-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Lenkijos festivalyje „Audioriver“ – ir lietuvių diaspora

Didžiausios Lenkijos upės Vyslos pakrantėje, centrinėje šalies dalyje esantis Plockas galbūt nėra pats įdomiausias taškas turistams. Visgi kartą per metus čia suplūsta ne vienas tūkstantis elektroninės muzikos gerbėjų, kurių tikslas – festivalis „Audioriver“. Šiemet liepos 29-31 dienomis penktąkart vyksiantį veiksmą ruošiasi įvertinti ir kasmet gausėjantis lietuvių būrys.
Festivalis „Audioriver“
Festivalis „Audioriver“. / Festivalio organizatorių nuotr.

Elektroninės muzikos pažibos paplūdimyje

Visas „Audioriver“ veiksmas vyksta upės paplūdimyje – čia išsidėsčiusios kelios atviros scenos bei palapinės, kuriose visą naktį ir dalį ryto sklinda elektroninės muzikos bangos. Gamtos sukurtame amfiteatre, upės slėnyje, kempingo teritorijoje kuriasi ir festivalio lankytojai, kurių gausėja kasmet. Praėjusiais metais „Audioriver“ aplankė per 16 tūkst. kokybiškam elektroniniam skambesiui neabejingų žmonių.

„Mūsų idėja buvo pirmas šokių muzikos festivalis Lenkijoje, kuris gali būti didelis ir nekviečiant trance bei komercinio house didžėjų“, – apie „Audioriver“ pradžią pasakoja festivalio organizatoriai. Žvengiant į Vyslos paplūdimyje vykstančio renginio istoriją belieka sutikti – „Audioriver“ jau lankėsi tokie A klasės elektroninės muzikos vardai, kaip Ricardo Villalobos, „Moderat“, Richie Hawtin (ir su Plastikman slapyvardžiu), Laurent Garnier ir galybė kitų.

Šiemetinė programa – dar grynesnė ir dar patrauklesnė. Vokietijos elektroninės muzikos pionierius Sven Vath, danas Trentemoller su gyva grupe, filmu „Berlin Calling“ dar daugiau gerbėjų atradęs Paul Kalkbrenner, muzikos profesorius Gilles Peterson, naujieji mesijai Seth Troxler ir Robag Wruhme, Richie Hawtin kolega kompanijoje „Minus“ Gaiser, savitą drum’n’bass kryptį vystantis DJ Marky su Stamina MC ir dar keli tuzinai kitų, įdomių visų pirma savo skambesiu, o ne įvaizdžiu, etiketėmis ar kitais antraeiliais dalykais. Žinoma, dalis vietų programoje atiteko ir lenkų atlikėjams – tai house projektas „Catz’n’Dogz“, disco kūrėjas Max Skiba ir kiti.

Lietuviai keliauja organizuotai

Lietuvių kalba „Audioriver“ skamba ne pirmus metus. Festivalį atradę dar tuomet, kai jis buvo visiškai nemokamas, elektroninės muzikos gerbėjai mūsų šalyje kasmet į Plocką stengiasi vykti ir palapines kelti organizuotai. Tokią klasės ekskursiją primenančią kelionę autobusu organizuoja festivalio „Sūpynės“ šeimininkai komanda „Minimal.lt“. Praėjusiais metais į „Audioriver“, kuriame koncertavo ir mūsiškiai „Silence Family“, išvyko net trys tokie „reivobusai“, nemažai tautiečių rinkosi ir kelionę automobiliu. To rezultatas – „Audioriver“ kempingo teritorijoje iškilęs tikrų tikriausias lietuvių miestelis. Šiemet programoje lietuviškų vardų nesimato, bet kelionė į Plocką žada būti ne mažiau turininga.

Belieka priminti, kad „Audioriver“ šiemet vyks liepos 29–31 dienomis. Bilietų kaina šiuo metu – 150 zlotų, tai yra, apie 130 Lt. Keliaujantiems su „Minimal.lt“ rezervuota ir pigesnių bilietų partija, daugiau apie tai žada informuoti „reivobuso“ šeimininkai, su jais galima susisiekti „Facebook“ pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius