-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 19

Koncerte garsūs atlikėjai išties pagalbos ranką jauniesiems menininkams

Šį šeštadienį kultūros sektoriaus atsigavimui paskatinti ir jauniesiems menininkams paremti Lietuvos „Rotary" organizuoja koncertą, kurio scenoje neatlygintinai pasirodys tarptautinį pripažinimą pelniusi Lietuvos operos žvaigždė Nomeda Kazlaus, Egidijus Sipavičius, Justinas Stanislovaitis, grupė „Queens of Roses" ir kiti garsūs atlikėjai bei organizacijos remiami jaunieji talentai
Egidijus Sipavičius
Egidijus Sipavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kultūros sektorius yra viena labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių sričių, todėl menininkams ir atlikėjams tai buvo itin sunkus laikotarpis. Siekiant paspartinti kultūros sektoriaus atsigavimą ir paremti jaunųjų talentų ugdymą, Lietuvos „Rotary" apygarda gegužės 22 dieną kviečia į paramos koncertą „Atkaklumas: Galimybės atsiranda ieškant" Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Surinktos lėšos bus skirtos M.K.Čiurlionio menų ir B.Dvariono muzikos mokyklų ugdomų bei M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams" bei Lietuvos „Rotary" klubų globojamų jaunųjų talentų stipendijoms ir tobulėjimui, rašoma pranešime spaudai.

Koncerte, prisidėdami prie paramos, ant scenos pasirodysiantys atlikėjai savo talentu dalinsis neatlygintinai, todėl jaunųjų menininkų ugdymui atiteks visa iš nupirktų koncerto bilietų surinkta suma. Parama yra vienas iš renginio pagrindinių tikslų, tačiau sumanymas organizuoti koncertą taip pat buvo paskatintas ir noro suteikti žmonėms galimybę praskaidrinti karantino kasdienybę. Uždaryti teatrai, ilgą laiką nevykę koncertai ir kiti renginiai buvo iššūkis ir Lietuvos gyventojams.

„Manome, kad šis koncertas bus žingsnis į priekį siekiant atgaivinti buvusį gyvenimo ritmą. Pandemija, be abejonės, keitė mūsų savijautą, ir tikrai ne į gerąją pusę. Visi esame išsiilgę kultūrinių renginių, į kuriuos mus suburdavo talentingi artistai. Juk kultūriniai renginiai mus įkvėpia, duoda peno mūsų mintims, pakelia nuotaiką, leidžia atsitraukti nuo rutinos. Norime suteikti galimybę publikai koncerte pasisemti gerų jausmų, pasidžiaugti nuostabia muzika ir tuo pačiu prisidėti prie kilnaus tikslo: paremti kultūros sektorių", – sako viena iš renginio organizatorių, Lietuvos „Rotary" apygardos valdytoja Viktorija Trimbel.

Koncerto vedėja Nomeda Kazlaus – operos solistė, vienintelė lietuvė, įvairiose pasaulio scenose dainavusi kartu su pasauline ispanų operos legenda Montserrat Caballe. Keturių tarptautinių dainavimo konkursų laureatė ir televizijos laidų vedėja renginio metu taip pat dovanos žiūrovams gerai pasaulyje žinomus muzikinius kūrinius. Scenoje išvysti bus galima ir kitus garsius Lietuvos atlikėjus – Lietuvos estrados dainininką Egidijų Sipavičių, dainų ir tekstų autorę, atlikėją, TV projektų dalyvę Augustę Vedrickaitę kartu su Lietuvos folkroko grupės „Žalvarinis“ įkūrėju, muzikos autoriumi Robertu Semeniuku. Išskirtiniu balsu džiugins operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė ir daugelis kitų atlikėjų.

Koncerto vakarą laukia ir specialūs pasirodymai – juos ruošia poproko atlikėjas Justinas Stanislovaitis ir smuikininkė Agnė Doveikaitė bei operos solistės Dovilė Kazonaitė, Ilona Pliavgo kartu su kanklininke Aiste Bružaite. Auditorija išgirs ir tarptautinės „Rotary" bendruomenės globojamus Lietuvos talentus – iš Austrijos į koncertą atvyksta akordeonistė, pasaulinio akordeonistų konkurso „World Cup" komisijos narė Eglė Bartkevičiūtė, scenoje skambės violončelininkės Elenos Daunytės, fortepijonininko Augustino Šopagos ir daugelio kitų atliekami kūriniai.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Nomeda Kazlaus
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Nomeda Kazlaus

„Manau, kad atlikėjų noras prisidėti prie kilnaus koncerto tikslo neatlygintinai yra labai natūralus procesas. Daugelis koncerte pasirodysiančių atlikėjų mokyklos ar studijų metu gavo paramą, kuri padėjo tobulinti savo talentą, vykti į tarptautinius konkursus bei garsinti Lietuvos vardą pasaulyje. Todėl dabar mums, turintiems galimybę padėti jauniems talentams, pradedantiems savo svajonių kelionę, tokia misija yra labai artima. Meno kalvių moksleiviams svarbu žinoti, kad yra žmonių, vertinančių jų talentą ir darbą, nes jie į tai įdeda visą save, — sako koncerto vedėja Nomeda Kazlaus. — Aš asmeniškai labai džiaugiuosi, kad esu šiame renginyje, kad teko prisidėti prie koncerto organizavimo, tame matau begalinę prasmę.“

Pasak renginio organizatorių, žiūrovai koncerte gali tikėtis ir staigmenų. „Specialių pasirodymų renginyje tikrai netrūks, o kadangi paramos koncertas vyks „Eurovizijos“ konkurso finalo dieną – ruošiame žiūrovams siurprizą. Norime išreikšti palaikymą Lietuvai atstovaujančiai grupei „The Roop"", – palikdama vietos intrigai dalijasi V.Trimbel.

Koncerto metu bus laikomasi visų saugaus bendravimo reikalavimų, o užtikrinant visų saugumą, atlikėjams bus atlikti COVID-19 testai. Renginyje rekomenduojama dalyvauti jau pasiskiepijusiems ar virusu persirgusiems asmenims.

Paramos koncertas yra labdaringo, gegužės 21–23 d. vyksiančio renginių ciklo „Rotary Pavasaris" dalis. Dalyviams organizatoriai siūlo ir daugiau įdomių patirčių – dieną prieš koncertą vyks tarptautinė lyderystės konferencija, o trečiąją renginio dieną dalyviai bus kviečiami į ekskursiją susipažinti su pietų Lietuvos dvarais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius