Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 03 05

Koncertinį turą pristatęs Gytis Paškevičius: „Romansai – vieno ar šimto žmonių istorijos, kurias kiekvienas galime pritaikyti sau“

Trečiadienio popietę vienoje sostinės vyninių atlikėjas Gytis Paškevičius pakvietė žurnalistus į spaudos konferenciją, kurioje pristatė artėjantį koncertų turą „Romansai“. Spaudos konferencijoje dalyvavo ne tik atlikėjas, bet ir „Vilniaus Sinfonietta“ vadovas Vytautas Lukočius, rusų folkloro kolektyvo „Arinuška“ vadovė Irena Zacharova ir renginių organizatorius Andrius Žibikas.
Gytis Paškevičius
Gytis Paškevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Romansai

„Turo idėja subrendo prieš dvejus metus, kai apvažiavome arenas Lietuvoje. Prieš pusę metų prasidėjo repeticijos ir idėjų dėliojimas, kaip viskas turėtų atrodyti“, – pasakojo A.Žibikas. Jis taip pat pridūrė, kad daugiausia laiko užėmė peržiūrėti programą, nes G.Paškevičiaus repertuare daug romansų, tad nuspręsti, kuriuos palikti, o kuriuos išbraukti, buvo sunkiausia. Koncertai bus įrašomi, o vėliau ketinama išleisti koncerto įrašą.

„Penkerius ar šešerius metus, kai koncertuodavau pristatydamas albumą, gerbėjai vis klausdavo, ar bus rusiškų romansų. Pagalvojau, kodėl gi ne? Labai sunku vertinti ir pasakoti, ką tu darysi, kas bus koncertų metu. Geriausias vertintojas yra žiūrovas: jis pasiklauso ir jam patinka arba ne. Negaliu išduoti daug detalių apie būsimus koncertus, nes paskui niekas nebeis į juos“, – juokėsi atlikėjas.

G.Paškevičius pasakojo, kad pirmą kartą romansą sudainavo su draugais sėdėdamas sodyboje. „Mano karta užaugo tarybiniais laikais, mes gyvenome filmais. Mane visada jaudino praeitis, istorija, žavėjo karinės temos“, – atviravo atlikėjas.
Paklaustas, kodėl jam tokie mieli romansai, Gytis teigė: „Mane labiausiai žavi romansų tekstai, nes jie yra labai prasmingi.  Žmogus, kas supranta rusų kalbą, žino, kad ji yra labai turtinga, ja galima paveikti žmogų. Romansai – vieno žmogaus ar šimto žmonių istorijos, kurias galima pritaikyti sau. Džiaugiuosi, kad suprantu šią kalbą ir galiu ja dainuoti.“ Vyras pridūrė, kad programoje vyrauja meilės tema: meilė moteriai, meilė tėvynei, meilė kažkam.

V.Lukočius teigė, kad romansuose pirmuoju smuiku groja gitara, todėl koncertų metu bus atsisakyta pučiamųjų, o atlikėjui akompanuos styginis ansamblis.

Dviejų dalių koncerte klausytojai turės galimybę pajusti tiek senojo, autentiško romanso skambesį, tiek mėgautis šiuolaikiškai aranžuotomis melodijomis. Koncerto pirmojoje dalyje G.Paškevičius kartu su rusų folkloro kolektyvu „Arinuška“ ir instrumentų ansambliu kurs intymią nuotaiką, kurioje visu grožiu atsiskleis senojo rusų romanso skambesys.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Gytis Paškevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Gytis Paškevičius

Antroji koncerto dalis išsiskirs šiuolaikiškomis aranžuotėmis ir gausia atlikėjų sudėtimi – kartu su G.Paškevičiumi ir „Arinuška“ žiūrovus į jausmingą bei uždegantį romansų svaigulį panardins V.Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Vilnius Sinfonietta“, ritmo grupė bei metų instrumentininko apdovanojimą pelnęs gitaristas Aleksandras Tenas.

„Šou ir šviesų mūsų turo koncertuose nebus, nes romansai labiau klausomi kamerinėje aplinkoje, esant tūkstančiui žmonių. Arenos – tai visai kita erdvė, susidūrėme su problema, kaip programą pateikti didelėje erdvėje. Į romansus svarbu įsiklausyti, išgirsti žodžius“, – teigė atlikėjas.

Turo koncertai įvyks kovo 7 d. Švyturio arenoje Klaipėdoje, kovo 8 d. Šiaulių arenoje Šiauliuose ir kovo 15 d. Pramogų arenoje Vilniuje.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius