-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 10

„KeyMono“: apie naują albumą, „Nidos meno koloniją“, pasaulį ir artimiausius koncertus

Nedaug Lietuvos atlikėjų gali pasigirti tuo, kad jų plokšteles turi legendinis „BBC Radio“ laidų vedėjas Gillesas Petersonas (šiuo metu – „BBC Radio 6“). „KeyMono“ yra vienas iš nedaugelio mūsų šalies kolektyvų, kurį drąsiai galima vadinti „pasauline“ grupe. Iš Alvydo Mačiulsko, Aurimo Rimeikio, Daivos Starinskaitės ir Marijaus Aleksos sudarytas kolektyvas ne tik kuria ir gyvena daugiausia už Lietuvos ribų (Vilniuje / Londone), bet ir koncertuoja įvairiausiose šalyse bei platina savo albumus visame pasaulyje.
Koncerto akimirka
„KeyMono“ / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

manoMUZIKA.lt pakalbino į Lietuvą trumpam grįžusius ir šį savaitgalį Vilniuje (balandžio 12 d. klube „Tamsta“) ir Klaipėdoje (balandžio 13 d. klube „Kaštonas“) pasirodysiančius „KeyMono“. Pakalbėjome apie naują grupės albumą, kūrybinius įspūdžius iš įrašų „Nidos Meno Kolonijoje“, apie publikas, muziką ir netolimos ateities planus. Trumpo interviu metu grupė atskleidė ir savo naujojo albumo pavadinimą!

Esate viena iš nedaugelio lietuviškų grupių, kurios kuria ir koncertuoja ne Lietuvoje, o vienoje gyviausių ir didžiausių muzikos rinkų pasaulyje – Didžiojoje Britanijoje. Tai girdisi ir jūsų muzikoje. Ar galėtumėte palyginti lietuvių klausytojus su britais?

Na, koncertuojam mes ir Didžiojoje Britanijoje, ir Lietuvoje su didžiausiu malonumu. Koncertuojame ir kitose pasaulio šalyse. Dabar kaip tik „dėliojamės“ koncertinį turą.

Lyginti šiaip iškart nepuolame. Tiek Lietuvoje, tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek kitoje pasaulio šalyje su meile dalinamės savo muzika su visais atėjusiais į mūsų koncertus ar kitaip klausančiais mūsų kūrybos. Visur yra visokiausių žmonių. Tiek Lietuvoje, tiek kitose pasaulio šalyse pastebėjome, kad žmonės, atėję į mūsų koncertus, yra pozityviai nusiteikę, kūrybingi ir mylintys gyvenimą. Vieni šoka smarkiau, kiti randa kitų būdų kaip mėgautis muzika ir ta energija, kuria mes dalinamės.

Kas mums asmeniškai patinka išvykus į užsienį, yra tai, kad kai žmonės negirdėję mūsų muzikos, nesusipažinę su ja, pirmą kartą ją išgirdę pradeda pagal ją šokti ir ta muzika žavėtis. Tai, jei taip būtų galima pavadinti, lyg meilė iš pirmo žvilgsnio (juokiasi).

DJ Vadimas, atėjęs į mūsų koncertą, yra pasakęs, kad tai geriausias koncertas, kuriame jis yra buvęs, prieš tai nesusipažinęs su grupės muzika! (šypsosi). Apskritai, paveikti muzikos, žmonės yra visi vienodi, kaip ir įsimylėję ar laimingi žmonės. Visi panašūs.

Nors per visą ir gan įspūdingą savo gyvavimą išleidote nemažai muzikos, tarp visų kurinių – tik viena „lietuviška“ daina. Kodėl kuriate būtent anglų kalba? Juk, vienas sėkmingiausių ir labiausiai vertinamų jūsų (tiksliau, ex. „Brassbastardz“) hitų „Jiemah“ yra būtent lietuvių kalba.

Taip, lietuviškas tekstas yra tik „Jiemah“ ir tai tik pačioje kūrinio pradžioje. Po to jau girdime visą kalbą reversuotai (šypsosi).

Dažnai apie tai pagalvojame ir visi manome, kad visgi turėtų kažkas lietuviško užgimti…

VIDEO: KEYMONO (ex BrassBastardz) - Jiemah (2005)

Girdėjau, įrašinėjate naują albumą, galbūt jame bus daugiau kūrinių lietuvių kalba?

Kol kas visgi visi angliški, bet ką gali žinoti – dar viskas tik kuriasi. Planuojame naująjį albumą paskleisti po visą pasaulį, todėl ir dainos bus anglų kalba. Tačiau, kaip ir minėjome, tikrai išleisime kažką ypatingo ir lietuviškai.

Kaip sekasi įrašinėti? Kur, kas, kaip ir kada? Galbūt naujo „KeyMono“ darbo sulauksime dar šiais metais?

Įrašinėti sekasi puikiai. Šio albumo išleisti per daug neskubame, bandom rasti viduriuką tarp pirmojo albumo „Waiting“ ir antrojo „Synthezatorium“ . Pirmąjį kūrėme vos ne 8 metus (žinoma, su pertraukom, paliekant laiko pačių dainų „brendimui“), tuo tarpu, antrajam albumui pagrindus padėjome per 7 dienas ir 7 naktis, o fiziniame formate išleidome nepraėjus nė metams nuo pirmojo albumo.

Naujasis „KeyMono“ albumas yra įrašinėjamas įvairiausiose vietose, „Keliaujančioje „KeyMono“ studijoje“. Jį kurti pradėjome Druskininkuose, Antanaičių šeimos sodyboje prie ežero. Ten esame dirbę tiek prie pirmojo, tiek prie antrojo albumų. Šioje sodyboje – be galo graži lietuviška gamta, sugebanti mus smarkiai įkvėpti. Kūrybinis procesas ten įsivažiuoja kaip reikiant! Po to dirbome studijoje Vilniuje, Londone, po to – vėl Vilniuje, Klaipėdoje. Vėliau išvykome į „Nidos Meno Koloniją“ ir toje nuostabioje meniškoje erdvėje praleidome visą mėnesį. Prie albumo šiuo metu dirbame Vilniuje.

Prie albumo dirbame ir būdami skirtingose šalyse, kai visi esame atskirai (Lietuva / Didžioji Britanija). Žodžiu, mūsų albumas, kaip ir mes – neprisikaustęs prie vienos vietos, mobilus ir keliaujantis po pasaulį (šypsosi).

Kadangi neseniai grįžome iš Nidos, šviežiausi įspūdžiai būtent iš ten, todėl labiausiai norisi jais ir pasidalinti. Kaip ir minėjome, visą mėnesį gyvenome ir kūrėme „Nidos meno kolonijoje“. Labai mėgstame dirbti prie albumo gamtoje ar kažkokiose ypatingose mums vietose. Nida – ypatinga vieta ne vien dėl kerinčios gamtos, šviežio ir švaraus oro, bet ir dėl pačios „Nidos meno kolonijos“. Ten susirenka menininkai iš įvairiausių pasaulio kampelių (Brazilijos, Čekijos, Slovėnijos, Didžiosios Britanijos, JAV ir t.t…) Susirenka jie ten kurti, keistis mintimis, dalintis gyvenimiškais patyrimais, įpročiais, užsiėmimais… Daug patyrėme ten būdami.

Šiais metais tikrai išgirsite naujų dainų, pradėsime nuo singlų.

Kaip atrodys naujasis „KeyMono“ albumas?

Naujasis albumas atrodys nuostabiai. Kaip kitaip jis gali atrodyti? Kai mamos paklausi, kaip atrodys jos būsimas, vaikas, ką gali ji atsakyti? (juokiasi) Jis bus pilnas mūsų ir ne tik. Keletui dainų žodžius parašė mūsų draugas iš Londono „Kermit“ iš legendinės anglų grupės „Happy Mondays“, o daugiau kol kas neišduosim…

Kokiose rinkose planuojate jį platinti?

Visame pasaulyje.

Jei ne paslaptis, galbūt jau žinote albumo pavadinimą?

Išduosime: „Animal Planet“. Gal nepasikeis iki kol išleisim (juokiasi).

Be „Animal Planet“, kokie ateities planai? Galbūt „KeyMono“ išgirsime kokiuose Lietuvos festivaliuose? Ar planuojate pasirodyti ir už Lietuvos ribų?

Ateities planai patys didžiausi, su savo muzika planuojame apkeliauti visą pasaulį! Kaip tik planuojame koncertinį turą vasarą, apie tai būtinai pranešime. Šiais metais jau patvirtinome savo dalyvavimą naujame festivalyje „Granatos“, taip pat festivalyje Estijoje, turime keletą užklausimų iš kitų šalių, tačiau dar nepatvirtintų. Kaip ir sakėme, būtinai aplankysime ir Didžiąją Britaniją.

Girdėjau, jog planuojate perleisti vieną savo albumų Didžiojoje Britanijoje, ar tai tiesa?

Planuojame padaryti kompiliaciją iš mūsų ankstesnių dainų. Taigi dainas perleisim, tačiau ne vien Didžiojoje Britanijoje. Apie tai taip pat pranešime visai neužilgo.

Ateinantį savaitgalį koncertuosite Vilniuje ir Klaipėdoje. Ko galima tikėtis šiuose koncertuose?

Taip, balandžio 12 dieną koncertuosime Vilniuje, klube „Tamsta“, balandžio 13 dieną grosime Klaipėdoje, klube „Kaštonas“.

Su nekantrumu laukiame kiekvieno savo koncerto. Per velykinį savaitgalį koncertavome Druskininkuose ir Gargžduose. Pirmą kartą aplankėme šiuos miestus, buvome sutikti labai šiltai ir gausiai! Tikime tas pats bus ir šį savaitgalį.

Tiesą pasakius, kiekvienas „KeyMono“ pasirodymas yra išskirtinis. Kiekvieną kartą esame kitokie, dėka jūsų ir mūsų. Kiekvienas „KeyMono“ koncertas – tai naujas patyrimas tiek visiems susirinkusiems, tiek mums patiems. Koncertą, atmosferą pasirodymo metu, prieš jį ir po jo – kuriame kartu. Kiekvieną kartą mes stengiamės dėl visų susirinkusių ir net dėl tų, kurie nebuvo koncerte ir kuriems pasakos visi buvę. Visada siekiame, kad klausytojai kuo geriau praleistų savo laiką su mumis.

Be visa to, šiuo metu intensyviai repetuojame, tobuliname gyvą pasirodymą, aranžuotes. Kaip visada muzika skambės kitaip!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius