tikruoju vardu paminėtas mano kumyras Davidas Bowie, įkvepiantis laikytis to, kas svarbiausia ir gali ištraukti iš duobės net sunkiausią akimirką – muzikos.

Esu laimingas, kad galiu kurti ir daryti tai, ką noriu, kad turiu šeimą, mylimus ir mane mylinčius žmones. Atrodo, paprasti dalykai, bet apie juos pagalvojus apima gerumas ir šiluma, jausmai, kuriuos jaučiau rašydamas ir dainuodamas albumo kūrinius“, – kalbėjo muzikantas.

Debiutinį albumą prodiusavo, aranžavo ir padėjo įrašyti Snorre Bergerud savo „Ymir“ studijoje. Jis buvo pirmasis žmogus, įkvėpęs J.Jaručiui drąsos neslėpti jo meilės pop country stiliui.

Būgnų ir perkusijos partijas įrašė Sindre Skeie. Albumo viršelio nuotraukos autorius – fotografas Lukas Gricius. „Esu labai dėkingas pritariančioms vokalistėms Kristinai Žaldokaitei, Elzei Zaveckienei ir Akmėjai Brūzgienei, kurių balsai skamba albume. Jos kartu su Girmante Vaitkute ir Monika Pundziūte mane palaikys ir debiutinio albumo pristatymo koncerte klube „Tamsta“ sausio 18 d. Tikiuosi, susitiksim“, – vylėsi jis.

Debiutinį albumą galite išgirsti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius